Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 52

Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #1

    Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    търговската марка е "Milky Fresh"

    на по-фалшиво прясно мляко не съм попадал. далеч преди завирането по дъното вече се беше образувал налеп от загоряла субстанция

    неслучайно всички рекламират, че е годно за пиене без варене, защото тогава лъсва ментето, но в този случай ментето е "от класа"

    -----------------------------

    ще бъда благодарен, ако някой сподели коя марка му е направила добро впечатление

    имаме си Бял списък, но няма да е зле да отворим такава тема специално за хранителни продукти, защото поради криворазбрана пазарна икономика, почти никое изследване не бива публикувано с конкретни имена на производители и марки

    - преди време купувах само May Day, относително истинско изглежда
    - после пробвах Верея по съвет на човек, който твърди, че има някаква физиологическа непоносимост към сухото мляко и го усеща уж в прясното
    - на 2 пъти купих Pilos, което е марка на Lidl, което на вкус и аромат е чудесно, но пяната му при варене образува някаква почти пластмасова ципа, което също не е нормално

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на jonov
    Тук е от
    Dec 2009
    Живее в
    Лом
    Мнения
    1,203
    #2

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    Еее , истинското е ако има някой в квартала да продава , не зная във Варна дали има такива търговци /производители/

  4. Moderator Аватара на avenger
    Тук е от
    Mar 2007
    Живее в
    Пловдив
    Мнения
    759
    #3

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    А знаеш ли каква е основната дейност на тази фирма?Производство на лютеница,кетчуп и др.производни.Честно казано за 1 път чувам,че произвеждат прясно мляко.Да не би да е някакво менте,маскирано като уж техен продукт?

  5. Senior Member Аватара на kalcheff1
    Тук е от
    Aug 2011
    Живее в
    Варна
    Мнения
    1,065
    #4

    Извара му е майката :)

    Цитат Първоначално публикувано от jonov
    Еее , истинското е ако има някой в квартала да продава , не зная във Варна дали има такива търговци /производители/
    Ако в твоя град пенсиите, които продават нелегално наливното мляко не го кръщават, във Вн. празно нема. Ама как да ги спомена в черния списък ?! Като ''тоя'' с голото теме и голфа, който продава в "Цветния" или ''оня'' с баничарката и кафявата капа, който е до трансформатора всеки вторник и четвъртък на еди коя си улица ?! За акана гражданчетата номерът с наливното мляко уж от "производител" може и да провърви, понеже последното поне мирише на крава, за разлика от магазинското, което дори няма и мирис. Обаче каймачето тънинко, млекцето редичко... С години не бях опитвал "оригинално" пр. мляко, докато преди половин година не ми попаднаха 5 литра директно от кравата. Гледам и се чудя какви са тези жълти бучки вътре, а то чисто масълце, моля ви се. Сложих да го варя - е то такъв каймак няма - със супената лъжица гребеш от тенджерата и лапаш, 2 пръста дебел. От тогава почти престанах да употребявам млечни продукти, освен извара в голямо количество. Надявам се, тъй като тя е отпаден продукт ( и въпреки това, с невероятна хранителна стойност ), мандраджиите да нямат сметка да я преправят. С цена от около 2, 20 - 2,60 сигурно е по ефтина от палмовото масло

  6. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    704
    #5

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    Мдааа, като бяхме деца, майка ми купуваше от една женица мляко всяка сутрин. Жената го караше от село, спираше пред блока с 5-6 пластмасови 1.5 л. бутилки от безалкохолно, продаваше го за 5 минути и си заминаваше. Хората я знаеха и я чакаха.
    Та млякото беше точно такова - маслото само се отделяше. Майка ми го преливаше в 2 л. бутилка и започваше да я друса като барман - шейкър След няколко минути отделяше масло колкото една кафяна чашка. След това вареше млякото, а с "избитото" масло ни мажеше филиите. И млякото едно вкусно, ароматно, каймака като хората (макар че аз го мразех!). Та така - имаш крава, пиеш мляко. Нямаш крава - пиеш... нещо друго, ама не мляко.

  7. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #6

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    Прясното мляко Алфата от фирменият им магазин на "Чаталджа" има вкус на истинско мляко. Киселото им мляко е от истинско мляко, но закваската им не е добра. Сиренето им е много добро. Това се отнася за варненци.

  8.  
     
  9. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #7

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филик

    Цитат Първоначално публикувано от Julian
    Прясното мляко Алфата от фирменият им магазин на "Чаталджа" има вкус на истинско мляко.
    "има вкус на истинско мляко."

    @FearMe във всяко село има поне 3-4 крави, и ако идеш в най-близкото до теб със сигурност ще намериш истинско краве мляко, а ако се разтърсиш и козе може да намериш
    Хората на село или го предават на безценица на прекупвачите, или си го правят на сирене, кашкавал, айрян...
    Така, че според мен си струва да се разкараш 20 тина км. да си купиш истинско мляко - 8 -10 литра, и ще си имаш за 2 седмици

    П.С. Ако имаш късмет може и яица да си вземеш - ИСТИНСКИ, не от тези дето само приличат на яица

  10. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002
    Мнения
    8,784
    #8

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филик

    ПРеди месец си купих "Чех"
    Коментара ми е просто безобразие- като го сложих да се вари се пресече. Викам си поне на една извара да стане, ама от 1 литър, нямаше какво да стане на извара- само "яйрянче". За мен това е показателно и с тази марка приключих. Да уточня - млякото Виан от Кауфланд ,макар и разредено и не истинско, при пресичане остава една чиния за извара.

    Да кажем сега за прясното мляко от село. Някой чувал ли е за проблемите с микробите при абсолютно не-хигиенния начин на доене ? Предпочитам да пия разредено сухо мляко отколкото да се натровя с разредено истинско.
    "Мирче много мляко имате .
    - ми да Ванче - кравата дава 20лв, 15 го оставяме за нас , другите 15 ги продаваме."
    Имаше и друг - Бабата видяла че една жена слага вода в купеното току що мляко за да го свари и казва- "Булка, аз достатъчно съм му сложила."

    Мляко от човек пред блока/ трафопоста/ градинката - не вземам.
    По-добре да си го купя и да видя санитарния контрол. Хора живеем в БГ. Ако няма контрол е ясна целта- печалба на всяка цена.
    и медари съм виждал - "честни" ,с гооеми истории , и с пълни буркани със захар и мед, и млекари с вонящо и пресечено мляко, и "бг производители с марули дето са брани от гората, яйца - само с печат- един познат отнесе 10 дена със салмонела и 100 игли в ......... заради икономия.

    Има си пазар - купувам от там.

    Ако става дума за детето ми - "Мегле" това е марката- поне знам че контролът е на ниво, а Алфатар вече не купувам- тотално го развалиха, а за кисело -Боженци и Елена ама засега. Както каза един дистрибутор- в БГ има 8крави и 800 фирми за млеко обработка !!!

    Здравето няма цена !

  11. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #9

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    @Mr.TECHNO едно време хората на село всеки ден са яли не хигиенично издоено прясно мляко, но не съм чул някои да я умрял от това.
    Между другото и сега 21 век си го доят също така (не хигиенично). Хващаш кравата за вимето и дърпаш за да пусне мляко
    Все пак тези които доят млякото, не го продават всичкото, а оставят и за тях. И нещо не ми се вързва логиката, твоето да го издоят с не мити ръце, а после за тяхното да идат да си ги измият.
    Сигурно вече и хората на село са започнали да се изтарикатяват и да го разреждат... Но аз предпочитам да пия разредено, отколкото изкуствено...

    Между другото тези дни си купих едно кора истински яйца от щастливи кокошки Ако видиш само каква е разликата с тези, с печатите размерите и другите глупости... Домашно яйце може да се развали само ако е много престояло. Както каза ти твоя познат, е търсил евтини, а истинските не са...

  12. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    285
    #10

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    @glowndark - поддържам мнението ти за селото.
    Любителите на конспирацията и химията да пият изкуствени млека.
    Не виждам какъв е проблема събота или неделя да се отскочи до най-близкото село и да се вземат 5-6 литра истинско мляко. Редовно си купуваме по този начин.
    100 проверяващи и контролиращи да има - пак могат да те излъжат с разводнено, миришещо и т.н мляко.
    Доста хора в селата имат машини за доене и си поддържат добра хигиена, и здраве на животните. Питаш, разпитваш и намираш най-подходящия по критериите ти. Хората са съвестни, направо преливат от току що издоеното пред очите.
    За прекупвачите на мляко и цените на безценица - те не могат да бъдат излъгани. Идват с някаква мерилка (нещо като спиртомер), който показва колко вода има в млякото.
    Във връзка с това хората се радват да ти продадат истинско мляко с цена стотинки над тази на прекупвачите.
    Същото важи и за готово заквасено, яйца, и за плодове и зеленчуци.
    С времето се получава дългосрочна връзка - всяка събота си ме чакат хората.

  13. Member
    Тук е от
    Aug 2004
    Мнения
    228
    #11

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    Извинявайте за въпроса, но ми стана интересно че много хора тук искат да варят прясното мляко. Защо бе хора, нали по принцип на кутиите пише че може да се консумира директно, няма нужда от такива безсмислени процедури като варене?
    Ако млякото не е пастьоризирано и е от кварталния доставчик от село, може би наистина трябва да се вари млякото, но ако е преработено и е от кутия мисля че няма нужда от варене.

  14.  
     
  15. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #12

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    най-малкото за да установиш дали е истинско

  16. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004
    Мнения
    2,460
    #13

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филик

    Е как да няма нужда от варене. Нали все пак човек иска да пие топло мляко
    А това какво пише на кутията... Може да пише, че е от пиле млякото ама...

    Точно по това се познава истинското мляко от ментето. Истинското мляко винаги се ВАРИ и по този начин се "убиват микробите"...
    Истинското мляко трае не повече от седмица при съхранение в хладилник, и 2-3 дена извън хладилник.
    Смятай колко е истинско млякото в кутии което е с трайност 1 месец...

    Не съм много сигурен, но доколкото знам прекупвачите купуват млякото за около 0.60 ст на литър, а иначе на "пазара" върви по левче...

  17. Member
    Тук е от
    Apr 2003
    Мнения
    285
    #14

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    За прекупвачите и аз не знам изкупните цени.
    При нас в Източните Родопи литър = левче, на някои места съм засичал 2 литра = 2.50 лв.

  18. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006
    Мнения
    8,834
    #15

    Re:Абсолютно фалшиво прясно мляко на Филикон-97, Пловдив

    Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO

    Да кажем сега за прясното мляко от село. Някой чувал ли е за проблемите с микробите при абсолютно не-хигиенния начин на доене ? Предпочитам да пия разредено сухо мляко отколкото да се натровя с разредено истинско.
    Много се втеляваш ако питаш мен.
    Като дете, всяка година прекарвах 1-2 месеца при баба ми и дядо ми. Те имаха крава и 2-3 кози. Цялото мляко се оползотворяваше от нас - за пиене, на сирене, масло, извара и тн.
    Пил съм много пъти дори и прясно издоено, без да се вари. Как пък един път не се разболяхме или натровихме.
    Направо ги съжалявам днешните деца.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Уред за кисело мляко / мнения, обсъждане
    От Shmi във форум Малки домакински уреди
    Отговори: 17
    Последно: 05-11-17, 22:11
  2. Отговори: 87
    Последно: 20-10-17, 20:14
  3. HTPC медия плеър (абсолютно безшумно)
    От portokala123 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 56
    Последно: 26-08-17, 23:07
  4. За киселото мляко, БДС и големия тупан ...
    От hristobotev във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 44
    Последно: 06-12-10, 22:35
  5. Абсолютно центриране с CSS2
    От LordOfEvil във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 3
    Последно: 17-10-05, 10:07

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе