Възможно е да съм го пропуснал
Ама попрочети какво пишат докторите в статията, щото явно някой е пропуснал тук да го спомене...
"Широко разпространеният вариант на новия коронавирус има потенциал да избегне имунния отговор, който някои хора придобиват след инфекция.
От началото на пандемията, изследователите са идентифицирали хиляди вирусни мутации в геномите на проби от SARS-CoV-2, взети от заразени хора. Дейвид Робъртсън от Университета в Глазгоу, Великобритания, Григори Снел от Vir Biotechnology в Сан Франциско, Калифорния, и техните колеги изследват мутация, наречена N439K в протеин, който вирусът използва за нахлуване в клетките.
Терапиите с антитела могат да бъдат мост към ваксината срещу коронавирус - но ще има ли полза светът?
Мутацията засяга рецепторния свързващ домен на протеина, който той използва за разпознаване на клетките гостоприемници и който е ключова цел на антителата срещу вируса.
Мутацията се появява независимо поне два пъти и е идентифицирана в 12 държави.
В лабораторни експерименти изследователите установяват, че мутацията може да възпрепятства активността на мощни неутрализиращи антитела, които блокират вируса.
Сред неутрализиращите антитела, които мутацията възпрепятства, са тези в кръвта на хора, които са се възстановили от COVID-19, както и някои произведени „моноклонални антитела“, които се разработват за лечение."
П.П. Предвид горната ситуация - не че от значение, но засега имунитета се запазва 3 месеца считано от началото на по-сериозно/тежко преболедуване, а след 5 месеца - започва да спада. При леко преболедуване - имунната система не дава силен отпор (защото има малко антитела) срещу повторно такова, установено в случаи на повторно заразени/преболедували.
Този пост е редактиран от Kaar; 12-11-20 в 17:42.
Извинявай, но въпросът ти е крайно неадекватен към конкретната тема. Не става дума за архитекти и строители на инфекциозна болница, а за вирусна инфекция, която заразява всички, но протича по определен начин при някои хора, които заболяват и ги повтаря. Затова е важно да се вземат под внимание и онези, които са я преболедували, за да се прецени колко и дали се спекулира с повторно заболелите. Защото аз лично смятам, че не се спекулира, а дори напротив - твърде малко се дава гласност на този факт, именно защото повторно заболелите не са удобни в "картинката" с продажба на ваксините, за които в момента се договарят стотици милиони бройки. Сигурно вече са надхвърлили над милиард договорените. Интересно, че и цената на ваксините явно се знае, защото иначе няма как да стане търговската договорка. Ваксините още не са готови, ама цената им е готова и чак вече започнало търговското договаряне, видите ли. Да не говорим за акциите на съответните производители, изготвящи ваксините. И хората вярват! Въпреки вече очевадното, че става дума за здравен проблем, който е пуснат в действие, не само, за да създаде рекордни печалби в кратки срокове, а за да осигурят реки от печалби на всяко тримесечие занапред. Десетки милиарди.... може би дори стотици милиарди. Здравен проблем, превърнат в политически инструмент, за да се осъществяват всякакви машинации - политически, икономически, социални... всякакви! Такъв интрумент е незаменим за всяко едно управление, затова се случи и цялата тази истерия в глобален мащаб.
Ако тук има хора, преболедували коронавируса, нека видим колко са като бройка, спрямо всички коментиращи в темата. Може би ще е нужно да се пратят анкетни запитвания като вид съобщение до всеки, който е коментирал тук и да се види какъв процент са онези, които са преболедували веднъж и колко са хората, прекарали повторно болестта.
Toncy какво общо има тук колко са преболедували? Тези които изследват това с трайността на имунитета не търсят тук от форума преболедували повярвай имат си де да търсят... Вируса е млад и има много неизвестни.
Ти какво мислиш, че ваксините са вечни ли? Дори и 1 година да работи ваксината пак си е нещо. Освен това се разработват различни ваксини и тепърва ще се събира информация коя как и колко - важното е че имаме шанс да се справим с този вирус по един не толкова примитивен начин както е естествения подбор...
Но разбира се ваксините никой няма да те насили да използваш (за разлика от в Китай примерно) - та така не се налага и да пускаш конспиративни упреци - така де доброволно е. Та като не искаш да пълниш гушата на можещите (такива дето създават нещо) си траеш и плюваш по техен адрес - поне хейта го може всеки...
В целия форум до тук само 1/един/ колега се идентифицира като преболедувал.
Другите се ослушваме... макар че някои се надяват да са го изкарали скрито - и нищо чудно...
1. Може да звучи странно, но в някои случаи заболяването продължава месец-два - продължава да има симптоми.
2. Много малко са доказаните случаи на повторно заразяване и то, определен период след първото преболедуване. Така че имаме някаква пауза, което говори за някакъв временен имунитет. Да не забравяме, че това зависи от:
- мутациите на вируса / един човек може да преболедува от две различни мутации подред
- моментното състояние на имунната ситема на човека. Може да взема медикаменти или преминава процедури подтискащи имунната система - срещу рак или някакво автоимунно заболяване.
3. При краткосрочно масово заразяване, вирусът взема своето, а оцелелите получават имунитет, без значение колко е дълъг. В следващите месец-два, коронавирусът не открива повече хора в които да се размножава(всички оцелели са с имунитет) и поради това загива. Това се прави още в началото, когато имаме вирус без мутации. Сега вече е късно...освен ако не правиш заразяване с коктейл от мутациии.
ivodivo
Още през май-юни дадох в тази тема линк с карта на мутациите
https://www.gisaid.org/epiflu-applic...phylodynamics/
https://covidcg.org/?tab=group
https://bioinfo.lau.edu.lb/gkhazen/c.../genomics.html
https://cov.lanl.gov/content/index
http://geco.deib.polimi.it/virusurf_gisaid/
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-11-20 в 22:52.
Ами бройката тук има общо с това, колко са онези, които са минали през болестта и могат да говорят за нея. Защото реално човек си мисли, че знае много нещо за нещата, дето се дискутират в дадената тема, но когато му се случи реално да го преживее, чак тогава осъзнава колко всъщност е бил "знаещ". Бройката е от значение и за процентното съотношение на онези, които са го преболедували веднъж, спрямо тези, които са го повторили, за да се види дали е само спекулация с това повторно заболяване.
Разбира се, че знам, че ваксините не са вечни. Тезата ми е точно обратната - че ваксините не създават траен имунитет, именно защото това е част от идеята за едно постоянно и доходоносно ежегодно ваксиниране. Е, с коронавируса доживяхме това ежегодното да се случва на тримесечие - още по-доходно демек.
О, мислиш, че няма да ни карат насила да се ваксинираме ли?! Само да поживеем и да оцелеем още година и няколко месеца, че да видиш как ще се случват нещата занапред - не само, че ще е задължително, но дори ще се водят регистри за всеки, който не е ваксиниран. Ще ни принудят чрез методите, с които ни принуждават днес да носим маските, а именно - да пазим човешкия живот и да не създаваме предпоставки да се разболяват онези, които УЖ са извадили късата клечка и ваксината не им е подействала в рамките на предполагаемия срок.
А колкото до пълненето на гушите на "можещите", трябва ли да ти обяснявам, че тези "можещи" не създават нещо ползотворно, а доходоносно. Ваксините ще са ефективни толкова, колкото сегашните против сезонните грипове, тоест 50 на 50.
Но пък ще се харчат по 3-4 пъти повече на година, което значи не сезонно, а непрекъснато производство на ваксини и непрекъснат приток на пари. Няма значение, че ефектът "с тях или без тях" е като при "ези или тура".
Не съм тук, за да споря, нито да хейтвам. Тук съм, за да дам моята гледна точка върху случващите се събития. Тук съм и за да задам няколко въпроса, с които да фокусирам вниманието ви върху съвсем реалната възможност, нещата около коронавируса да не са онова, което ви го казват "по телевизора". И не, защото съм любител на конспиративни теории, а защото има съвсем очевидни признаци, че се лъже и преекспонира. Вижда се, че навсякъде се действа под политическа диктовка, виждаме, че мерките са неадекватни спрямо медицинските указания. Тоест, не медиците, а политиците дават указанията кое как да се случва. Но за пред обществото се прави брифинг на медици, които високопарно и със свъсени вежди ни казват, че... ами, че "това е положението и да си налягаме парцалите, щото, ако не спазваме мерките - яко ще се мре". Виждаме, че лекарския персонал е на предела на силите си, но затова пък се говори за много пари, сякаш с пари ще се произведат на секундата достатъчно способни лекари, които да отменят колегите си. Виждаме, че се отделят и пренасочват милиарди, че се договарят несъществуващи медикаменти и ваксини... виждаме, че здравни министри издават заповеди, с които се блокират всякакви демократични и конституционни права на хората... Виждаме, че това се случва навсякъде, по един или друг начин... Виждаме, че онези, които опитват да защитят правата си и излизат на масови протести в някои държави, биват посрещани с цели полицейски армии, с водни оръдия, със сълзотворен газ и бой с палки... Виждаме всичко това, а ти ми твърдиш, че никой нямало да ме кара насила да се ваксинирам ли?! Я пак си помисли!
Този пост е редактиран от Toncy; 12-11-20 в 18:25.
За да е задължително трябва да е по голяма смъртността. Няма логика в случая. Но това няма как да го обсъждаме понеже не е дошло време за ваксинация все още.
Ето за руската спутника дето я от там твърдят, че ще изгражда имунитет поне 2 год. - така че не е ясно още как какво и що ще е...
И все пак се поддаваш на конспирациите де
Toncy, нещо си се филмирал.
И да имаше масово повторно боледуване милионите лекари,сестри, санитари по света щяха да писнат - не мож го скрие това.
Достатъчно е да ми кажат, че ако се ваксинирам и ми издадат удостоверение ще мога да ходя без маска и да пътувам в чужбина и ще го направя. Аз бих се ваксинирал при всяко едно положение, не само заради това. Първото изречение е за антиваксърите.
Това, което не ни убива ще ни направи по-силни....
а онова което ще ни убие - ще ни убие...
и може да изглежда като дрогиран с 4 наркотика лайнар....
Разбира се ,че има имунитет - ако нямаше имунна памет, досега човечеството трябваше да се затрило.
Това, че може да нямалеят или изчезнат антителата след определен период от време, не означева, че при следваща среща с вируса (дори и да е леко мутирал), имунната система няма да може да си произведе бързо нужните антитела. Такъв е принципа и за други ваксини, които разбира се са наблюдавани много по-дълъг период от време, но и други болести се причиняват от РНК вируси-Хепатит Ц, полиомелит, Морбили... не е само инфлуенцата РНК вирус и не е сигурно дали Ковид-а ще мутира толкова много.Ако това стане-ще бъде най-вероятно много по-малко опасен.
VanDan го беше обяснил преди няколко месеца в тази тема...
Ваксина ще има много скоро-днес дори се спомена на пресконференцията на щаба, че имат интерес към 3 от шестте ваксини, предполагам няма да е тази със фризерите, а на Астра-Зенека.
Но на края на пресконференцията министъра каза нещо, което за мен е лъжа или неосведоменост. Беше попитан за ПСР тестовете и той заяви, че навсякъде в Европа е така и се правят само ако си със симптоми и ти е много зле...
На много места можеш да си направиш винаги и безплатно-защото работата ти го изисква или си бил контактен и т.н.Или си кихнал 2 пъти и въобще това е най-малкото и елементарно, което може да се направи за контролиране на разпространението. Не се ходи по болници-обикновено на големи паркинги, заявката става онлайн и резултата се получава онлайн...
Ако трябва да се плащат -никой няма да иска и ще си ходи разнасяйки заразата-толкова е просто...
Не знам как си мислят да мине зимата, когато всеки си кашля и подсмърча поради много други причини...
Това би било вярно ако нямаше мерки.
След като се пазим от един вирус е съвсем нормално силно да се ограничат и други - не мислиш ли? Ако ли не е така значи мерките са просто никакви.
Все си мисля, че сега тази зима покрай ковид може би и грипа ще е рехав или никакъв. Това разбира се ако сме отговорни и спазваме колкото се може повече мерките...