Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 52

Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филик

glowndark ти наистина ли вярваш че няма разлика от преди и сега
    Преди какви химикали имаше ( никакви ) и какви има сега - абсолютно всякакви
    Айде моля ти се - ей така да си контра , да кажеш нещо наизуст.
    Доил ли си овца ? а барабонки от там вадил ли си, защото ако незнаеш и не подпреш с глава опашката ще има изненада.
    Аз имам от къде да взема домашни продукти , но са от роднина и няма да ми пробута боклук.
    Яйце от "щастлива кокошка" - по голяма ........ не бях чувал - и какво и е щастливото , "уважена" от петел ли ?
    Купувай си непроверените неща , дано да не лепнеш нещо, не го пожелавам на никого.
    С тези тении дето летят навсякъде направо ме хваща страх да си купувам нещо непроверено.

@lazarus18 - едно време бе друго , съгласен ли си.
    Сега е направо трагично. Погледни колко еко са еко продуктите , колко химикали блъскат в пилета и месо и млечни продукти.

Ама като почнете всички -едно време при баба и дядо - Бабите няма да ви дадат нещо отровно или ниско качествено, но не съм сигурен за "чичото " с "домашното " мляко пред блоковете .

2.  

3. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

Techno, други са времената, но тези с химикалите са големи животновъди, които по принцип си предават продукцията на големите производители на мляко. Те после правят такива обработки, че нищо не остава в него. Жена ми купуваше за кафето си едно мляко със срок на годност по 3-4-5 месеца. Дали има изобщо нещо общо с млякото?
    Имам позната, която одитира голям производител на млечни продукти. Според нея те нямали осчетоводена нито една фактура за изкупено истинско мляко. Само сухо. Още я натискам да ми каже кои са и ще ги изтипосам тука.
    Хората, които изнасят така по улиците да продават обикновено си гледат по-натурално животните и нямат пари да ги блъскат с напомпани фуражи.
    И да има някой бацил по тях като го превариш и няма нищо страшно.
    Аз не купувам такова защото го кръщават доста и мразя да ме "цакат с топла бира".

4. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

На мен ми харесва Megle от прясните млека от кутия.От хора(бабички, чичковци и т.н.) доставено в бутилки и аз съм пил, но е "кръщавано" с вода и има опасност от заразни болести- например Шарка(варицела, салмонела и другите видове) които ги има-това е основният ми страх.

А "пресните" млека една част наистина са пресни, но обработени с ултравиолетова светлина и на практика почти липсват бацили(всички са унищожени или почти всички), а други са със сухо мляко.

Една част от "прясните млека" са разтворена соя с много малко сухо нискокачествено мляко и поради това загарят при загряване.

5. Member
    Тук е от
    Aug 2004

Цитат Първоначално публикувано от glowndark
    Е как да няма нужда от варене. Нали все пак човек иска да пие топло мляко
    А това какво пише на кутията... Може да пише, че е от пиле млякото ама...
    Ако ти се пие топло мляко вкъщи ползваме парата на кафемашината за еспресо. Наистина не виждам причина да вари човек прясното мляко, освен ако не готви нещо може би. но дори и крем карамел да правиш пак няма нужда да вариш млякото предварително.

6. Member
    Тук е от
    Nov 2008

Как да пиеш истинско мляко, като от 1л. истинско прясно мляко се произвежда 2кг. сирене, 1кг. кашкавал, 250гр. масло, 500мл. кисело мляко, 200гр извара и 1л пастьоризирано прясно мляко.
    Изкупната цена на литър от производителя е 60/70ст/л. ... е как да пиеш истинско мляко?

Когато изкупната цена стане 3/4лв/л. и повечето безработни, тея дето уж биле строители се върнат по селата да отглеждат крави, кози, овце - щото ще имат финансов интерес, тогава може и да има истинско мляко в супермаркета.

п.с. темата е дълга и обширна.....

7. fbr
    fbr е офлайн
    Senior Member
    Тук е от
    Jul 2007

Това пък, че строителите щели да се върнат по селата, щели да гледат крави и ние да пием истинско мляко, е още по-голяма заблуда. Индивидуалното отглеждане на животни е безвъзвратно загубено. И да се отглеждат животни някога, ще бъде в свръхголеми ферми и там няма да работят животновъди, а работници. И продукцията им пак ще е по-скъпа от ширпотребата, и ще е за отбрани клиенти. А това с животновъдите, може да работи само в музейни условия.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Идеята ми lazarus18 бе точно това че е е кръщавано много и едвали ще има разлика с купешкото. Отделно от това е стояло доста в камерите им - винаги е доста студено.
    Как да купя от такъв.

Това за сухото мляко и аз го казах в по-преден пост - но предпочитам със сухо мляко от колкото бъкано с бацили от мръсни ръце, разни зарази и барабонки от животните и незнайни неща.
    Едва ли на невръстното си дете ще дадеш такова мляко.

10. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO
    Идеята ми lazarus18 бе точно това че е е кръщавано много и едвали ще има разлика с купешкото. Отделно от това е стояло доста в камерите им - винаги е доста студено.
    Как да купя от такъв.

Това за сухото мляко и аз го казах в по-преден пост - но предпочитам със сухо мляко от колкото бъкано с бацили от мръсни ръце, разни зарази и барабонки от животните и незнайни неща.
    Едва ли на невръстното си дете ще дадеш такова мляко.
    Разбира се, че е студено, вчерашното, което не е отикано, да го изхвърли ли ?! Иначе едва ли му има нещо, освен, че е разредено. Яд ме е, че лакомията на българина е толкова голяма, за разлика от интелекта му. Точно както стана дума по- горе, ако "дядката" пред блока продаваше наистина непроменяно млекце, пък нека да е на магазинска цена, щеше да превземе пазара на мляко. С цена от 1,7-2.00 лв/литър има и за него има и за този с кравите, т.к. няма касов апарат, не се плаща на продавач, нито наем за помещение и т.н. А какво става всъщност - блъска го с вода и го пуска на лев и петдесет, с 20 ст. по-ефтино от най - ефтиното в магазина. В резултат на това, има шепа редовни "градски" пенсийки, все пак 20 ст.са си 20 ст., останалите се връзват веднъж - дваж и виждат, че голяма разлика няма от магазинското. А всеки ден има 30 литров гюм за продаване...

Това с "прескачането" на 20 км до най-близкото село не знам само мен ли не ме устройва. От една страна ще заминат 10-ина лв за бенз, после трябва да взема една туба, за да не ми излезе златно, айде и там 15-20 лв. , след това пък трябва да напълня камерата с него, нацепено в шишета от по литър, ако не искам да го изхвърля лигаво или пресечено след три дни, т.к. не ми се вживява в ролята на мандраждия да правя сам к.мл и да цедя сирене в марля.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Масово се ползва сухо мляко защото е по-евтино. Млякото в тетрапак не е фалшиво, но след обработката си губи вкусовите качества.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Ultra-h...ure_processing

12. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Живее в
    Варна

То не масово, ами се ползва сухо мляко и така наречени млечни протеини.Тези които правят сирене и кашкавал от чисто мляко просто заминава за износ .Тука слагат от 5 до 20 % палмови мазнини и сухо мляко в сирената които ги дават да са от мляко.И тези които се водят от разтителен произход са от палмова мазнина .Просто няма контрол само се говори за такъв.Просто си правят яки печалби . Ами за един килограм кашкавал отива 10 литра мляко купено от ферма сертифицирана за0,70- 0,80 лв с ддс .Имат 5 % производствени разходи на 10 литра( на 8 лева). Вече Всеки може да си сметне колко излиза 1 кг кашкавал .От там нататък по веригата. За сиренето и млякото същата работа .

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

айде по-полека
    за 1 кг кашкавал отива максимум 7 литра и то ниско качествено мляко.
    за 1 кг сирене се ползва до 5л мляко.
    тука летят по едни 10л направо ми е мъка. Айде да се укротим с тия количества.
    Рецепти не гледам. моята баба ( лека и пръст ) с макс 4 литра ни правеше сирене и то от две овце.( смятай колко време го къташе - агнета , внуци и тн . докато го събере )

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2003

За мен най-качествените млечни продукти са на Елена, кисело, прясно мляко, сирене, кашкавал, всичко от тях е с отлично качество. Споменатото по-горе Боженци е правено със сухо мляко, явно не се четат етикетите. Киселото мляко на Чех е също със сухо мляко и оставя неприятен вкус в устата. Маркели (стига да не е 2%) и Мегле също ми харесват, за евтина марка Пилос (производство на Мегле) също стават.

16. Member
    Тук е от
    Feb 2005

Родителите ми живеят на село и вече няколко години купуваме от едни съседи прясно краве мляко. Майка ми го прави на кисело мляко, понякога ползваме и прясното мляко. В селото си има пункт за изкупуване на млякото и тези хора си предават там млякото, което оттам заминава по предназначение и накрая пристига в магазина. Демек и от магазина млякото е получено при същите хигиенни условия /ако е истинско мляко/. Мисля, че варенето му е достатъчно за да се получи дезинфекция. Не сме имали никакви проблеми, напротив консумираме винаги истински продукт! За това колко е истинско млякото има доста клипчета в нета с тестове цък

17. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Това мнение не мога да го разбера. Щото естественото може да е заразно и опасно, дайте да ядем изкуственото

За каква химия става въпрос при отглеждане и изхранване на ДОМАШНИ животни, овце, кокошки, крави?!
    Сигурно дядото и бабата на село се чудят какво да си правят пансиите и всяка седмица са в аптеката да купуват, протеини да си хранят овцете и кокошките

Повечето хора си отглеждат животните, с цел "собствено ползване". И това, че си продал някои друг литър на комшията е между другото.

Що се отнася до големите ферми, едиственото истинско нещо там е животното, макар, че то е толкова натъпкано с протеини и химия, че е мутирало. И за да се види това не ти трябват нито санитарни инспекции нито държавни стандарти...
    Достатъчно е да чукнеш едно домашно, и едно купено яйце, достатъчно е да сложиш на скарата една пържола от домашното свине и една от свинско от магазина...

@Mr. Techno последната ми идея е да съм наопаки... Обаче този дето дой овцете, едва ли ги дои за първи път, че да не знае как се държи опашката а най-вероятно това мляко го пият и неговите деца....

18. Тук е от
    Feb 2011

Бих си пил домашно мляко само от човек, когото познавам и имам доверие. В противен случай, отбирам си купешко мляко по мои си критерии и си пия него.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Уред за кисело мляко / мнения, обсъждане
    От Shmi във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 17
    Последно: 05-11-17, 23:11
  2. Отговори: 87
    Последно: 20-10-17, 21:14
  3. HTPC медия плеър (абсолютно безшумно)
    От portokala123 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 56
    Последно: 27-08-17, 00:07
  4. За киселото мляко, БДС и големия тупан ...
    От hristobotev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 44
    Последно: 06-12-10, 23:35
  5. Абсолютно центриране с CSS2
    От LordOfEvil във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 3
    Последно: 17-10-05, 11:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе