Може...
Нали затова се борим. Затова поствам и такива статии. Ако някой все още си мисли, че е майтап.
аз имам един математически проблем, та да помоля по-сведущите да ми помогнат!
значи, Меркел (която не е кой да е) каза, че се очаквало около 60-70% от германците да се разболеят от короната
доколкото знам:
1. Германия е една от най-модерните, развити, цивилизовани, индустриализирани и научно-напреднали държави в света
2. короната не ги изненада, знае се вече това-онова за нея
доколкото също знам:
1. Китай НЕ Е една от най-модерните, развити, цивилизовани, индустриализирани и научно-напреднали държави в света
2. короната ГИ изненада, без да се знае каквото и да било за нея
как така в Китай нещата се овладяха след заразяване на 80-90 000, т.е. 0,00007 %, а Германия очаква да се представи около... 1 милион пъти по-зле?!
Според нашия форум.1. Китай НЕ Е една от най-модерните, развити, цивилизовани, индустриализирани и научно-напреднали държави в света
п.с. Очаквам към 100 съфорумци скоро да скочат на мнението ми.
Не е пресилено. Моя съседка се омъжи преди 20 години за италианец и живее там. Сестра ми се свърза с нея по скайпа и описанието на ситуацията съвпада с това от линка.
MitkoS
Относно видеото с руската лекарка..Сега се замислих, че през дамската превръзка не може да се диша. за целта трябва да се използва някаква марля.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 15-03-20 в 23:37.
Нещо различно, което видях днес, но ми направи впечатление. Видях на летището да каца голям самолет и реших да проверя какво прави тука.
Полет Fort Worth - Sofia, Авиокомпанията пише, че работи за министерство на отбраната на САЩ
Сега и тази новина https://www.segabg.com/hot/category-...cteQkwcwPHUJis
UK-йците направо къртят с подхода си....
Ми те сами се нахендриха с този Брекзит. Предвид това, че не могат да разчитат на помощ от Европа, няма как да си пожертват икономиката.
А франсетата "хвърлиха кърпата" тази сутрин - преустановиха тестовете за вируса и се концентрираха върху спасяване на тежко болните.
Този пост е редактиран от Kasap; 16-03-20 в 00:03.
Аз това го предложих две страници назад.
Предложих го без да знам че англичаните ще го прилагат, а защото ми изглежда рационално и най-вече защото има ясно очертан край на кризата, без да води до повишение на бройката на жертвите. От няколко дена го обмислях като възможно ясно и прогнозируемо решение, но си мислех още, че е прекалено еретично за масовата паникьосана аудитория и ще ме линчуват ... И пак да кажа, че има много "ако" в това решение.
Тук е мястото да отбележа на FearMe, че ситуацията в Китай не може да бъде категорично определена като финална ситуация (няма стаден имунитет там в Китай) и въобще не е ясно отсега дали процента на заразените китайци пак няма да тръгне нагоре.
Но иначе евала му, че не се поддава на общата паника и намира интересни други точки за обсъждане.
Този пост е редактиран от MitkoS; 16-03-20 в 00:18.
понеже много обичам да дискутирам, когато няма с кого друг да го правя, предизвиквам себе си
днес се помъчих с всички сили да се самоубедя, че е настъпило (както лично ми казаха днес!) "чумно време"
не успях, за което се извинявам на всички, които не са съгласни с мен!
а ето ви и една задачка-закачка за домашно:
Защо се обявява световна тревога за вирус, който се опазва по-опасен за хората >>60 год., за разлика от преобладаващото мнозинство други, които са по-опасни за малките деца и младежите?
дали защото хората, които имат властта да обявяват световни тревоги, са >>60 годишни и сега им е по-важно?
И това вече съм го посочил - третата точка
3. Управляващите в голямото си мнозинство са от застрашения възрастен контингент и по тая причина в действията им няма 100% обективност (това го казвам по-възможно най-мекия начин)