Страница 298 от 707 ПърваПърва ... 248288296297298299300308348 ... ПоследноПоследно
Резултати от 4,456 до 4,470 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Цитат Първоначално публикувано от MitkoS Виж публикацията
    6816 положителни - всеки шестокласник ще ви каже, че това означава, че
    Един на всеки 1000 души у нас в момента е заразен с COVID-19. Когато ходим по улицата и срещаме 1000 души – един от тях е текущ носител на вируса.
    Чакай. Малко ще ми трудно да срещна тези установени положителни на улицата, защото би трябвало да са карантинирани или в интензивните....
    MitkoS и lazarus18 харесват това.

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

2. "здравната система трябва да е подготвена за 30 000 заразени в края на октомври"
    аз пък искам да отбележа едно друго нещо, заради което ме дразни онзи "математик-прогностик"

30000 са установените с ковид за ЦЯЛАТА година, така че на здравната ни система няма ѝ се налага да се справя с 30 000 болни, а с... ха сега де

критериите за хоспитализиция се изменят нормативно, така че когато решат, че леглата няма да стигнат, а това НЯМА да е скоро, чисто и просто няма да вкарват зад паравана всеки кихнал!

значи остават тежките случаи, които са, я ми припомнете.... https://coronavirus.bg/bg/statistika
    56

петдесет и шест!!!

да ти пѝкам на държавата, която не може са се погрижи за <1% усложнени случаи на АКТИВНО болните в момента
    да припомним - 6816 !!!
    Aleksandars одобрява това.

4. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Феар проблема е в недостига на лекари и сестри. То легла ще се намерят ама медици - не. Защото веднъж нископлатени и недостиг си имахме и преди кризата. Втори път има доста заразени лекари и сестри и както се знае дълго протича възстановяването за някои. За съжаение някои и починаха. Трето се нарича умора...а има и четвърто - някои лекари и сестри напуснаха...

Ако не се приемат тези със средни усложнения ще се стигне до по голяма смъртност. Това естествено ще увели активните случаи в болниците...
    Kx одобрява това.

5. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    аз пък искам да отбележа едно друго нещо, заради което ме дразни онзи "математик-прогностик"

30000 са установените с ковид за ЦЯЛАТА година, така че на здравната ни система няма ѝ се налага да се справя с 30 000 болни, а с... ха сега де

критериите за хоспитализиция се изменят нормативно, така че когато решат, че леглата няма да стигнат, а това НЯМА да е скоро, чисто и просто няма да вкарват зад паравана всеки кихнал!

значи остават тежките случаи, които са, я ми припомнете.... https://coronavirus.bg/bg/statistika
    56

петдесет и шест!!!

да ти пѝкам на държавата, която не може са се погрижи за <1% усложнени случаи на АКТИВНО болните в момента
    да припомним - 6816 !!!
    Тия кръчмарски сметки ги оставете.
    30000 болни от Ковид /не такива с положителни тестове/ не може да поеме здравната система. Не знам дали правилно е цитиран източника.
    Нещата са много по-комплексни.
    Ще дам реална информация от Сливен. Град, поемащ грижите за около 150000 население.
    Има разкрити 30 легла в Инфекциозно отделение и още малко във Военна болница.
    Без пик там имат към 20-тина лежащи. Вече са почти пълни.
    Ако рязко свалят критериите за прием, препълнят отделението с хора по коридорите и тн. ще поемат стотина.
    Всичко това на реално 2-ма инфекционисти /във всяко отделение по 1/ и няколко пренасочени специализанта. Другите сдадоха багажа.
    Тези хора ще трябва да поемат средно и тежко болни от К19. Критичните са отделно.
    Само днес там са 21 новите случаи. Още няколко такива дни и ще се запълнят.
    Нищо чудно в много други областни градове ситуацията да е същата.
    Иначе легова база има. До Арена Арамеец няма да стигнем, но кой точно ще ги лекува тия хора нямам идея.

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Момент само... аз математиката няма как да я оставя, защото пинът на картата ми е от цифри, за цифри работя и с цифри плащам, така че явно има нещо работещо в тая математика...

казваш в Сливен има 20 лежащи
    в цяла България са общо 56 тежките случаи

значи:
    - или в цялото друго БеГе има още два пъти по толкова разпръснати и вие се бахмааму гнездото на осите
    - или лежащите там не са тежки случаи и не трябва да лежат
    - или ЩАБЪТ лъже, че са само 56

коравосърдечността ми е присъща само по адрес на глупавите и безпричинно жестоките хора, към които съм категорично убеден, че ти не принадлежиш, така че се опитвам да установя къде се къса нишката на истината!!!

P.S. N.B. ковидните НЕ ТРЯБВА да лежат в общите инфекциозни отделения, ако не ме лъже паметта... ако там има смесване с ДРУГИ, не-ковидни лежащи, значи отново проблемът не в математиката, а или в неспазването на правилата, или в некомпетентността, или в безпаричието

7. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Според мен ти се бърка аритметиката защото смяташ, че за болнично лечение са само тежките случаи. Под тежки ти ряазбираш критични за интензивно лечение, а това не е така.
    Има, грубо казано, следните типове болни - безсимптомни /реално не са болни по общия смисъл на думата/, леки случаи, средно тежки, тежки и критични.
    Първите два и сега са на домашно "лечение" освен на места, където ги задържат с цел карантина /разбирай цигани/. Останалите, в повечето случаи са си за болнично лечение и то точно в инфекциозни отделения.
    Конкретно в Сливен, а и на повечето места, ковид болните се настаняват в инфекциозни отделения, а останалите са преместени на друго място. В никакъв случай не се омесват с каквито и да е било болни.
    В момента баща ми е поел точно тези други болни и реално се опитва да ги лекува в 2-3 стаи. Налага се да изписват преждевременно болните, да лекуват домашно заразно болни и тн. Освен него, персонала, с който работи няма никаква идея от работа с такива пациенти и се е побъркал.
    Възрастни специалисти масово напускат, сестри и санитарки също.
    Вече опасността не е от недостиг на хладилни камиони, а за самата система, разбирайте кадри.
    ivodivo одобрява това.

8.  

9. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 1063-ма пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. От тях 56 се намират в интензивни отделения.

Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/10...chinaha.465480
    Нещо бъркате аритметиките! Леките случаи са си в къщи, средно тежките и тежките са заемат легла в болниците, а най-тежките 56 са в реанимациите.
    lazarus18, Kx и ivodivo харесват това.

10. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

Феар го кара на математика само а е далеч от действителността...

11. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Цитат Първоначално публикувано от ivodivo Виж публикацията
    Феар го кара на математика само а е далеч от действителността...

така е, далеч съм, демиурге

12. Senior Member Аватара на ivodivo
    Тук е от
    Dec 2009

https://www.btv.bg/video/shows/karbo...0-1-chast.html

Хубаво е да се изгледа цялото но от 3:30 е нещото, което коментира професора за коронавируса...

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

dolby, моля ти се, за забавните линкове си има специална тема
    ivodivo одобрява това.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005

За съжаление, не съм бил прав - вируса повтаря, макар да са много редки досега забелязаните случаи. Не съм проверявал първоизточниците, но тая холандска агенция изглежда като да е истинска и голяма.

COVID-19 reinfection tracker

И все пак, бройката на тия които ги е повторило е по-малка от "промил от промила" от бройката на общия брой заразени.
    Глобално 23 случая на повторно заразяване, при почти 38 млн заразявания към днешна дата.

... Голяма екзотика да те повтори, вероятност по-малка от едно на милион.
    За сравнение, глобално имаме 1 заразен човек от всеки 200, а в България са 1 на 300 ("заразен" = заразявал се е някога, може и да не е точно сега, а в миналото)
    Този пост е редактиран от MitkoS; 13-10-20 в 14:27.

16. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

.............
    И все пак, бройката на тия които ги е повторило е по-малка от "промил от промила" от бройката на общия брой заразени.
    Глобално 23 случая на повторно заразяване, при почти 38 млн заразявания към днешна дата.

... Голяма екзотика да те повтори, вероятност по-малка от едно на милион.
    За сравнение, глобално имаме 1 заразен човек от всеки 200, а в България са 1 на 300 ("заразен" = заразявал се е някога, може и да не е точно сега, а в миналото)
    И пак прибързваш с глобалните заключения! За да те повтори трябва да са изчезнали антителата от организма ти. Все още епидемията е твърде "млада" и повечето от заразените още не са си изгубили антителата. А и колко дълго те се запазват няма натрупани данни.

17. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

труп... труп.. труп... и готово, натрупали са се
    ccankov73 одобрява това.

18. Senior Member Аватара на Tommorow
    Тук е от
    Sep 2006
    Живее в
    Пловдив, България

Цитат Първоначално публикувано от Lupus Виж публикацията
    И пак прибързваш с глобалните заключения! За да те повтори трябва да са изчезнали антителата от организма ти. Все още епидемията е твърде "млада" и повечето от заразените още не са си изгубили антителата. А и колко дълго те се запазват няма натрупани данни.
    Дет се вика, ние още не сме боднали сефтето, той да повтаря мисли....господине, тук има ред !!!

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 1061
    Последно: Вчера, 17:19
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 09:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 12:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 08:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 11:11

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе