Днес имах дебати на висок тон с две пъпчиви нагли служителки на Вивата. Влизам да попитам за повече подробности относно т.н. Колю - Call-Yo. Те започнаха със заучен монолог излагайки факти които вече съм прочел и как този пакет не ми е изгоден, а те предлагали далеч по изгодни пакети на абонамент мегакол и колко много хора са били избирали дори най-високия пакет и т.н. До тук тона ми беше любезен. Прекъснах катарзиса на служителката, която даже беше затворила очи и като робот в стар фантастичен филм говореше ли говореше, а аз се питах кога си поема дъх тази. Викам: Аз не съм много хора. Не ми обяснявайте как трябва да си харча парите, къде е уловката в този на пръв поглед изгоден пакет. След 30 мин все повече изнервящ диалог и висок тон се изясниха някои малки особенности, които превръщат Call-Yo в Fuck-Yo:
- зареждаш и с това си деяние предплащаш период от 30 дни в които говориш на 0.11лв/мин. Ако на 30-тия ден заредиш получаваш нови 30 дни на бонус цена. Ако обаче решиш авансово доста преди края на вече предплатения бонус период например на 15-то число да вкараш 10+лева, то оставащите предплатени уж от предното плащане 15 дни изгарят и не се натрупват независимо, че в сайта и в списанията е написано "се удължава още с 30 дни от датата на презареждане" а всъщност той "става 30 дни от датата на презареждане". Уж всичко е правилно написано но не е, защото повечето хора първосигнално ще прочетат "удължава" и в горния пример ще си помислят че са си удължили оставащите 15 дни с още 30 дни.
- интересно ставало обаче след като "не_дай_си_боже" изпуснеш края на бонус периода. В гората си например, береш капини или други ситуации при които нямаш наоколо вива офис. Минаваш в не-бонус период в който те тарифират на 0.34лв/мин. Ок! Няма лошо. Идваш след ден два и решаваш да платиш 10лв за да се върнеш в бонус периода....Плащаш, говориш, проверяваш си сметката и в този момент недоумяващо оставаш с леко отворена уста около 15 мин при което тънка струйка слюнка се спуска по брадичката ти и остава мокро петно до малкото джобче на ризата ти. Тарифирането продължава да е 0.34. Защото се оказва, че за да се върнеш в бонус периода ще трябва да осъществиш плащане на два пъти по 10лв....
Fuck-Yo, меен!!!
Та че не купувайте този пакет за децата си, всъщност - не го купувайте в никакъв случай...