Имам един микрометър....митутойо....до 4-тия знак....ще ви услужа
Имам един микрометър....митутойо....до 4-тия знак....ще ви услужа
Tommorow
Ти си крайно пропаднал тип дето и коронката не ги харесва и ги заобикаля. Ти нали сменяше пола?
Lupus
Колко от тези на 75 имат адекватно мислене и действия? Не ми отговарай, защото отговорът ти ще бъде инстинктивно защитен. Това да го направят лекари и психолози.
Ако зададеш въпроса на някой 20-30 годишен - отговорът няма да ти хареса.
Ти заеби микрометъра, ами кажи как да махам острия и грапав ръб там където излиза лъча на лазера, че с пилата иде малко тегаво!
- - - - - - - - - -
Не, ще ти отговоря така: "Попитай сегашния и бъдещия президенти на САЩ!"
А сега чакам да чуя ти какви си направил на 15, на 20, на 25, на 30, на 35, на 40, на 45, на 50 и т.н.
Слагаш 10-на на гума да не мърдат и с виброшлайф с подходяща шкурка...
Но понеже ще си зает да си ги мерите с Х2 можеш да ми ги пратиш да ги засиля в барабана
Този пост е редактиран от Tommorow; 12-11-20 в 01:42.
Ако наистина искаш да си говорим прагматично, тогава нека се замислим защо точно хората над 65 години ще получат първи ваксина?
Защото по този начин ще намали натиска върху болниците. Тези, които стигат до болнично и интензивно лечение са в огромната си част над 65 години (поне цифрите от Нидерландия го показват).
С намаляване на възрастта се намаля и шанса заразените да стигнат до болнично лечение, което пък дава възможност на болниците да си извършват планираните дейности и да лекуват от много други неща.
Има и хора с тежки заболявания, които са на лечение, понякога като част от лечението се подтиска имунитета и т.н. Те имат шанс да живеят пълноценно още години, но ако трябва да стоят затворени и изолирани се загубва смисъла за тях.
През лятото бях писал, че започна събиране на кръвна плазма от прекарали заразата и тя няма да се ползва за преливания, защото е много спорен ефекта.
Ще се ползват само антителата и ще се прави като лекарство за хора с нарушен имунитет, туморни заболявания, предстоящи трансплантации и т.н.
Очаква се да дайства като ваксина, но за кратък период от време:
https://nltimes.nl/2020/11/11/dutch-...asma-ready-use
Аз написах своите доводи, които не се харесват на мнозина (тук няма да си сравняваме етиката и моралните ценности). В тези данни обаче липсват процентите оздравели.
Прагматичното го написах още през месец Април - масово умишлено заразяване за срок от 2-3 месеца. Без влизане в болници. Който оцелял-оцелял....Остналите ще продължат да живеят нормално, без страх и несигурност. Сега последствията са психоза, домашно насилие, нараства алкохолизма, издъхваща здравна система, неработеща образователна такава, спад в производството и търговията, обслужващата сфера...Дори заразени животни, които се превръщат в гнездо и дават възможност за нови мутации на вируса..
Мерки, (дори радикални в противеричие на морала) се взимат в началото преди пандемията да се е разраснала, а не после да се тюхкаме и чудим как да се спасяваме. Спасяваш този който си струва да бъде спасен. Сега спасяваме ресторантьори, хотелиери.. дето масово са в сивата икономика...
След година докладът няма да ти хареса. Хората масово ще са обеднели, а икономиката в регресия.
Докладът за глобалното богатство за 2020 г.
Пандемията COVID-19 предизвика най-тежката световна икономическа криза след Втората световна война и повлия безкрайно на човешкия живот. Тазгодишният доклад за глобалното богатство за 2020 г. изследва въздействието на огнището върху богатството и разпределението на богатството.
https://www.credit-suisse.com/media/...rt-2020-en.pdf
https://www.credit-suisse.com/about-...th-report.html
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-...ic_in_Bulgaria
New confirmed cases by age group (04.08.2020-15.09.2020)
https://en.wikipedia.org/wiki/COVID-...0-15092020.svg
Този пост е редактиран от hristoslav2; 12-11-20 в 10:26.
Пропускаш, че заболялите и впоследствие оцелялите, не са застраховани от повторно заразяване, което вече да протече фатално за здравето им. Оцелелите... колко ли ще са спокойни и ще заживеят нормално, ако знаят, че нямат траен имунитет и след месец-два отново може да са болни и... този път да не се справят с болестта. Защото е факт, че вече преболедували веднъж, са заболявали повторно, а накои даже и трети и четвърти път. Вчера се спомена за подобен случай - лекар, дарявал няколко пъти кръвна плазма, след четирикратно преболедуване. Факт. Което отново ме връща на въпроса с ваксините, а именно - на кого ще е нужна една ваксина, ако тя не създава траен имунитет? Отговор - на онези, които я продават. Тоест... познайте за какво точно става дума.
Много се спекулира с това повторно заразяване. Първо, повторните случаи (поне засега) са толкова малко, че не може да се направи никакъв извод. И второ, при повторно заразяване, ако е със същия щам, е много вероятно просто да не е изчистен организма от предишното заразяване. Ако е друг щам - може да значи, човекът е изградил имунитет към единия, но не и към другия щам. Противогрипните ваксини нали затова не са едновалентни.
Я да попитам аз, колко от пишещите в темата тук, са боледували от коронавируса?
Не знам за кой ковид-19 пишеш, но ТУК пишат за ковид/covid-19 и че от началото на пандемията - до сега, той е мутирал хиляди пъти (щото е RNA-вирус просто) и има вероятност да заобиколи имунния отговор на човек, преболедувал по-рано от вируса преди мутацията или на ваксина - базирана на предишен щам..