Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33
Like Tree1Одобрявам

ГЛОБУЛ - Интернетът е задължителен

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Отговор: ГЛОБУЛ - Интернетът е задължителен

Не мисля, че опцията, която предлагат от оператора е толкова лоша.
    Само ще кажа, че мой колега, пак на Глобул и корпоративна карта се набута с над 200 лв за интернет. Човека е с телефон за 10 лв слушалка и няма и идея как се пуска.

2.  

3. kod
    kod е офлайн
    Administrator Аватара на kod
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от etg Виж публикацията
    @kod Ми аз си мислех, че е нормално от мен да зависи за какви услуги ще се абонирам. Т.е. ако искам дадена услуга - да я поискам, а не да ми я пуснат, а аз после да се чудя как да се откажа от нея. По същия начин преди време бяха почнали да ми пращат всеки ден СМС-и с някаква финансова информация, отписване - чрез СМС, платен.
    Поща на телефона не е конфигурирана, за всеки случай пак проверих.
    Съгласен, що се касае до конкретния пример с активирания нет за лев на ден.
    Той, от описаното разбрах, че не е активиран насилствено от оператора, а от титуляра на групата, който в очите на оператора е и собственик.

Несъгласен, що се отнася до стандарния достъп срещу заплащане на МБ.
    Най-малкото, той е надлежно описан в тарифата, за която си абониран и вината за това, че го има не е на Глобул, обявен е.
    И никой не те кара да го ползваш - трябва да го има, било за екстрени случаи.
    Според мен, наличието му с нищо не пречи ако не искаш да го ползваш.
    Това е като да си купиш монитор с вградени колонки и да не искаш да ги ползваш за аудио - ми не ги...

4. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    Мтел смарт xs
    Това пък откъде ти хрумна????
    Цена на МВ мобилен интернет за тарифа xs - 0.60 лв.
    Нет има в някакъв вид и за предплатените карти, камо ли за абонаментните планове.

5. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

Май нещо се разминаваме и трябва да уточня - активирането НЕ е направено от титуляра, това, дето съм цитирал в първия пост е мейл от служителя на Глобул, отговорен за нашата група.

6. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от etg Виж публикацията
    Май нещо се разминаваме и трябва да уточня - активирането НЕ е направено от титуляра, това, дето съм цитирал в първия пост е мейл от служителя на Глобул, отговорен за нашата група.
    Ахааа, ясно. Е, това вече е безумно и са си за псуване и глоби!
    Ебати пичовете, те утре могат да решат да ми активират план с месечна такса 500лв. И после да ми кажат като питам - ако искам да го деактивирам с смс!

7. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Не само е простотия, а си е живо изнудване.
    А най-лошото е, че все повече смартофончета попадат в ръцете на деца или хора, които не могат да се справят с настройките и плащат яко. Когато минах на Айфон и аз забелязах, че доста ми скочиха сметките. След анализ на две месечни фактури разбрах проблема - интернет трафика за зареждане на карти за GPS и опресняването на сводката за времето.Спрях тотално GPRS и сега го пускам само когато наистина ми трябва.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

За мен е някак си наистина неправилно самият производител да слага при пускане на телефона автоматично да захапва мобилен нет - поне да ми покаже с нещо. Както каза "вълчо" ако някой не разбира , какво прави тогава. Това че си купуваш нещо задължава ли те да си експерт с него ?

10. kod
    kod е офлайн
    Тук е от
    Jul 2000
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO Виж публикацията
    За мен е някак си наистина неправилно самият производител да слага при пускане на телефона автоматично да захапва мобилен нет - поне да ми покаже с нещо. Както каза "вълчо" ако някой не разбира , какво прави тогава. Това че си купуваш нещо задължава ли те да си експерт с него ?
    А ти знаеш ли какъв световен проблем ще настане ако не захапва автоматично...
    Хората като цяло не са особено схватливи. Не визирам потребителите на SetCombG - това не е представителна извадка...

11. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Мани ги сеткомците ....тролове някакви

12. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    А ти знаеш ли какъв световен проблем ще настане ако не захапва автоматично...
    Хората като цяло не са особено схватливи. Не визирам потребителите на SetCombG - това не е представителна извадка...
    Говоря да има някакъв въпрос .

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от kod Виж публикацията
    Това пък откъде ти хрумна????
    Цена на МВ мобилен интернет за тарифа xs - 0.60 лв.
    Нет има в някакъв вид и за предплатените карти, камо ли за абонаментните планове.
    oops. my bad!

когато ти прочетох поста тъкмо ровех разните планове и ми беше останало в ума, че въпросният XS няма нет
    то няма, ама просто няма включен, а не че не е възможен...

14.  

15. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

@etg - прасни му един hard reset
    How To Format Nokia X2-02 | How To Format
    а после не позволявай настройките за MMS GPRS да се инсталират при включване.

Опитай с тая програма http://www.oxygensoftware.com
    ако захапе X2-02 ( виждам че подържа X2-01 ) ще можеш да се опиташ да изтриеш GPRS AP и WAP настройките
    http://www.oxygensoftware.com/en/products/opm2/images/GPRSSettings.gif
    или да създадш фалшив такъв, който да активираш като основен
    Този пост е редактиран от Tommorow; 12-06-14 в 21:43.

16. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Цитат Първоначално публикувано от Mr.TECHNO Виж публикацията
    Говоря да има някакъв въпрос .
    Е то въпрос има 99%, обаче хората като не разбират все тая. Или някой друг им го настройва, на който не му се обяснява (продавач някакъв) или сами си цъкат да да съгласен и т .н Постоянно получавам съобщения, че нам си кой си се присъединил към вайбър ... той човека хабер няма и не го и ползва, но някой му е го е инсталирал.

Трябва да можеш с обаждане към оператора да спреш каквото искаш. При Виваком можеш да ги спреш, както стана ясно, при тях е друга простотия ... не можеш да зададеш лимит в лева на отделна карта от групата, има лимит на цялата група ... тъпо.

17. Member
    Тук е от
    Feb 2009
    Живее в
    Русе, и малко у десно и малко у лево

Е точно с тея интернет таксувания на корпоративен клиент бера и аз ядове. И с търговския съм разговарял и с 123-оператор - е не можело да го деактивират... Явно гушат от много хора.
    Тъпото е, че съветват да отида до офис, където да деактивират интернета, ама и там служителите не могат да се оправят с по-простите телефони, дето не са с андроид. Някои телефони, които са служебни, ги смених с прости, които нямат директни копчета за интернет. Че всеки месец по 2-3-4-5 лв за интернет достъп за по 2 секунди

Ровене и изтриване на настройките за GPRS му е майката.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2002

Цитат Първоначално публикувано от tolostoi Виж публикацията
    Е то въпрос има 99%, обаче хората като не разбират все тая. Или някой друг им го настройва, на който не му се обяснява (продавач някакъв) или сами си цъкат да да съгласен и т .н Постоянно получавам съобщения, че нам си кой си се присъединил към вайбър ... той човека хабер няма и не го и ползва, но някой му е го е инсталирал.

Сега ако може пак да се върнеш и да прочетеш пак.

Покажи ми кой Андроид, като го пуснеш и те пита дали искаш мобилен нет, или виждаш буквата H с две стрелки?
    нека да те пита искаш ли да пуснеш Data Connection и така.
    Давам ти пример - купих на сина ми нов андрoид, извадих го от кутията и ако не бях запознат с тази особеност, щеше да му отиде ваучера. Аз отнесох едни 6-7лв докато ме подсети един приятел че тръгва само .

Иначе настройките се махат прекалено лесно , но ако извадиш сим карта и я сложиш пак - гориш.
    на по-старите телефони - Отивате на меню свързаност и изривате настройката за GPRS - най-лесно се маха името на сървъра.
    На Андроид - мобилна връзка - AP и там махате примерно "internet.vivacom.bg

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Интернетът на БТК не става за нищо!
    От Eddie във форум Черен списък
    Отговори: 64
    Последно: 14-06-12, 10:41
  2. Отговори: 40
    Последно: 06-10-09, 10:15
  3. Искат да отменят Българския език като задължителен.
    От granity във форум Коментирай новина
    Отговори: 13
    Последно: 18-05-09, 18:53
  4. Българския език да не е задължителен за изучаване
    От Smurfa във форум Коментирай новина
    Отговори: 31
    Последно: 13-04-08, 02:18
  5. За абонати на Глобул
    От Eddie във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 11
    Последно: 03-12-04, 23:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе