Страница 2 от 13 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 184

DVD/DivX Player Philips DVP5960 HDMI USB

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2006

Re: DVD/DivX Player Philips DVP5960 HDMI USB

Снощи флашнах плеъра си, т.е. флашнах го около 20 пъти докато харесам резултата, но той геройски устоя. Какво направих: Първо с MTKFontCreator създадох шрифт (Ариал, 22 - останалите настройки както jenib e описал, единствено чекнах нещо дето се дели на 4 - така прочетох в softpedia. След това екпортнах шрифта като битмап и се опитах с фотошоп да сменя цветовете - сивото в червено и черното в сиво - стана. После го импортнах в MTKFontCreator - по такъв начин трябваше да се махне сивата подложка и буквите да имат черен кант, но уви - при импорта все едно се импортираше стария битмап, затова го зарязах. Замених каквото трябваше с MTKRemaker и после отворих МТКWindows и там на таб Windows промених прозорец 0х12 - свалих го по-надолу.

Флашнах и готово - хубав голям бял, непрозрачен шрифт, който е долу на екрана.

Единственото, което не ми харесва е черната подложка, но това ще мисля как да го махам. Иначе при филми с AR 2.4:1 - черната подложка идва върху черната лента и не си личи изобщо. При филми в съотношение 1.8:1 - долния ред е на черната лента, горния върху филма. Също така забелязах че вече поддържа три реда.

Ако някой иска да му пратя така модифицирания FW за Philips DVP 5960/12 - нека да ми пише на angel.strandjev@gmail.com

Отново благодарности на jenib, който ме насочи към програмите и за отзивчивостта. :-)

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2006

4. Тук е от
    Sep 2006

Вчера успях да разкарам и черната подложка и мисля, че субтитрите вече са много добри. Повече промени няма да правя. Който има този плеър и иска да си сложи моя FW - нека ми пише на angel.strandjev@gmail.com - гарантирам че няма да има проблеми.

Иначе първоначалните ми тестове и впечатления от Philips DVP 5960/12 са отлични. Чете всякакви филми без WAF рилийсите, USB-то си работи. Качеството на аудиото от CD-та е много добро, за разлика от предния ми плеър - Самсунг. Видеото също е много добро. Не накъсва на DivX и XviD.

Малко ме подразни, че няма оптичен изход - така кабел за 30 кинта ми става излишен и сега ще ходя да търся digital coaxial, ама няма как - трябва да го свържа с Ямахата, грехота е само с чинчове. Няма и S-Video - не че на някой му трябва такава простотия. Има HDMI - ама аз още няма къде да го ползвам.

Дистанционното е доста базово, няма бутон за open/close което е мега глупаво, ама има бутон, който ти показва колко време остава до края на филма, което ме изкефи.

Поддържа idx/sub - субтитри. но не се зареждат автоматично, а трябва да натиснеш subtitles бутона.

Това е накратко.

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002

angelthepep, всички DVD плеъри на PHILIPS са без копче за open/close.

6. Тук е от
    Nov 2002

Цитат Първоначално публикувано от LUDIA
    angelthepep, всички DVD плеъри на PHILIPS са без копче за open/close.
    ееее излагаш се бе, точно ти ли
    задържаш бутона stop...на дистанционното

7. Тук е от
    Sep 2006

Така е, и аз снощи видях в упътването за този трик, но все пак си предпочитам отделен бутон. Забелязах и още нещо - незнам дали е защото бърниках FW или просто си е така - малко ми реже картината отстрани, спрямо това което виждам на LCD монитора на компютъра ми. Телевизора ми е 29" JVC - Flat, CRT. Ще върна оригиналния FW, за да видя там как е. Не че е голяма болка - дори за филми, които са 2.4:1 е по-добре, запълва малко повече екрана, ама винаги се психирам, като знам, че нещо не виждам.

8.  

9. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от angelthepep
    Така е, и аз снощи видях в упътването за този трик, но все пак си предпочитам отделен бутон. Забелязах и още нещо - незнам дали е защото бърниках FW или просто си е така - малко ми реже картината отстрани, спрямо това което виждам на LCD монитора на компютъра ми. Телевизора ми е 29" JVC - Flat, CRT. Ще върна оригиналния FW, за да видя там как е. Не че е голяма болка - дори за филми, които са 2.4:1 е по-добре, запълва малко повече екрана, ама винаги се психирам, като знам, че нещо не виждам.
    Това с изрязването на картитана го имат всички плеъри. При мен и на двата ми плеъра единия Елит другия Панасоник реже леко картината от двете страни. Забравих да кажа свързани са към 14 и 29 инчови телевизори Сони. Претболагам че на телевизори над 32 инча които са 16:9 би трябвало да не реже картината.

10. Тук е от
    Sep 2006

А-ха, ами тогава няма да си играя повече да бърникам. В крайна сметка, там обикновено не се случва нищо интересно.

11. nik727
    Guest

Тъкмо да се навия да си купя DVP5960, свалих техническите му данни от сайта на Филипс и там пише - възпроидвеждане на МР3 от 32 до 256 kbps. Ами сега... всичките ми МР3 са на DVD-R и са с битрейт 320 kbps. Ще ги прочете и възпроизведе с по ниско качество или нищо няма да прочете? Някой позвал ли е USB входа? Имам мобилен хард име интересува дали ще може от него да се гледа DVD или DIVX филм?

12. Тук е от
    Oct 2006

Здравейте. Подариха ми Philips DVP5960/05. може ли някой да сподели как да го флашна и може ли да стане по описания за модификация 12 начин. и има ли начин ако оплескам начин да ресетна старите настройки както bios примерно.

13. Тук е от
    Sep 2006

За MilenGeo:

http://www.p4c.philips.com/na4/d/dvp...37_fur_eng.pdf - ето ти линк с упътване за флашване. Не мога да прикача фърмуеър - за 12-та модификация, защото е над 1MB. Пусни ми мейла си и ще ти го пратя. Субтитрите за чудни и са долу. Ако прецакаш нещо при флашването - няма страшно, отваря се плеъра и с една програмка и едно кабелче всичко се оправя.

За nik727:
    Сега ще пробвам дали чете от флаш мп3-ки на 320. За въшншен хард няма проблеми да се върже, но задължително трябва да има собствено захранване. Има една тема във www.videohelp.com - прегледай я:

http://forum.videohelp.com/viewtopic.php?t=301465

14.  

15. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Това със собственото захранване при ELITE PV400USBL не важи няма никакво значение дали има собствено захранване или зима направо от USB-то би трябвало и при Филипса да е така.

16. Тук е от
    Sep 2006

Би трябвало ама не е така. Твоят подход се нарича индукция, но като цяло дедукцията дава по-верни резултати ;-)

17. Member Аватара на TODD
    Тук е от
    Jul 2006
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от angelthepep
    Би трябвало ама не е така. Твоят подход се нарича индукция, но като цяло дедукцията дава по-верни резултати ;-)
    Ами тогава кофти.

18. Тук е от
    Oct 2006

За angelthepep
    Мейла ми е milen_n_g@abv.bg. Все още се чудя да бъникам ли плеяра при условие че имам PC. но ще ти бъда благодарен ако ми пратиш повече информация

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 13 ПърваПърва 123412 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DVD/DivX Player Philips DVP5980 HDMI USB
    От shreker във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 17
    Последно: 08-03-09, 23:57
  2. DVD DivX Player с HDMI и USB
    От varieca във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 93
    Последно: 23-10-08, 12:13
  3. Защо се губи 5 .1 звук на Philips DVP5960
    От nikineo във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 0
    Последно: 18-10-08, 15:29
  4. TOSHIBA SD-360 DIVX HDMI
    От dimlubnik във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 2
    Последно: 23-07-07, 16:31
  5. Philips DVP5960/12 + 5.1 колонки
    От nikolav във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 7
    Последно: 19-11-06, 18:46

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе