Първоначално публикувано от
FearMe мислещите хора обмислят нещата, преди да опонират на други хора
нека поразсъждаваме:
по т.1 "обикновено" не е нормативен термин, а където се допуска подобна формулировка (от рода на "по занятие" и др.под.) нещата засягат изрично невеществени категории. така че дали "обикновено" някой магазин притежава/стопанисва паркинг, тротоарно право или гледа към плевенската панорама, не е юридическа формулировка, че да бъде санкциониран ан гро.
освен това не съм чувал продавачките в магазините или вътрешните им структури за сигурност да имат правото да строяват, командват и налагат волята на НОЩ върху гражданите на РБ.
единстените хора, които могат да ми ЗАПОВЯДАТ какво да правя, са представителите на МВР. респективно нито кунчев, нито ти сте прави!
по т.2 карантинираните са карантинирани поради целесъобразността на тази мярка да се ограничи разпространяването на епидемията. не виждам защо свободата ми да гласувам да е с нещо по-различна от свободата ми да поддържам живота си чрез покупка на хранителни продукти, че нормативно да е възможно да бъда лишен от втората, а да ми бъде гарантирана първата, при равни други условия
приемането на един нормативен акт не го прави смислен, а само го прави законен!
ако утре бъде приет "някакъв действащ и легитимен нормативен документ", който позволява празнуването на нова година от "до 50 000 човека на стадионите", това ще е напълно законосъобразно, но няма да е смислено, тъй като тотално ще противоречи на иначе важещото ограничение "до 15 човека", което е СМИСЛЕНО
респективно нито кунчев, нито ти сте прави!
всеки, който си въобразява, че притежава монопол над мисленето, по дефиниция греши, при това понякога със смехотворни последици...
а опонирането "за спорта" показва тенденциозност и пристрастност, което също не е особено присъщо на... как го каза? мислещите хора