Не мисля, че опцията, която предлагат от оператора е толкова лоша.
Само ще кажа, че мой колега, пак на Глобул и корпоративна карта се набута с над 200 лв за интернет. Човека е с телефон за 10 лв слушалка и няма и идея как се пуска.
Не мисля, че опцията, която предлагат от оператора е толкова лоша.
Само ще кажа, че мой колега, пак на Глобул и корпоративна карта се набута с над 200 лв за интернет. Човека е с телефон за 10 лв слушалка и няма и идея как се пуска.
Съгласен, що се касае до конкретния пример с активирания нет за лев на ден.
Той, от описаното разбрах, че не е активиран насилствено от оператора, а от титуляра на групата, който в очите на оператора е и собственик.
Несъгласен, що се отнася до стандарния достъп срещу заплащане на МБ.
Най-малкото, той е надлежно описан в тарифата, за която си абониран и вината за това, че го има не е на Глобул, обявен е.
И никой не те кара да го ползваш - трябва да го има, било за екстрени случаи.
Според мен, наличието му с нищо не пречи ако не искаш да го ползваш.
Това е като да си купиш монитор с вградени колонки и да не искаш да ги ползваш за аудио - ми не ги...
Май нещо се разминаваме и трябва да уточня - активирането НЕ е направено от титуляра, това, дето съм цитирал в първия пост е мейл от служителя на Глобул, отговорен за нашата група.
Не само е простотия, а си е живо изнудване.
А най-лошото е, че все повече смартофончета попадат в ръцете на деца или хора, които не могат да се справят с настройките и плащат яко. Когато минах на Айфон и аз забелязах, че доста ми скочиха сметките. След анализ на две месечни фактури разбрах проблема - интернет трафика за зареждане на карти за GPS и опресняването на сводката за времето.Спрях тотално GPRS и сега го пускам само когато наистина ми трябва.
За мен е някак си наистина неправилно самият производител да слага при пускане на телефона автоматично да захапва мобилен нет - поне да ми покаже с нещо. Както каза "вълчо" ако някой не разбира , какво прави тогава. Това че си купуваш нещо задължава ли те да си експерт с него ?
Мани ги сеткомците ....тролове някакви
@etg - прасни му един hard reset
How To Format Nokia X2-02 | How To Format
а после не позволявай настройките за MMS GPRS да се инсталират при включване.
Опитай с тая програма http://www.oxygensoftware.com
ако захапе X2-02 ( виждам че подържа X2-01 ) ще можеш да се опиташ да изтриеш GPRS AP и WAP настройките
http://www.oxygensoftware.com/en/products/opm2/images/GPRSSettings.gif
или да създадш фалшив такъв, който да активираш като основен
Този пост е редактиран от Tommorow; 12-06-14 в 21:43.
Е то въпрос има 99%, обаче хората като не разбират все тая. Или някой друг им го настройва, на който не му се обяснява (продавач някакъв) или сами си цъкат да да съгласен и т .н Постоянно получавам съобщения, че нам си кой си се присъединил към вайбър ... той човека хабер няма и не го и ползва, но някой му е го е инсталирал.
Трябва да можеш с обаждане към оператора да спреш каквото искаш. При Виваком можеш да ги спреш, както стана ясно, при тях е друга простотия ... не можеш да зададеш лимит в лева на отделна карта от групата, има лимит на цялата група ... тъпо.
Е точно с тея интернет таксувания на корпоративен клиент бера и аз ядове. И с търговския съм разговарял и с 123-оператор - е не можело да го деактивират... Явно гушат от много хора.
Тъпото е, че съветват да отида до офис, където да деактивират интернета, ама и там служителите не могат да се оправят с по-простите телефони, дето не са с андроид. Някои телефони, които са служебни, ги смених с прости, които нямат директни копчета за интернет. Че всеки месец по 2-3-4-5 лв за интернет достъп за по 2 секунди
Ровене и изтриване на настройките за GPRS му е майката.
Сега ако може пак да се върнеш и да прочетеш пак.
Покажи ми кой Андроид, като го пуснеш и те пита дали искаш мобилен нет, или виждаш буквата H с две стрелки?
нека да те пита искаш ли да пуснеш Data Connection и така.
Давам ти пример - купих на сина ми нов андрoид, извадих го от кутията и ако не бях запознат с тази особеност, щеше да му отиде ваучера. Аз отнесох едни 6-7лв докато ме подсети един приятел че тръгва само .
Иначе настройките се махат прекалено лесно , но ако извадиш сим карта и я сложиш пак - гориш.
на по-старите телефони - Отивате на меню свързаност и изривате настройката за GPRS - най-лесно се маха името на сървъра.
На Андроид - мобилна връзка - AP и там махате примерно "internet.vivacom.bg