Страница 5 от 20 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно
Резултати от 61 до 75 от общо 292
Like Tree2Одобрявам

Внимавайте с Виваком !!!!!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Re:Внимавайте с Виваком !!!!!

Мобилния интернет на виваком бива. Ползвам го вече две години. В края на първата там където го ползвам връзката рязко се подобри и съм доволен, преди това много често се разпадаше. Наскоро ми изтече договора /на 5 лв съм/ и като си плащах мацката упорито се опитваше да ме убеди да подпиша нов. Аз и обясних, че няма да сключа нов, ако искат те могат да го прекратят а аз ще отида при конкуренцията им, а тя се опитва да ме баламосва, с приказките, че техния бил най-бърз. И май е права.

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от Pat
    По цял ден ..и нощ в службата ползвам една флашка за 5лв на месец с 2-годишен договор. Не може да се сравнява с домашния ми нет 80МБита, но за отваряне на сайтове, пощи и др. подобни върши добра работа дори и на ниската скорост. Няма такова нещо да зарежда по 4мин сайт - най много 10-15 секунди.... (при условие че го отварям за първи път или съм изчистил кеша), иначе доста по-бързо.
    При липса на друга алтернатива 5лв за интернет неограничен по обем и лимитиран само по скорост, при това МОБИЛЕН е една много добра оферта.
    Началната страница на SetcomBG е 2.3Mb с 16Kb в секунда би трябвало да зареди (напълно) за 2 минути и половина. За 10 -15 секунди може да ти зареди ако не си с ограничение. Иначе физически няма как да стане...

4. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

2.3MB???
    Не мисля - как я сметна тази огромна цифра?

5. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Не съм се занимавал да я смятам ръчно. Има сайтове на които това им е работата. "web page load speed" дават ти време на зареждане, скорост, както и размер на всички елементи на страницата...
    Ето един http://analyze.websiteoptimization.com/wso

В това число влизат и всички 5 банера на началната страница. Много често те са флаш...

6. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

От мобилния интернет МАКС телеком е най-бързия и е без каквото и да ограничение.От началото на юли пускат и ЛТЕ технология на корпоративни клиенти и на клиенти които имат нужда от най-доброто на пазара.
    А това с GSM операторите предлагащи между другото мобилен интернет си е жив т***К.

От няколко дни "гледам" един познат как се мъчи и се чудя защо не може да свали една програма от 25 МБ, когато отидох до тях гледам МТЕЛ флашката "сваля" програмата с 12кб/с ...

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Момчета, всяка работа си иска инструмента за свършването и! Не е необходимо да се стреля по врабче със зенитка, нито да се убива слон с въздушна пушка!
    Мобилния интернет е за мобилни приложения - да си видиш пощата, да браузваш, да прехвърлиш или изтеглиш някакъв спешен документ. За големи обеми и високи скорости си има жични и оптични решения, има си Wi-Fi.
    От няколко дни "гледам" един познат как се мъчи и се чудя защо не може да свали една програма от 25 МБ, когато отидох до тях гледам МТЕЛ флашката "сваля" програмата с 12кб/с ...
    Ами да се беше опитал да си свали всички серии на "Властелина на пръстените"....
    От мобилния интернет МАКС телеком е най-бързия и е без каквото и да ограничение.
    WiMAX технологията няма нищо общо с технологиите на мобилните оператори. Това не е мобилен Интернет, а е много по-близо да Wi-Fi.

8.  

9. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Цитат Първоначално публикувано от justify
    От мобилния интернет МАКС телеком е най-бързия и е без каквото и да ограничение.
    Остава да уточним както се разбира под мобилен. Ако ида на село ще имам ли интернет? Ако няма да имам не е особено мобилен. Щото тои и вивакомския модем е мобилен. Половин КГ заедно с адаптора

10. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Остава да уточним както се разбира под мобилен.
    ......
    +1
    На това исках и аз да обърна внимание в горния пост. Мобилна е тази връзка, която можеш да ползваш в движение!
    mobility=подвижност

11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

За идеята, преди малко в шеипъра си сетнах скорост 128к и пробвах може ли да се ползва за нещо. Е според мен на може. Спеедтеста се зарежда 1:30, абв се зарежда 1:30 началната страница, цъкнах на една от новините и пак 1:30 направо се отчаях. За някои клипче, и дума не може да става. А сега всички сайтове са мултимедиини. Не говоря за vbox и youtube...

А ако това е бизнес интернет и седнеш е едно заведение да свършиш някоя работа но си с ограничение. Нищо чудно докато цъкаш клиента да си изпие кафето и да си тръгне

извода - вива са си опекли работата и няма да ти дадет нещо за нищо. Ако искаш да имаш свестен интернет. Ще ти плащат за гигабаити поне 2.5ГБ. Щото свърши ли ти нета на 128К така, ще се ядосаш, че или ще хвърлиш флашката, или ще си купиш още гигабаити...

12. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008

За идеята, преди малко в шеипъра си сетнах скорост 128к и пробвах може ли да се ползва за нещо. Е според мен на може. Спеедтеста се зарежда 1:30, абв се зарежда 1:30 началната страница, цъкнах на една от новините и пак 1:30 направо се отчаях. За някои клипче, и дума не може да става. А сега всички сайтове са мултимедиини. Не говоря за vbox и youtube...

А ако това е бизнес интернет и седнеш е едно заведение да свършиш някоя работа но си с ограничение. Нищо чудно докато цъкаш клиента да си изпие кафето и да си тръгне

извода - вива са си опекли работата и няма да ти дадет нещо за нищо. Ако искаш да имаш свестен интернет. Ще ти плащат за гигабаити поне 2.5ГБ. Щото свърши ли ти нета на 128К така, ще се ядосаш, че или ще хвърлиш флашката, или ще си купиш още гигабаити...

Както каза един колега по-горе - правиш си сметката, за какво го взимаш. Аз също взех флашка с 5 лв месечна такаса ( 500 мб на пълна скорост и след това 128 кбпс ) Устройва ме идеално, защото е точно бекъп. Даже - тъй-като играя Lineage2 ми е перфектен и за там и то на ограничението от 128 кбпс при 3-4 отворени конекции. Ако искам да си отварям по-бързо страници - е всеки браузър си има настройки за изключване на снимки, флаш и т.н. НЯМА как да стане ( въпреки че и на мен ми се иска ) да получим неограничен по трафик нет през мобилен оператор. Спецификата на мрежата позволява определен брой конекции. Пуснат ли неограничен нет - забравете за телефония, като цяло.
    При Ментел и Глобул ограничението след бързите от известно време насам е 64 кбпс. На старите планове на Глобул беше 128 кбпс, като след тях ако надхвърлиш с 30 % количеството от бързите мб от плана, те резва още един път на 32 кбпс!
    п.с. За тези, които не знаят при Вива след изчерпването на бързите ако се прехвърли на 2G режим на мрежата няма ограничение и така реално може да се постигне 256 кбпс, но пък нета е с по голяма латентност....

13. Тук е от
    Jan 2010

Виваком освен, че прецакват клиентите, а и им се подиграват. Университетски преподавател тормозен от виваком, http://www.chudesa.net/vivacom-%D0%B...1%D0%BA%D0%B0/

14.  

15. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом

Ха , егати бабичката , че тя ще иска на тоя боклук и най новите игри да играе ? и после оператора и виновен , техниците не са длъжни , дори бих казал че изобщо не трябва да пипат на клиента компютъра , правят демонстрация на техния и я пращат да си оправя машината , така една се жалеше от Близу че техниците и напълнили компютъра със вируси .
    Друг е въпроса че като нея , оплете ли се работата в тия фирми , а те не са малко фирмите башибозуци всички мобилни , Близу , чез еон топлофикация и да ме извиняват някои ако съм пропуснал доста е неприятно и изнервящо .

16. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Само така. БРАВООО Един да ги подхване тези шматароци, щото в другите национални няма кои да им каже копче, нали са рекламодатели...

Ха , егати бабичката , че тя ще иска на тоя боклук и най новите игри да играе ? и после оператора и виновен , техниците не са длъжни , дори бих казал че изобщо не трябва да пипат на клиента компютъра , правят демонстрация на техния и я пращат да си оправя машината , така една се жалеше от Близу че техниците и напълнили компютъра със вируси .
    Не съм съгласен с тебе. Те предлагат услуга интернет. Докато не си пуснат услугата на МОЯ КОМПЮТЪР каква услуга са ми предложили...
    Че те може да ръгнат модема в таблото в мазето и да кажат, айде готово модема е включен...
    А какво ползвам аз си е лично моя работа, ако искам и unix в команден ред ще ползвам, но щом предлагат услуга трябва да я инсталират...

17. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

.....
    Не съм съгласен с тебе. Те предлагат услуга интернет. Докато не си пуснат услугата на МОЯ КОМПЮТЪР каква услуга са ми предложили...
    Че те може да ръгнат модема в таблото в мазето и да кажат, айде готово модема е включен...
    А какво ползвам аз си е лично моя работа, ако искам и unix в команден ред ще ползвам, но щом предлагат услуга трябва да я инсталират...
    Аз пък с теб не мога се съглася! Работата на модема с определена ОС е свързано с наличен драйвер. А никой съвременен производител не пише драйвери за остарели ОС, които от десетки години не се поддържат. Ти така можеш да поискаш и под Windows 3.11, през Com port да работи. Друг е въпроса дали в договора са ясно записани условията, на които трябва да отговаря компа на клиента, за да може да ползва услугата.

18. Member Аватара на panevdd
    Тук е от
    Jul 2003

И аз не съм съгласен с това. Доставчика на интернет няма работа на моя компютър, както и доставчика на телевизия, електроенергия и т. н. т. комунални услуги няма работа в хладилника ми, например.
    Задължението му е да осигури услуга с договорените параметри на определено място в жилището ми (или на мястото, утчнено в договора). Длъжен е също така на видно място да обяви техническите спецификации на точката за достъп (на сайта на КРС има връзка към сайтовете на доставчиците с тази информация).
    Клиента е длъжен да осигури оборудване, отговарящо на спецификациите, да не застрашава сигурността на мрежата и т. н. т.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 5 от 20 ПърваПърва ... 3456715 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Електролизни котли - внимавайте!
    От shrekky във форум Отопление
    Отговори: 39
    Последно: 07-04-12, 14:10
  2. Внимавайте каква храна пазарувате от ПИКАДИЛИ
    От dragomir7708 във форум Черен списък
    Отговори: 24
    Последно: 08-01-12, 21:00
  3. ВНИМАВАЙТЕ!!! PayPal крадци на пароли.
    От Vandal във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 10
    Последно: 22-05-10, 13:58
  4. Внимавайте във Варна !!!
    От izwerga във форум Коментирай новина
    Отговори: 4
    Последно: 18-07-08, 17:27
  5. Внимавайте какво теглите от Windows Update
    От DeathKnight във форум Windows
    Отговори: 17
    Последно: 03-02-03, 14:42

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе