Ваксинираме се и чакаме приравняването на Ковид към грип в белите държави.
Процесът тече, смъртните случаи чувствително намаляват и макар и по-бавно от очакваното всичко се успокоява и канализира.
В Нидерландия, че там ми е директния поглед не мисля, че има каквито и да е сътресения от лятото досега.
Другата зима кризата ще е в минслото.
Изглежда този вариант все по-вероятен.
Витанов за COVID-19: Още 6 дни така и всичко приключва
Тука всичко е изчислено.Две седмици локдаун преди изборите.Спира се предизборната кампания.Рашков обикаля улиците, Радев президент.
Няма да има локдаун ...
Изпратено от моят SM-M215F с помощта на Tapatalk
....до след изборите, като се здушат 4..5 партийки и яко ни д*пе.
бях обещал да не пиша в темата, но причината да го правя е основателна
тъй, значи петък срещу събота през нощта ме мъчи главоболие като зверски махмурлук, макар да не бях пил
един тест в дома;ни условия пказа, че съм положителен
другите ми "симптоми" са лека кашлица и темп в рамките на 37.4 - 37.7
вчера, неделя, решавам да официализирам състоянието си, поради което проверявам онлайн и разбирам, че съгласно заповед на МЗ, респективно РЗИ-Варна, има дежурен кабинет до 17:30
моя милост е пред съответната болница в 16:00, но нищичко не работи
отивам днес и разбирам, че въпросната ковид-зона работела до 13:30 (макар заповедта да гласи друго...)
тъй, опитвам се да я намеря тази специална зона, но удрям на камък. тук зона, там зона... няма табелка, няма указания, няма нищо
ок, влизам да питам на регистратура
1. трябва да наредя на дългата опашка редом с нищо не подозиращи баби, дядовци, бременни и т.н.
2. качвам се в общата лаборатория на втория етаж, редом с -----II-----
2а. плащам 20 лева за безплатния държавен 10-левов тест
3. чакам резултата си 20 минути, редом с -----II-----
4. положителен е (леле, каква изненада, след като в джоба си вече имам положителния домашен тест), затова ме изпращат в специалния ковид-кабинет.
- къде е?
- срещу кафемашината
кафемашината е на официалния централен вход, където ако чакам пред кабинета, се оказвам редом с -----II-----, поради което една любезна служителка ме кани на стълбите пред болницата ( редом с -----II-----), където ѝ обяснявам всичко
изчаквам, влизам в кабинета, където две още по-любезни лекарки ме преглеждат наистина качествено
та питам се аз:
- защо има "дежурни" кабинети, които не работят в указаното с заповед на МЗ работно време?
- защо няма наистина коридор за ковидни, за да не се мешат с всички?
- защо лаборантките бяха криви като тъща в месечен цикъл, при положение, че е понеделник сутринта и не могат да се оправдават с преумора?
- защо специалният ковид-кабинет няма табелка и е на централния вход?
но от двете дежурни лекарки нямам грам оплаквания, ако им знаех иманата, бих ги похвалил тук пред всички
Какво лечение ти предписаха.
kod, мерси
milanov, тъй като нямам нищо в дробовете, а само типичната леко повишена температура и главоболие, ми изписаха само имуностимуланти, обезболяващи за главоболието и за лекия секрет в носа:
стаматин
цитровит
синулан
лекадол
иначе сатурацията ми 97%, чисто дишане, ясни тонове (преписвам от амбулаторния лист...)
FearMe
Прави инхалации, пий горещи чайове и взимай горещи душове, като допълнение на останалото.
Вирусът не обича топлината.
На мен тези неща винаги са ми помагали.
Бързо оздравяване.
Ползвам това за инхалации https://apteka.puls.bg/bg/razni/karm...ki-40-ml-22638
Този пост е редактиран от Rakeem; 01-11-21 в 15:10.