не агитирам никого, не спирам никого, не оспорвам нищо, не твърдя нищо
само повтарям:
1. ваксините са напълно безопасни - оказа се, че не са (даааа, знам, че няма НАПЪЛНО безопасен медикамент, но кажи истината!)
2. ваксините ще ни спасят:
- оказа се, че не е баш така... и се заразяваш след ваксина, и повтаряш след ваксина
- оказа се, че в БеГе-то няма драматичен скок на болните при ниския процент боднати + хлабавите мерки + туристите
- оказа се, че разните държави с висок процент боднати също не са спасени
3. ваксините пазят от всички вариант на вируса - оказа се, че ИЗОБЩО не е така и е налага трето бодване още преди есента, а зимата явно работата ще е "ръгай у дупето n-та доза"
4. пълна тишина относно ЛЕКУВАНЕТО. няма конкретно лекарство, има установени протоколи, които вършат работа, но не се казва различни ли са от преди, когато не вършеха работа или сегашните версии на вируса са по-податливи на медикаментите, към които предеи не бяха толкова податливи
изобщо ако човек си погледне ей така нещата в ретроспекция, ще види, че паниката понастоящем се поддържа изкуствено, защото нямаме препълнени болници (под "ние" имам предвид главно щатите, англия и италия, където хората наистина мряха като мухи), нямаме камиони с трупове, но и нямаме стадни имунитети (както придобити, така и имунизационни), обаче си имаме сегрегация, достойна за чичо томовата колиба - кеф ти автобуси за чернилки, кеф ти фейс, простете QR-контрол на входа на ресторанти и кина...
не ме кефи дресировката и това е...