За nik727:
Вчера тествах плеъра с USB flash и мп3-ки на 320kbps и си ги чете без проблем. Ако само това те спираше - тичай към магазина ;-)
За nik727:
Вчера тествах плеъра с USB flash и мп3-ки на 320kbps и си ги чете без проблем. Ако само това те спираше - тичай към магазина ;-)
За angelthep
Пробвах FW, но като пуска DIVX пак вади маймуни на субтитрите. Може би проблема е че моя е DVP5960/05 а не DVP5960/12.
Някой може ли да хелпне малко.
След като ти извади маймуни пробвай два пъти да натиснеш Set up на дистанционното - т.е. да се появи и да изчезне сет ъп екрана. Предполагам, че на субтитри в сет ъпа вече си задал кирилица, нали?
angelthepep много благодарско. тоя трик не го знаех. всичко стана точно
И още нещо: по принцип този FW e настроен така, че да показва по 40 букви на ред: това е стандарт за Европа, всички професионални субтитри се правят да имат максимум 40 символа на ред, обаче както знаеш повечето БГ субтитри се правят от любители и понякога броя на символите стига и до 150 на ред. Затова преди да гледам филм, пускам субтитрите в една програмка: SubMagic и тя автоматично ми коригира всички редове да са до 40 символа. Става буквално за 20 секунди - всеки, който има нужда може да я пробва.
angelthepep как да накарам SubMagic да ми чете кирилица?
Може ли някой да направи и да покаже две-три снимки да ги видим все пак тези субтитри как изглеждат.
Ето една снимка http://www.snimka.bg/album.php?album_id=70107
ДВД-то е Philips DVP 5140/12, а телевизора Panasonic 25".
Довечера и аз ще направя една снимка. Моите изглеждат по различно.
Към jenib: Не е необходимо SubMagic-a да чете кирилица. Просто отиди на Fix и му задай максимално да има 40 символа на ред и то ги оправя субтитрите за 2-3 секунди. Ако искаш да правиш други промени може да използваш Subtitles Workshop.
Хм, нещо показва много къси имена на файловете... Това може ли да се фиксне някакси?
по принцип 5960 не плейва DTS. А един чех пише че с последният фърмуер се е появил DTS през коаксиалния изход. Да има впечатления някой?
И дали вървят Super Audio CD-та?
Че съм на път да купувам плейър с HDMI и се двоумя между него и Toshiba SD-360. Тошибата е перфектна, но субтитрите идват високо в каритната и няма решение на този Zoran 888 да слезнат надолу.
През цифровия (коаксиалния) изход DTS излиза, но не и през аналоговите изходи. Това е вярно за 3010, 3040, 5140 (проверил съм го, въпреки, че никъде не е описано). Не съм абсолютно сигурен за 5960, но по логика няма причина да не е така!
Super Audio CD-та - НЕ!
Дайте насам 3-редовия FW: kemilev@yahoo.com