и понеже точно това коментираме в тази тема, би ли споделил критериите си, за да успеем (дано) да изградим някакъв алгоритъм за отсяване на сеното от плявата?
и понеже точно това коментираме в тази тема, би ли споделил критериите си, за да успеем (дано) да изградим някакъв алгоритъм за отсяване на сеното от плявата?
Чесно ли да ти кажа?...Въпрос на навик! И на доверие. Пия си Мегле от години и така. Това е същото като при сладоледите...поне при мен де. Харесвам си някои БОС-ове и Магнум и въобще не ме интересува дори какви други видове с на пазара. Но! Пак казвам...въпрос на доверие.
Скоро не бях купувал Мегле, но ме втрещи срока му на годност от порядъка на 6-7 месеца. Не ми звучи много привлекателно.Първоначално публикувано от GalinRachev
Ще си позволя да споделя нещо извън темата... Понеже се занимавам с хранене и ми дойде наум нещо относно последния коментар за срока на годност и реакцията на потребителите. Но първо ще попитам, колко според вас е срока на годност на една готова за консумиране сготвена храна? Примерно спанак с ориз /че преди малко хапвах това/ Или нещо друго сготвено..пиле...със зеле...с ориз...яхния...Колко? Колко е срока за консумация?
????!???!!!??Първоначално публикувано от biro
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335990720[/time]_________________________________________________
Без да съм чел темата - ако е в хладилник - максимум 3 дни.Първоначално публикувано от GalinRachev
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335987240[/time]_________________________________________________
И двата продукта - са с абсолютно ниско качество!Първоначално публикувано от GalinRachev
Само не мога да разбера, какво общо има избора на млякото в случая със сладоледа?
Най-вече прясно или кисело мляко MEGLE.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1335983727[/time]_________________________________________________
+1 Това не е прясно мляко това е чисто сухо мляко с вода. Дори малко дете би го разпознало от другите.;-)Първоначално публикувано от lazarus18
Понеже напоследък сменям различни марки кисело мляко, Мегле-то на вкус не ми прави някакво кой знае какво впечатление.... но например кисело мляко Евридика 3,6% производство на МПП Сердика Хасково ми допада много като вкус. А и не само на мен - всички в къщи го харесват , а като слушам и от колеги - доста и от тях.... В него съвсем легално си е обявено че има до 2% сухо мляко, но за мен това не е никакъв проблем - в крайна сметка крайният продукт е с превъзходен вкус.
За прясно мляко си ползвам една Кауфландска марка Милблу мисля беше....3,6% в пластмасови шишета високотемпературно пастьоризирано. За около 1.50лв за литър качеството ме удовлетворява..... иначе и аз искам да пия само "President" ама много удря в джоба
тук някой спомена Алфатар.. отидох, пробвах им и киселото, и прясното. и забравих всички останали
срок на производство/срок на годност = днес/днес
табелка "уважаеми клиенти, в млякото няма консерванти, сварете го веднага след закупуване"
за първи път от не помня колко години, в чаша мляко, налята сутринта и останала, по ръба се образува налеп каймак към обяд
прясното мирише на масло, киселото не е кремообразно, а леко и много вкусно. хората съвсем сбъркано асоциират маслеността с гъстотата и си мислят, че като ядат нещо с консистенцията на крем "бешамел" и вече всичко им е наред
Pat, братле, само ние тачим президент-а. в швейцария, примерно, никой не го счита за нещо повече от средна класа... щях да дам пример за разликата между нашите и чуждестранните пластмасови домати, но с прискърбие се осъзнах какво продават в магазините и замълчах.
отново повтарям и дано повече хора пробват като мен и станат редовни клиенти на Алфатар (предполагам, че само във Варна се продава), защото само това е начинът в тази криворазбрана "пазарна" конкуренция човек да попадне на нещо качествено
Като ще се говори за марки. Аз по-хубаво (като изключим домашно приготвеното) от киселото на Верея (високомасленото 5% мисля беше, в което като си боднеш лъжичката, стои изправена като пирон) не съм ял
Вижда че за мляко говорите ама...не купувайте сладолед на Войнов(Монтана). Жената беше купила някакви мелби, ми никакъв вкус нямат, били евтини...
Да и аз така правя вече от 15 г. Директно от кравата. Хем качествено, хем пълноценно, хем евтино. Хлапето малко се мръщи на каймака. Половината го правя на кисело мляко. Става гъсто като сметана. Никога не бих вкусил купешко кисело или прясно мляко. Ако толкова ми е нужно бих си купил отделно брашно, мляко на прах, соя, палмова мазнина и др. подобни вкусотии и овкусители.Първоначално публикувано от stfn
и аз да попитам киселото и прясното мляко на бор-чвор как са
https://www.youtube.com/watch?v=bUxoah0DVww#wsПървоначално публикувано от nen4oo
Изгледай това клипче и ще добиеш представа
Борчвора е отвратителен дори и да няма ншесте