Този пост е редактиран от Lupus; 14-11-20 в 00:02.
Прегледах набързо някои неща от доклада. Твърде специализиран за да видя ползата. Нямам подходящото образование за да преценя биха ли ми свършили някаква работа резултатите от изследването. Иначе за антивирусния ефект на маслото от чаено дърво зная от друг материал, но начина на употреба и необходимата концентрация ми е пълна мъгла. А как действа във въздушна среда - още по-вече.Имам маслото но нямам никакви условия нито опит за биологични тестове. Извод - търсим нещо с доказан резултат, а не задълбочени научни статии.
Аз нямам зор да търся...знам за какво става въпрос, иначе нямаше да те поправя.
Без да се обиждаш, но си все същият дърт заядливец такъв ти е характера
Мен ме притесняват някои неща при употребата на озона и етеричните масла. Озона се прикрепя към вируси, бактерии, прах и ги кара, да се прилепят към най-близката повърхност. Те не изчезват и за това е нужна филтрация на въздуха - нещо което пропускаш.
Същото става и с аерозолните частици на маслата - те също покриват всички повърхоности в стята. На пръв поглед добре..но колкото и да проветряваш, с натрупването от продължителното прилагане на метода, може да има последствия за материите. Промяна в цвета и частично омазняване.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-11-20 в 13:24.
Тази глупост къде я прочете??? Озона не се прикрепя никъде! Той деактивира вирусите и се превръща отново в кислород.
Пак не си в час! Маслата също се изпаряват/сублимират, макар и по-бавно. Полепвайки по повърхностите те ги дезинфекцират и изграждат защитен слой срещу микробите, продължавайки при това да дезинфекцират и въздуха.
Забелязвам, че много пъти "Гугъл знанията" си правят лоши шеги с теб, поради липса на сериозен background.
Е, нали знаеш - всеки от неговата камбанария...
Озона и йоните се прикрепят към вирусите и ги разрушава, а докато го прави, тази съединена частица(често съдържаща и прах) поради заряда си, се прикрепя към близката повърхност - стена, предмет, мебел...Налага се да ги забърсваш или чистиш с прахосмукачка. За това, въздухопречиствателите имат хепа филтри (от клас 10 до 13), фотокаталитични, с активен въглен... за да обират и филтрират всякакви вредни вещества във въздуха. Много от пластмасите у дома отделят феноли.
Маслото когато се прикрепи към дадена повърхност, няма как да се изпари на 100%. Част от него остава.
Пример църквите с тамяна....част от него покрива икони и стени. Да не пропускаме и веществата отделяни от горенето на свещите.
Повечето вируси се придвижват прикрепени към микрокапки или частици прах във въздуха...
Няма да споря с теб - това няма да доведе до нищо добро, а само ще оспамим темата.Йонизаторът разпръсква отрицателни йони в помещението с цел подобряване на почистващия процес. Йоните се съединяват с праховите частици и ги отвеждат на пода. Необходимо е периодично почистване на пода на помещението.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 14-11-20 в 20:42.
Безсмислено е да се занимавате с псевдонаука удома... лазери, озони, аерозоли...най-много да си докарате някоя беля на главата....няма как да разполагате с контролирана среда и скъпи уреди за точно измерване, нито имате комплексни познания за да сте наясно какви бели може да причините с тези си експерименти, прочитането на тази и онази статия на д-р Мгози от ултрасупернеизвестен институт не ви прави знаещи, та.....леко с амбалажа....
Бе то може и да яде, ама ...ще се подриска........... без да става от стола
аз се спрях още на прашасалия озон
Този пост е редактиран от Lupus; 16-11-20 в 21:06.