Първоначално публикувано от
hristoslav2 justify
Кога ще започнеш, да пишеш плътно ред до ред, а не да рязтягаш поста си като за световно?! Опитай се, да бъдеш кратък. Такива постове малцина четат изцяло - в повечето случаи само първите две изречения. А сега по темата...
Без да се обиждаш, но това което правиш с маската е тъпо. Маската се сменя на всеки 4 часа. Не се прибира в джоба или чаната и после при нужда пак да си я слагаш. Така от натрупаната влага при издишане, маската се превръща в гнездо за развитие на всякакви бактерии - например стафилококи....После следва разпространение и развитие в горните дихателни пътища....Сещаш се за последствията.
Няма универсален метод за предпазване от вируси! Има само определени мерки, които обаче мнозинството пренебрегва.
Още през Май писах тук, че ВСИЧКИ сме виновни...ама някои тук(а познай) не искат да си признаят вината и само повтарят - правителството, та правителството е виновно..Да и то е виновно - най вече здравният министър, щаба, лекарите и онова говедо ББ.
Пример за алчност, егоизъм и неадекватно поведение..включително и това на полицията. Един от страничните ефекти на демокрацията...
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/...begne-proverka
Ако това беше станало през соца, полицията щеше да разбие вратата и да арестува всички за 24 часа, а за десерт глоби и може би затваряне на заведението. Това е правилният метод - поне за мен. Мнозинството хора не разбират от думи...тях само боя, глобите, ареста и конфискацията ги оправят.
всеки ден виждам такива и при забележка почват да обиждат. Закона не ми дава правото да му шибна един и да го навра в канавката или близкият казан за смет където му е мястото
https://www.bgonair.bg/a/2-bulgaria/...lozhat-maskite
В задължителните изисквани за откриване на заведение, магазин...и т.н. трябва да си пише, че трябва да има вентилация, климатизация с антибактериална и антивуирусни защити(UV лампи, йонизатори, редовно сменящи се филтри). На много места съм виждал почерняване на и около касетите с филтри на климатиците.....магазини, молове, кина, театри, производствени халта...явно не ги чистят редовно по график, защото това са допълнителни разходи по подръжката.