Не са му никак малко интервютата в последно време. Той е стар кадър. Чувал съм го още преди години в нашите среди. Манията му в последно време е реконвалесцентната плазма, която счита едва ли не за панацея, а то не е така. Май се е занимавал с плазмафереза преди време. Сега е провъзгласен за "консултант на пациентска организация за реконвалесцентна плазма", която се опитва да командва нашата система по Фейсбук.
Този пост е редактиран от VanDan; 29-11-20 в 21:21.
Ок, кажи какво мислиш за ремдесивира - в кой етап да се приема според теб и как се приема сега?
Какво всъщност прави този препарат и дали не трябва да се прилага още с първите симптоми?
Аз като лаик и страничен наблюдател, но все пак се интересувам отстрани и имам някои такива все пак странични наблюдения...
Lupus
Ивермектин ?
В коментарите под статията..
д-р Чавдар Ботев , не е ХЕМАТОЛОГ! Даже двапъти е късан на този изпит за специалност!!! Чавдаре признай си! Не заблуждавай хората!
Нямам никаква идея как.
Фирмата, в която работя е относително голяма - 400-500 човека в 4, 5 държави.
Има десетки преминали през вируса, мисля без изключение само на вода, аспирин и витамини с отказ от спазване на лекарски предписания за антибиотици.
Просто в Украйна лекарите са на същото ниво на кадърност като в България и е напълно адекватно да не се съобразяваш безрезервно с мнението им.
ПП - Да ме извиняват участващите в темата БГ лекари, но съфорумството не може да промени мнението ми за неземната некадърност на български лекари и учители - две съсловия, които статистиката определя като изключително зле работещи в държавата ни, но те го компенсират с невероятна доза самочувствие за значимост
Ама вие сериозно ли питате в петхилядния и не знам кой си пост от темата кога се ползва ремдисивир и какво е плазмафереза.....??!
Аз се опитах да напиша, но нямам претеция да знам, колкото лекарите. В ниската земя го дават в начален стадии на заболяването, за да се намали размножението на вируса в организма.Това е противовирусен препарат.
Колкото до плазмата, поне в Нидерландия се отказаха да я прилагат-причината е, че в тежките случаи, не става въпрос за липса на антитела , а за други проблеми.
От плазмата извличат само антителата и се ползват като един вид ваксина за най-застрашените.
В крайна сметка лекарите по цял свят се опитват да налучкват терапията. Всяко наблюдение е добре дошло.
Да пази Господ от тия, дето го предписват срещу ковид и на хора този Ивермектин...
Започването на ваксинация е въпрос на дни, така че още малко търпение:
https://www.24chasa.bg/novini/article/9270677
https://www.france24.com/en/europe/2...bs-within-days
Здравейте всички.Надявам да сте живи и здрави ,а също близки и колеги около Вас.
Вече 2 1/2 месеца съм в див работен ритъм на ръба на предела ,за което настръхвам и не искам да се сещам.Още не съм се отървал и има куп проблеми за решаване...Надявам се след 10 дни сагата да приключи и сляза от Испания.......Тези,които ще ни сменят трябва да са с PCR тест ,за мене все тая ......само и само да стъпя на земя.ако ще и в бежански лагер да ме пратят . В Канада бях за около месец . Заради Ковида отказаха сървиз от Wartsilla , и поговорката влезе за неволята в пълна сила.
Днес пак ще крещя от яд .
пс
Нещо не ми се вързват нещата за тая чума.......вирус ли е или бактерия !? Преди месеци набиха в главите ни ,че ако някой пръдне ,ще вземе да изпозарази всичко наоколо.
Едни ги хваща ,други не ...!?
Фалшиви новини колкото щеш ,трудно се отсява полезното ......
живи и здрави
после Менгеле бил провеждал най-безсърдечните опити с човешки същества в историята на човечеството....