Не те ли щракнаха на ренгена?Интерстициалната пневмония(каквато е Ковидната) не се чува на слушалка.
Особенно както почва периферно.
Абе.., успех!
Не те ли щракнаха на ренгена?Интерстициалната пневмония(каквато е Ковидната) не се чува на слушалка.
Особенно както почва периферно.
Абе.., успех!
не, снимка не ми правиха, но казаха, че ако почуствам усложнения, имам право на вторичен преглед
по принцип съм имал пневмония през съзнателния си живот и горе-долу знам как се чувствам тогава, но ако можеш да подскажеш за някаквъв по-специфичен симптом, слушам
иначе чайове пия най-разнообразни (понеже кафе не пия така или иначе)
напоследък наблягам на мача, каркаде и шипки
спрях пу-ер, защото високото му съдържание на флуор не е ОК в дългосрочен план
що се отнася до инхалациите, предполагам, че имаш предвид с инхалатор, а не топла пара и хавлия над главата
имам и инхалатор, но просто към момента не виждам причина да го правя, освен от профилактична гледна точка
Ох, то ако ставаше тъй нямаше да имам работа….
Ама най-общо : температура, кашлица, задух.
Последното е най-сигнификатно - в началото задух при физическо усилие, после и при покой.
Но появи ли се при усилие - не чакай в къщи на чайове.
Може да има и болка в гърдите.
Мога да ти пратя схемата за домашно лечение която даваме ние, но са по-сериозни неща от чайчета и инхалации.
Fear, послушай Цанков. Казвам го като ваксиниран юни и преболедувал преди 2м., включително и влизане в болница.
Аз го правя с тенджерата и хавлията, мислил съм да си взема инхалатор, но ми се струва, че класическият метод и по-ефективен, поради по-високата температура.
Като цяло лечението с топлина за мен е много ефективно и винаги гледам да го прилагам като усетя, че нещо не съм в ред.
Има много изписано по темата и който се интересува може да чете.
Разбира се не трябва да се прилага, когато имаме повишена температура, включително и инхалациите.
забравих да допълня нещо интересно
загубата на обоняние се случи в рамките буквално на няколко часа, но се оказа, че при мен е селективна
етеричните масла вече не съществуват... дали съм се напръскал или не, буквално не мога да установя
усещам само (макар и не особено интензивно) миризмата на месо
пържолата на скара ми заговори на няколко езика... саламът също, макар да е на границата...
tony34al, ако съм те разбрал правилно си се ваксинирал през юни месец, като си се разболял през август-септември и си влязъл в болница?!
Корселина на нищо не ти мирише...
Фиър-а е куче, ще го изкара като стой та гледай....но ако усетиш, че нещата започват да загрубяват, не стой, а направо в болница.
Лошото е (казвам го със съжаление ), че местата са…., даже “с връзки” много кът.
Каквото се освободи сутрин - на обед вече е заето.
Тъпкани сме догоре и ако не си наистина, ама наистина зле - у дома.
А то като си толкова зле да те оставят, не е розова прогнозата.
Сори, ама сами си го направихме.
Тия дни се вдигна голяма врява около възможността медицинския кислород да се окаже в недостиг. Някой знае ли каква е разликата между него и техническия?
Няма значение, според някои министри това тук...
Иначе разликата е в примесите....индустриалния кислород може да се добива с класически компресори..и съхранява в каквито и да е бутилки, докато медицинския само със специални компресори, oil-less и подобрени такива, при които се изключва всякаква възможност за примеси, както и се съхранява в специални бутилки гарантиращи, че в тяхната вътрешната страна няма да протичат окислителни процеси...демек специално покритие...абсолютно е забранено да се ползва технически за медицински цели и обдишване....в нормалните държави де
Този пост е редактиран от Tommorow; 01-11-21 в 23:04.
Хмммм Не звучи много убедително...
1. Техническия и медицинския кислород се извличат от въздуха, който дишаме - т.е. примесите не са опасни.
2. Бутилки за медицински кислород могат да се пълнят с технически, ако това е сериозен проблем.
3. Даже и от компресора да влизат някакви микрокапчици масло, то едва ли е толкова вредно, особено ако се прекара през някакъв прост филтър като този на качествените маски с въглен.
4. Кое е по-животозастрашаващо за пациентите - дишането за кратко на технически кислород, напълнен в бутилки за медицински или пълната му липса?
Глупостта на управляващите да допускат износ, ако няма достатъчно за вътрешни нужди.4. Кое е по-животозастрашаващо за пациентите - дишането за кратко на технически кислород, напълнен в бутилки за медицински или пълната му липса?