Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 69
Like Tree1Одобрявам

Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #1

    Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Може ли един уж уважаващ себе си търговец, който си е направил труда да има някакъв що-годе приличен сайт, който от време на време ъпдейтва, който е оставил мейл за връзка, вече втори месец да не отговаря на изпратените по мейла запитвания?! Да, има такъв! Сайта е http://lark-bg.com , а мейла е vroom@mail.bg . Лично за мен това е несериозно и имах желание да му закупя нещо от застояващата стока, но това желание вече се изчерпа. Заедно с търпението, с което изпращах отново и отново запитвания. Приятел, ако не ти е приятно да ти пишат - не си давай мейла.
    Закупих няколко Hi-Fi компонента от други он-лайн оказиони и съм доволен и от качество и от експедитивност, но този плевенчанин обра всички точки - изпратил съм няколко мейла със запитване за цената на дек Denon DR-M24HX. Но не получих абсолютно никакъв отговор! В същото време човека продължава да пълни с обяви сайтовете от рода на Dalavera.NET. Може би точно тоя дек не се продава? Или е безценен? Или има нещо против Стара Загора? Не знам. Не проумявам и не мога да си го обясня.

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    May 2001
    Мнения
    1,765
    #2

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Тук мнението е малко по-различно.

    Аз също съм си харесал някои нещица от там, лично мен малко ме дразни че няма цени на сайта - тайна ли са, според клиента ли се определят, не е много ясно.

    Пробва ли да се свържеш по телефона? Знаеш ли дали не си е пуснал спам филтър на мейа или нещо друго, и хабер да няма че се опитваш да се свържеш с него.

  4. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #3

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Имам регистрирани няколко пощи - една в орбител, две от сайта ми ( www.scalemodels-bg.com ), и една направих нарочно за тази цел от абв-то. На НИТО една нямам отговор ВТОРИ месец. Какви спам филтри? Просто не си гледа пощата или работи избирателно. Никак няма да се учудя ако този дек отдавна го няма, барабар с половината "стока", но да стои за да имитира наличности. Колкото до цените - предполагам са според клиента. Когато навремето си гледаше пощата (преди година) бях изпратил запитване. Е не ми хареса цената. След известно време един познат ми се похвали, че си е купил от там тая техника. С 10% отгоре :D

    Цитат Първоначално публикувано от Eddie
    Тук мнението е малко по-различно.
    Е там има едно единствено мнение, което е по-различно и пусналият го твърди, че му е приятел.

  5. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003
    Мнения
    2,351
    #4

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Да де, ама не каза на телефона дали си звънял, щото гледам и ГиСиЕМ си е писал човека. Сега, друг е въпроса ако ти се свидят 50 ст за едно обаждане
    Не че го оправдавам този т.нар 'търговец'

  6. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #5

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Какво променя факта, че не съм му звънял на телефона? Аз на сайта си имам обявен мейл и в рамките на деня отговарям на всички. След като той има обявен - редно е да отговаря на него. Нямам намерение да звъня на телефона и не съм за 50 стотинки - говоря безплатно. Става дума за това, че някой уж иска да продава нещо, а когато го потърсят на единият от обявените начини за това вече не иска да продава. Защото аз така го разбирам. Тук става дума за отношение към потенциални клиенти. А ако не е искал да го търся за цена - да си я пише в сайта.

  7. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #6

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!


    Lark-BG са пълни мошеници!Не си купувайте нищо от тях.Продават боклуци,в много лошо състояние.Взех един СД плеер ,който прескачаше.Като им го върнах след 15 минути,си удържаха 20лв.,защото уж ми го били дали работеш.
    Всичките им боклуци са отваряни и човъркани.Външният им вид е ужасен-надрани и охлузени.Не знаеш на какво попадаш.Чак ,като го пуснеш в къщи,разбираш измамата.
    Цената е според клиента.Питаш по телефона,отиваш там и като те видят,казват друга цена.След това уточняваш,че по телефона са ти казали друго?!
    Никога не ги търсете за нищо!!!Тези са измамници и продават пълни боклуци.
    Изключително нелоялни търговци!!!!!!!!!

  8.  
     
  9. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #7

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Имало имейл - някъде да пише че гарантира че отговаря? Телефона е основен метод за комуникация.

    Боклуци? Ами навсякъде в интернет (от солидни източници) се върти мнението че стоката му е като чисто нова, макар и на висока цена. Или си объркал търговеца, или мнението ти е ....
    Всеки който чете може сам да си реши до колко да ти вярва

    Аз не съм купувал, но се интересувах от няколко плеъра (единия на цена над 1000 лева ) и получих информация по ТЕЛЕФОНА.

  10. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #8

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    CrossBlade,
    Нямам нищо против да вярваш на мнения,които ти харесват.Изборът си е изцяло твой.
    Къде точно "навсякъде в интернет" си срещал добро мнение за Lark-BG-пак си е твой проблем!
    Аз споделих личен опит и повярвай ми - не съм сгрешил магазина.
    Нямам намерение повече да коментирам!!!

  11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #9

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Въобще не ми е проблем да се доверявам на определени хора. За разлика от теб "8852", те са се доказали (поне пред мен ).

    Както казах, пуснах мнението си в опозиция на твоето. Всеки след това като прочете може сам да си реши на кого да вярва.

  12. Member
    Тук е от
    Feb 2006
    Мнения
    598
    #10

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Изобщо нямам намерение да ти се доказвам.
    Желая ти успех и дано да не съжаляваш!

  13. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #11

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    CrossBlade, винаги ще има доволни и недоволни. Според мен, ако имаш магазин и си обявил мейл - редно е да го проверяваш и да отговаряш. Още повече, че дека, за който настоявах да ми даде цена стои непродаден почти ДВЕ години на сайта му. А между другото и доста неща стоят също непродадени.
    Аз също въртя търговия не само тук, а и извън България, и не мога да си позволя да не отговоря на запитване или да се правя на "дръж ми шапката" заради моментния си кеф. Поръчвам материали по мейл и получавам фактури по мейл, така че не ми е ясно защо някой трябва да ме държи на телефона докато схване какво точно искам и докато ми обясни какво точно той иска. Ценя си времето и след като съм пуснал запитване, очаквам отговор, за да разбера дали ме устройва ената и състоянието. Ако ме устройва - ЕДВА ТОГАВА може да го чуя оня отсреща.
    Може стоката ти да е най-хубавата, но ако се държиш арогантно и надуто към евентуалните си клиенти, не си никакъв търговец и не искаш да продаваш. Точно това беше и повода за постингите ми тук.

  14.  
     
  15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #12

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Стига глупости. Че е неудобно че няма цени - така е. Че е написал имейл (не пише че отговаря) а не отговаря - пак е неудобно ... ама заради това да се определя като "арогантно и надуто" държане си е пълна глупости.


  16. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2001
    Мнения
    130
    #13

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Лично съм ходил в магазина в Плевен. Мога да кажа че собственика е любезен, културен и си разбира от техника и електроника. Разбирам кое те е подразнило в липса на мейл отговори но не си преценил че човека не харесва компютрите и не е длъжен да ползва такива. За сметка на това винаги си отговаря на телефоните . За да не помислиш че го защитавам ще кажа че нарушава търговския закон в България според който всяка стока трябва да си има цена . Коректен е и никога не лъже за техническото състояние на стоката дали е ремонтирана отваряня и други намеси. Вече цената ами всеки може да се договаря , и на мен не ми хареса че ме избръмча с цената ама аз сам съм ги дал парите и никой не ме е карал насила . Тоест щом е втора употреба смело може да се пазарите .
    Купувал съм и от Пловдив от Райчев. И той ме избръмча с дистанционното , ската си го а после ми поиска пари за него ама какво да се прави всичко опира до пари !!! И не на последно място в Стара загора има магазин зареден до пръсване с железарии втора употреба , боклуците на европата.

  17. Junior Member
    Тук е от
    May 2005
    Мнения
    119
    #14

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Е значи стигаме до извода, че въпросният "търговец" (ако действително е такъв по смисъла на чл.1 (1) от Търговския закон) наистина е невъзможен Не се знае дали е вписан в Търговския регистър, в Дакси няма данни за такъв търговец или фирма, т.е. налице е обосновано предположение, че работи незаконно.
    Съгласно чл.4 от Закона за защита на потребителя, търговецът е длъжен да предостави на потребителя, преди придобиването на стоката .... подходяща информация,..., която включва:
    1. ...
    2. цена, количество, начин на плащане и други договорни условия;
    ....

    Т.е. аз като евентуален клиент съм в пълното си право да сезирам КЗП за липсата на цена, както е съответните компетентни държавни органи за извършване на проверка за наличие на данни за извършвани нарушения.

  18. Member
    Тук е от
    Apr 2005
    Мнения
    963
    #15

    Re: Lark-BG - невъзможен он-лайн оказион!

    Не познавам конкретния търговец, но:

    Фундаментално правило в търговията, въз основа на което се изгражда и нашия ТЗ, включително е, че процесът се състои от 2 основни етапа:

    1.Предложение за сделка.
    2.Сключване на договор.

    Когато Предложението не е в писмена форма и индивидуално оформено, за такова се считат Общите условия и предложените цени.
    По-просто казано - когато сте в супермарекета, Предложението на търговеца към Вас са написаните цени и имате основания да претендирате за тях, ако на касата се окажат различни (вероятно сте забелязали, че в рекламните брошури е отбелязано, че може да има технически грешки, а сериозните вериги, при вече направена грешка, още на входа я отбелязват с табло/обява)

    Та не познавам въпросния "търговец", но сайта му не е електронен магазин - по-скоро е клуб по интереси (като филателния) - това не изключва замени, но не е основна цел.
    В нормалния си магазин може и да е точен като търговец...

    Интересна подробност е, че дори в раздела Продажби, на този Форум се налага изискването за оферта/цени.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 5 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Невъзможен запис.
    От pezkata във форум Телевизия и Радио - Оператори, Приемници, Програми
    Отговори: 4
    Последно: 19-04-12, 14:47
  2. Он лайн телевизия
    От tannoy във форум Поддръжка
    Отговори: 16
    Последно: 21-05-09, 14:22
  3. Играете ли он-лайн игри?
    От MoPcKu във форум Анкети
    Отговори: 3
    Последно: 13-01-05, 21:27
  4. Търся сайт, от който да пазарувам он-лайн
    От vmslavov във форум Общ - софтуер
    Отговори: 9
    Последно: 06-03-03, 18:23
  5. Невъзможен crash
    От Blade във форум Общ - хардуер
    Отговори: 8
    Последно: 09-02-03, 11:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе