аз пък искам да отбележа едно друго нещо, заради което ме дразни онзи "математик-прогностик"
30000 са установените с ковид за ЦЯЛАТА година, така че на здравната ни система няма ѝ се налага да се справя с 30 000 болни, а с... ха сега де
критериите за хоспитализиция се изменят нормативно, така че когато решат, че леглата няма да стигнат, а това НЯМА да е скоро, чисто и просто няма да вкарват зад паравана всеки кихнал!
значи остават тежките случаи, които са, я ми припомнете.... https://coronavirus.bg/bg/statistika
56
петдесет и шест!!!
да ти пѝкам на държавата, която не може са се погрижи за <1% усложнени случаи на АКТИВНО болните в момента
да припомним - 6816 !!!
Феар проблема е в недостига на лекари и сестри. То легла ще се намерят ама медици - не. Защото веднъж нископлатени и недостиг си имахме и преди кризата. Втори път има доста заразени лекари и сестри и както се знае дълго протича възстановяването за някои. За съжаение някои и починаха. Трето се нарича умора...а има и четвърто - някои лекари и сестри напуснаха...
Ако не се приемат тези със средни усложнения ще се стигне до по голяма смъртност. Това естествено ще увели активните случаи в болниците...
Тия кръчмарски сметки ги оставете.
30000 болни от Ковид /не такива с положителни тестове/ не може да поеме здравната система. Не знам дали правилно е цитиран източника.
Нещата са много по-комплексни.
Ще дам реална информация от Сливен. Град, поемащ грижите за около 150000 население.
Има разкрити 30 легла в Инфекциозно отделение и още малко във Военна болница.
Без пик там имат към 20-тина лежащи. Вече са почти пълни.
Ако рязко свалят критериите за прием, препълнят отделението с хора по коридорите и тн. ще поемат стотина.
Всичко това на реално 2-ма инфекционисти /във всяко отделение по 1/ и няколко пренасочени специализанта. Другите сдадоха багажа.
Тези хора ще трябва да поемат средно и тежко болни от К19. Критичните са отделно.
Само днес там са 21 новите случаи. Още няколко такива дни и ще се запълнят.
Нищо чудно в много други областни градове ситуацията да е същата.
Иначе легова база има. До Арена Арамеец няма да стигнем, но кой точно ще ги лекува тия хора нямам идея.
Момент само... аз математиката няма как да я оставя, защото пинът на картата ми е от цифри, за цифри работя и с цифри плащам, така че явно има нещо работещо в тая математика...
казваш в Сливен има 20 лежащи
в цяла България са общо 56 тежките случаи
значи:
- или в цялото друго БеГе има още два пъти по толкова разпръснати и вие се бахмааму гнездото на осите
- или лежащите там не са тежки случаи и не трябва да лежат
- или ЩАБЪТ лъже, че са само 56
коравосърдечността ми е присъща само по адрес на глупавите и безпричинно жестоките хора, към които съм категорично убеден, че ти не принадлежиш, така че се опитвам да установя къде се къса нишката на истината!!!
P.S. N.B. ковидните НЕ ТРЯБВА да лежат в общите инфекциозни отделения, ако не ме лъже паметта... ако там има смесване с ДРУГИ, не-ковидни лежащи, значи отново проблемът не в математиката, а или в неспазването на правилата, или в некомпетентността, или в безпаричието
Според мен ти се бърка аритметиката защото смяташ, че за болнично лечение са само тежките случаи. Под тежки ти ряазбираш критични за интензивно лечение, а това не е така.
Има, грубо казано, следните типове болни - безсимптомни /реално не са болни по общия смисъл на думата/, леки случаи, средно тежки, тежки и критични.
Първите два и сега са на домашно "лечение" освен на места, където ги задържат с цел карантина /разбирай цигани/. Останалите, в повечето случаи са си за болнично лечение и то точно в инфекциозни отделения.
Конкретно в Сливен, а и на повечето места, ковид болните се настаняват в инфекциозни отделения, а останалите са преместени на друго място. В никакъв случай не се омесват с каквито и да е било болни.
В момента баща ми е поел точно тези други болни и реално се опитва да ги лекува в 2-3 стаи. Налага се да изписват преждевременно болните, да лекуват домашно заразно болни и тн. Освен него, персонала, с който работи няма никаква идея от работа с такива пациенти и се е побъркал.
Възрастни специалисти масово напускат, сестри и санитарки също.
Вече опасността не е от недостиг на хладилни камиони, а за самата система, разбирайте кадри.
В лечебни заведения за болнична помощ са настанени 1063-ма пациенти с потвърдена коронавирусна инфекция. От тях 56 се намират в интензивни отделения.
Прочети още на: https://www.dnes.bg/stranata/2020/10...chinaha.465480
Нещо бъркате аритметиките! Леките случаи са си в къщи, средно тежките и тежките са заемат легла в болниците, а най-тежките 56 са в реанимациите.
Феар го кара на математика само а е далеч от действителността...
https://www.btv.bg/video/shows/karbo...0-1-chast.html
Хубаво е да се изгледа цялото но от 3:30 е нещото, което коментира професора за коронавируса...
dolby, моля ти се, за забавните линкове си има специална тема
За съжаление, не съм бил прав - вируса повтаря, макар да са много редки досега забелязаните случаи. Не съм проверявал първоизточниците, но тая холандска агенция изглежда като да е истинска и голяма.
COVID-19 reinfection tracker
И все пак, бройката на тия които ги е повторило е по-малка от "промил от промила" от бройката на общия брой заразени.
Глобално 23 случая на повторно заразяване, при почти 38 млн заразявания към днешна дата.
... Голяма екзотика да те повтори, вероятност по-малка от едно на милион.
За сравнение, глобално имаме 1 заразен човек от всеки 200, а в България са 1 на 300 ("заразен" = заразявал се е някога, може и да не е точно сега, а в миналото)
Този пост е редактиран от MitkoS; 13-10-20 в 14:27.
труп... труп.. труп... и готово, натрупали са се