Страница 11 от 707 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #151

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    В твоя пример, доктора решава не кой да умре, а решава кой да сложи на (термина е твой) "белодробна вентилация".

    Всяко едно легло в болница е оборудвано с изход за кислородно включване. ВСЯКО ЕДНО, във всяко едно отделение, не само в реанимациите.
    Не знам откъде е дошла тая твоя фиксация за белодробната вентилация, но белодробната недостатъчност не значи непременно интубиране или рязане на гърлото за тръба през разреза ! В болниците има далеч по щадящи и по-достъпни методи за компенсиране на белодробна недостатъчност - лягаш на кое да е легло и ти слагат на носа пластмасова маска от която дишаш кислород ... и както се чувстваш уморен преди включването към кислорода, така след това бързо заспиваш сладко-сладко при такава процедура.
    Та искам да кажа, че в реанимацията може да има само 10 апарата за "белодробна вентилация", но това не значи, че само на 10 човека може да бъде компенсирана белодробната недостатъчност. ... поне що се отнася до българските болници !

    Отделно от това, всеки човек ако реши, то може да се снабди с бутилка медицински кислород от пазара и да си я монтира в спалнята за всеки случай.


    ПП
    Експерти: Карантината за цяла Италия е грешка
    Мярката ще има само краткотраен ефект, ще изтощи италианците и ще нанесе щети за икономиката
    "Тези мерки вероятно ще имат краткосрочен ефект. Но ако не могат да бъдат задържани за дълъг период от време, вероятно само ще забавят временно епидемията".

    ПП2
    "нещата изглеждат лоши, но също изглеждат и преодолими"
    Този пост е редактиран от MitkoS; 11-03-20 в 01:34.

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #152

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    https://www.thelancet.com/pb-assets/...7362305663.pdf
    97% от тези които са стинали до механична вентилация .... са ... починали.
    Лансет-а не е журналисическа дрънканица, а сериозно мед. издания,
    а това проучване е едно от най-пълните, но е малко сложно за превод.
    Който знае английски и му се чете...


    Установихме, че по-старата възраст, по-високата оценка на SOFA скор и повишеният d-димер при приемане са рискови фактори за смърт на възрастни пациенти със COVID-19

  4. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #153

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Извинявай, ама всички които са яли краставици през 1782г. също са умрели.
    Извода обаче не е "не яжте краставици!", нали ?

    Можеше да споменеш също и онези 80% от заразените китайци, които не са развили симптоми, камо ли да са стигнали до механична вентилация.
    Стигнеш ли до инфаркт, шанса да не оживееш в следващите две седмици рязко нараства.
    Същото и до механичната вентилация - стигнеш ли до нея лошо ти се пише. Колко ПРОЦЕНТА китайци са стигнали до нея ? И колко от тях са имали предварителни увреждания и усложнения.

    ------------------------
    От посочената таблица - в изследването са включени:
    19% с диабет,
    30 % с високо кръвно,
    8 % със сърдечни болести,
    3% със белодробни проблеми,
    1% с карцином (рак),
    1 % с бъбречни проблеми,
    12% с "други" заболявания,
    48% коморбидност (Comorbidity - the simultaneous presence of two chronic diseases or conditions in a patient.)

    И накрая - 28% умрели (, като 48% от умрелите са били с високо кръвно)
    Ми те толкова щяха да си умрат за същия период и без корона вирус
    -------------------------------

    За Иво
    7375 случая на заразени и 366 починали от коронавирус. Такава е последната сводка от Италия. Това означава, че смъртността от COVID-19 в Италия в момента е 4,96%.

    Германия засега е една от страните, в които епидемията все още не е надвила усилията на лекарите да я забавят. Регистрирани са 1139 болни. Има вече и първи два смъртни случая. Това прави към този момент смъртност от едва 0,17%.

    Разликата в смъртността от коронавирус между Италия и Германия е 30 пъти. Каква е причината за тази разлика? Населението и на двете страни е застаряващо, като Германия е с по-сериозен демографски проблем от Италия. По здравословен начин на живот италианците също са преди германците.

    В Италия се разпространяват конспиративни теории, че единственото обяснение е, че германските власти манипулират данните и укриват случаи.

    Крайнодесните евродепутати от профашистката партия „Фратели Д‘Италия" поставиха този въпрос в Европарламента.

    „Как е възможно точно страната, в която е регистриран първият заболял, хората да са почти имунизирани срещу него?“, гласи и тяхно запитване, отправено до Еврокомисията.

    Евродепутатите настояват за единен тест за откриване на болестта, който да се ползва в целия ЕС. Те посочват и данните от Испания, където след последвало тестване на починали от уж други болести е установено, че причината за смъртта не е била обикновен грип, а Covid-19.

    За едно евродепутатите са прави – в Италия се тестват най-голям брой хора в Европа, а от 20 февруари тестове се правят и на починали, за да се установи точната причина за смъртта им. В статистиката на починали от коронавируса влизат и онези, които са имали тежки придружаващи заболявания и са починали от тях, но коронавирусът е ускорил леталния изход. В други държави повечето починали изобщо не се тестват, ако преди това не е имало данни за коронавирус.

    Президентът на института „Роберт Кох“ Лотар Вилер отговори на обвиненията, макар и доста обезкуражаващо. Според него е въпрос на време числата на заразени и смъртни случаи между Италия и Германия да се изравнят. „Разбира се, че и ние в Германия трябва да се подготвим, че ще имаме смъртни случаи особено сред по-възрастните“, заяви той на пресконференция. Той посочи и че има известна разлика в обсега на тестваните за коронавирус в двете държави. В Италия първоначално са тествани само заболели възрастни хора, после кръгът е разширен, но вече има много вътрешни вериги на заразата. В Германия през тест минават обаче и младите, които са били в контакт с разболели се хора, при това в съвсем ранен период. Това е спомогнало да се ограничи първоначално разпространението на болестта в Германия, тъй като са обхванати и хора, които още не биха забелязали сами евентуална зараза. С това болестта е забавена, но не спряна, така че Германия се намира просто в по-ранен етап от развитието й. В идните седмици обаче броят на заразените ще се увеличи, на починалите за съжаление също, тъй като пикът на болестта в Германия тепърва предстои, призна той.

    Междувременно бе решено мачовете от Бундеслигата да се провеждат на празни стадиони. Министърът на здравеопазването Йенс Шпан препоръча всякакви обществени мероприяти да се отложат, ако е възможно. Засега не се планира затваряне на училища.
    Този пост е редактиран от MitkoS; 11-03-20 в 02:59.

  5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #154

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Можеше да споменеш също и онези 80% от заразените китайци, които не са развили симптоми
    О, съгласен съм,
    имах предвид, че стигнеш ли до там (м. вентилация) шансовете са...
    т.е. не помага особенно при това заболяване.

  6. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София
    Мнения
    5,688
    #155

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    MitkoS, бъркаш подаването на кислород с командно дишане, при второто вече не си в съзнание и си интубиран. Там е нужна машина за да диша вместо теб. Иначе съм съгласен, че стигне ли се до там, едва ли ще има положително развитие, но се случва.

  7. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009
    Мнения
    5,621
    #156

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    Нали се басирахме вече.
    ...
    ПП.
    Ако аз спечеля баса, каква е моята награда ?
    Не не сме! И не печелиш нищо съответно!
    Ветроятно всички само ще загубим...
    Няма да се обзалагам с теб поради основно една причина - ще стигнем до спорове за които нямам нито желание нито искам да отделям от енергията си в такава посока...

    Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    За Иво
    ...7375 случая на заразени и 366 починали от коронавирус. Такава е последната сводка от Италия. Това означава, че смъртността от COVID-19 в Италия в момента е 4,96%.....
    Е как ги смятат тези проценти? Това би било вярно само в случай, че всичко е приключило. А то не е! Сега по тази логика и оздравелите би биха били твърде малко но правилното изчисление би следвало да е от прключилите слуаи. Т.е. (починали / (починали + оздравели)) * 100 - което естествено е моментно състояние и в началото ще варира доста но с времето ще е все по малко отклонението...
    Но имаче статиската за починалите в Италия е твърде висока но ако изследват и починалите от по рано то нямаме такава за оздравелите в този период - това обяснява до някъде тренда...

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,868
    #157

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    "Изправени сме пред тежка ситуация. При свършен факт разбираме, че трябва да работим с пациенти, които може да имат коронавирус. Не съм готова психически и днес си подавам заявлението за напускане. Искрено съжалявам. Обичам си работата, но не съм готова да работя при тези условия. Без разяснения. Чувстваме се притиснати и поставени пред свършен факт", заяви пред Нова ТВ старшата сестра на болницата Мариана Стоименова."Не съм готова да работя при тези условия. 6 медицински сестри имат написани заявления за напускане и са на моето бюро. И напускаме", добави старшата сестра.
    "Има и емоционален елемент, ние просто не сме готови да жертваме живота си. Имаме и семейства, страхуваме се и за тях. Проблемът със защитните облекла вероятно ще се реши. Ние не сме готови и не искаме да подлагаме семействата си на риск. Ние сме контактни с тях и ако пробите са положителни ще се наложи да останем под карантина 14 дни", казва Мариана Стоименова.
    "А нямаме условия да останем затворени тук. Къде ще останем, къде ще спим? Все пак сме жени", добави нейна колежка.
    "В момента в болницата разполагаме с едва 5 облекла, 5 очила и носим масчици", каза притеснено и друга медицинска сестра, която е била нощна смяна с доктор Иванов и заедно са приели въпросните 8 контактни лица на заразени с коронавирус, които още не са тествани.
    Днес се очаква в медицинското заведение да пристигнат още 10 облекла......
    още 10....?!?...
    Според официалните инструкции (на МЗ) даже санитарките в такова отделение
    трябва да са със защитно облекло. Та за кого по-напред?
    https://dnes.dir.bg/obshtestvo/parvi...akat-oshte-dva

  10. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #158

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Направо побеснях като гледах сестрите на живо по нова телевизия. Ревли и пикли...Някои медици са изпаднали в паника и разнасят такава...вместо да дават пример.
    "Изправени сме пред тежка ситуация. При свършен факт разбираме, че трябва да работим с пациенти, които може да имат коронавирус. Не съм готова психически и днес си подавам заявлението за напускане. Искрено съжалявам. Обичам си работата, но не съм готова да работя при тези условия. Без разяснения. Чувстваме се притиснати и поставени пред свършен факт", заяви пред Нова ТВ старшата сестра на болницата Мариана Стоименова.
    "Не съм готова да работя при тези условия. 6 медицински сестри имат написани заявления за напускане и са на моето бюро. И напускаме", добави старшата сестра.
    "Има и емоционален елемент, ние просто не сме готови да жертваме живота си. Имаме и семейства, страхуваме се и за тях. Проблемът със защитните облекла вероятно ще се реши. Ние не сме готови и не искаме да подлагаме семействата си на риск. Ние сме контактни с тях и ако пробите са положителни ще се наложи да останем под карантина 14 дни", казва Мариана Стоименова.
    "А нямаме условия да останем затворени тук. Къде ще останем, къде ще спим? Все пак сме жени", добави нейна колежка.
    "В момента в болницата разполагаме с едва 5 облекла, 5 очила и носим масчици", каза притеснено и друга медицинска сестра, която е била нощна смяна с доктор Иванов и заедно са приели въпросните 8 контактни лица на заразени с коронавирус, които още не са тествани.
    Днес се очаква в медицинското заведение да пристигнат още 10 облекла......
    Когато застанат пред медиите да искат по-високи заплати и добри условия на труд, ми говорят, че това било тяхно призвание! Те не са нясно със значението на думата призвание..Когато си учил и кандидатвал за тази работа си наясно, че има риск да се заразиш с нещо. Поне за тези с акъл в главата.
    Изведнъж ревлите се появяват пред медиите и заплашват с напускане..Когато видят малко зор се разбягват като плъхове напускащи кораба...
    Маймуните не знаят(говори лошо за образованието им) или не искат да осъзнаят, че тези маски и костюми не защитават 100% от вируси!! Плюс това, този вирус не толкова опасен за здравите хора, колкото за тежко хронично болните..а последните не ги наемат на работа като медицински персонал.
    Не искала да подлага семейството си на риск!?!? Ти като си започнала тази работа явно не си мислила...
    Китайските лекари спяха и живяха със седмици в болниците с една единствена цел - да защитят семействата си! Спяха по столове, бюра, на пода....Гледаха и говореха с децата си само по телефона. Постригаха се нула номер...получиха рани от денонощното носене на костюмите. Те заслужават уважение, заради саможертвата и защото стоически изтърпяха незгодите и риска.
    Ама нашите разлигавени сестри....имат само претенции, но не разум и съвест.
    Оплакват се, че маските били произведени през 2010 година и срокът им "изтекъл" през 2013!? Тези срокове са условни понятия...ама откъде толкова акъл в неграмотните сестри.
    Тези маски се правят от синтетични платове и ако се държат на тъмно и сухо, могат да изкарат десетки години и пак да са годни за ползване.
    Има много да учим от Китай..оня дето на запад го обвиняват в нарушение на човешките права. Диктатурата си има своите ползи. Особенно в такива тежки ситуации решава проблемите по бързо и ефективно отколкото в разлигавените демокрации. Дето всеки излиза по медиите и обяснява как му се нарушавали правата и нямало да работи.

    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    За съжаление бройката ще скача прогресивно. Италия не е Китай.
    Така е, защото при италианците няма дисциплина и спазване на наложените ограничения. В Китай когото обвиняват в нарушаване на човешките права, такова нехайство каквото има сред европейците е наказуемо. За това там има дисциплина, а у нас рев по медиите.
    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Другата статистика казва 36% увеличение на починалите за ден в Италия.
    Пак ли да обяснявам за средната възраст и липсата на дисциплина в европейските цигани?
    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    И това е в София, сметни какво е из страната! Само инфекциозна клиника на ВМА е оборудвана по стандартите, но там са три етажа с единични стаи. По спомен са по шест стаи на етаж. Неотваряеми прозорци, вентилация с хепа филтри, подналягане, UV лампи... Американците дадоха пари за да се направи по стадартите на НАТО.
    За това казвам,че от години нямаме един адекватен здравен мнистър..Такива отделения оборудвани с вентилация и филтри + скафандри под налягане трябва да има в 7-8 от най-големите градове в страната. Може да не се ползват 5-10-15 години, но да се поддържат в готовност.
    Цитат Първоначално публикувано от Tommorow Виж публикацията
    Глупости...само ВМА...я виж ..
    Това е пример за поредният разлигавен ревлю....Един хубав бой ще го оправи.
    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    Ако имаш 30 човека за белодробна вентилация и само десет машини, кой решава? Това обяснява и повечето възрастни жертви.
    Изборът на лекарят е ограничен и зависи от други лица. Лекарят решава на кого да включи апарата, но от него не зависи определянето колко бройки апарати трябва да има болницата!!
    Цитат Първоначално публикувано от Mega Виж публикацията
    MitkoS, бъркаш подаването на кислород с командно дишане, при второто вече не си в съзнание и си интубиран. Там е нужна машина за да диша вместо теб. Иначе съм съгласен, че стигне ли се до там, едва ли ще има положително развитие, но се случва.
    При корона вируса, стигне ли се дотам.....си мъртъв и използването на апаратите е загуба на време и средства. Грубо звучи, но това е реалността!
    Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Е как ги смятат тези проценти?...
    Тези проценти са изсмукани от пръстите от разни неграмотни и немислещи индивиди...Точните и окончателни данни ще получим, когато епидемията изчезне!


    Природата е създала системи за разчистване на непригодните видове или индивиди...В случая, тези с нарушена имунна система, множество тежки заболявания или минали една определена възраст.
    Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-03-20 в 21:16.

  11. Member
    Тук е от
    Nov 2019
    Мнения
    431
    #159

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Пoтвърдeнo!
    Бългaрcкa фирмa e рaзрaбoтилa микрoмoлeкулa зa лeчeниe нa кoрoнaвируc. Дo двa мeceцa мoжe дa ce зaпoчнaт клиничнитe изпитaния нa тaзи микрoмoлeкулa.

    "Тeхнoпaркът рaбoти c инoвaтивни фирмa, кoятo e рaзрaбoтилa мoлeкулa зa лeчeниe нa кoрoнaвируc. Cъвмecтнo c прaвитeлcтвoтo и риcкoвия кaпитaл в Eврoпa, зaпoчвaт cъвмecтни cтъпки зa финaнcирaнeтo нa тoзи прoдукт", тoвa зaяви нa вчеращнотo зaceдaниe нa прaвитeлcтвoтo Кocтaдин Пeткoв, кoйтo e зaмecтник-прeдceдaтeл нa Нaдзoрния cъвeт нa ''Coфия Тeх Пaрк'' AД. Cъc cупeркoмпютърa щe мoгaт дa ce мoдeлирaт и дa ce прeдвиждaт вcякaкви тaкивa критични cитуaции. Cмятaмe, чe щe гo пocтигнeм дo крaя нa гoдинaтa, вмeтнa Пeткoв. Микaр 21 oт чeтири гoдини рaзрaбoтвa cпeциaлнa микрoмoлeкулa зa кoрoнaвируcи oт рaзличнитe типoвe. Тe в мoмeнтa имaт мнoгo пoлoжитeлни рeзултaти и oтзиви oт лaбoрaтoриитe,в кoитo ca ги изпрaтили зa първa ceртификaция. Двe лaбoрaтoрии в CAЩ и eднa лaбoрaтoрия в Бeлгия'', внece oщe яcнoтa прeдcтaвитeлят нa ''Coфия Тeх Пaрк'' AД. Прeмиeрът e пoeл aнгaжимeнт дa cъдeйcтвa чрeз кoнтaктитe cи нa eврoпeйcкo нивo зa уcкoрявaнe нa прoцeдуритe пo изпитвaнe. Дo двa мeceцa мoжe дa ce зaпoчнaт клиничнитe изпитaния нa тaзи микрoмoлeкулa. Тoвa e бългaрcкa рaзрaбoткa нa 100%, нямa външни фирми'', кaзa oщe Кocтaдин Пeткoв. Нa зaceдaниeтo cтaнa яcнo cъщo, чe oт БAН ca рaзрaбoтили aктивeн въглeн зa мacкитe зa лицe. Нoвинaтa бe cъoбщeнa aкaд. Юлиaн Рeвaлcки, прeдceдaтeл нa Бългaрcкaтa aкaдeмия нa нaукитe.
    Този пост е редактиран от DOLBY VISION 4K; 11-03-20 в 12:40.


  12. Member
    Тук е от
    Nov 2019
    Мнения
    431
    #161

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)


  13.  
     
  14. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,432
    #162

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    БПЦ са една збирщина от неграмотни брадясали старчета...Сега като се юрнат вярващите да целуват иконите на великден...
    По празниците трябва да има по един с електрошокова палка в близост до иконите..но като се замислиш, по-добре е да ги оставиш да се заразят и изпукат

  15. Member
    Тук е от
    Nov 2019
    Мнения
    431
    #163

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Виц на деня
    1980 година:
    - Хората в бъдещето ще живеят на други планети.
    2020 година:
    - Как да си мием ръцете правилно?

  16. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #164

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Относно високата смъртност в Италия - тоя текст обяснява високото число (поне донякъде)
    ... в Италия се тестват най-голям брой хора в Европа, а от 20 февруари тестове се правят и на починали, за да се установи точната причина за смъртта им. В статистиката на починали от коронавируса влизат и онези, които са имали тежки придружаващи заболявания и са починали от тях, но коронавирусът е ускорил леталния изход. В други държави повечето починали изобщо не се тестват, ако преди това не е имало данни за коронавирус. ...

  17. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #165

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019)

    Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2 Виж публикацията
    БПЦ са една збирщина от неграмотни брадясали старчета...Сега като се юрнат вярващите да целуват иконите на великден...
    По празниците трябва да има по един с електрошокова палка в близост до иконите..но като се замислиш, по-добре е да ги оставиш да се заразят и изпукат
    Главния поп е наредил
    1 . Всички храмове на територията на Софийската епархия да бъдат отворени и в тях да се извършват определените за светата Четиридесетница богослужения и молитвени последования
    2. и т.н.

    По-назад стана въпрос за правната страна на карантината - в Закона за здравето има една купчина членове предвиждащи ограничителни мерки при нужда.
    Възниква въпроса - може ли главния поп да не се съобразява със Закона здравето, в случай че с допълнителни държавни актове бъдат приложени ограничителните клаузи на този закон засягащи карантината ?
    Така като гледам, той (попа) очевидно се чувства, че е над законодателството.
    Крайно време е законодателството да го ошамари !
    Kx и svetlio1 харесват това.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 707 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 983
    Последно: Вчера, 22:17
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе