Давай смело парацетамол - 1000мг.
39,2 - 39,5. Не мърда тая температура. Дал съм и за втори път парацетамол, преди половин час се обадих в бърза помощ. Доктора ми каза че е нормално, при много хора е така, стигат до 40 и не слиза 3-4 дена. Викам му абе вие луди ли сте бе, че тя ще умре. То ми вика, е как ще умре, като не е болна, ако беше болна е друго, това е просто реакция, организамът често реагирал така, деже и при инжекция за грип някои пъти. Яко парацетамол, мокри кърпи и наливане с вода, ако на четвъртия ден е още така, ще видим, ще ви се обаждаме всеки ден да се информираме. Викам му, че тя предните два пъти с файзер не беше толкова болна, сега с модерна баси и кошмара. Каза ми, че първите дози на модерна били 3 пъти по силни от файзер и много хора били зле, не бил запознат, но нормално трябвало да ги разредят и тва беше
Ваксината на Модерна предизвиква по остра реакция от организма, но пък и е по-добра от тази на Пфайзер. При мен болката в ръката продължи 4 дни, докато с Пфайзър ме боля доста леко и само два дни.
За момента няма починал от ковид, който е бил ваксиниран с три дози.
https://nova.bg/news/view/2022/01/11...0%D0%B2%D0%B8/
Първите два дни вирусният товар е нисък и теста може да не го открие. Особено пък бързият антигенен - често го вземат неправилно ,като само ти бършат сопола...Правилният метод е пръчката да се вкара 8-10 см под ъгъл от около 40 градуса.
Евтините училищни тестове са с много ниска ефективност. Милиони левове похарчени на вятъра.
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-01-22 в 10:34.
И аз в неделя си ударих бустерна с Модерна. Само че при мен няма никаква реакция.И при двете дози с Астра Зенека нямаше никакви реакции.
И тези опашки ,които ги дават по телевизията и отчитат голям интерес са малко пресилени.
Аз се ваксинирах в Спешна помощ- Варна и там нямаше никаква опашка. Огромна опашка имаше пред една лаборатория наблизо,където правят тестове и раздават розови сертификати.
Вече ви писах, че последните варианти са си леко преносими и по-заразни. Това е положението. "Положителен" на тест няма да е изключение и за преболедували и за ваксинирани. Надеждата е поне да намалеят чувствително сериозно болните.
След 3-тата доза Пфайзер ноември месец - абсолютно никаква реакция, дори локална.
39.5С си е височка Т за след бустер. Или е лепнала Корона или е настинала според мен.
ми не знам, биха и инжекция и има нема около 3 часа след това вдигна температура. Може да е настинала, аз си правих сметка по въпроса. Ние пътувахме петък и събота. Тръгнахме от варна, времето беше меко, в софия сръвнително по студено, докато върнем колата, в подземния паркинг беше як клинч и течение. В събота сутринта в женева, там пък сняг и -2, докато намерят и изкарат колата ми чакахме навън и темперетурата беше рязка при дишане. После още близо 2 часа път до вкъщи, на около +7-8 градуса (разлика 10°). Дали не е хванала някаква настинка, от всички тези темперетурни разлики не знам. Откакто сме си дошли се оплаква от болки в мускулите, но аз не обръщам внимание, защото то това и се случва често. Иначе уж правихме тест,задъжителен, за пътуването, въпреки, че беше набързо претупан и много много му не вярвам. Гледам да съдя също и по мене, ако беше ковид, все пак щеше да ми се отрази малко или много и на мен, а на мен нищо ми няма. Темперетурата си седи и се върти из около 38,8 38,5. С парацетамол малко слиза, униса я и толкоз, но чудното е че изобщо не се поти
Добави и Ибупрофен ( аз харесвам действието на Нурофена) 2 Х 400мг/24ч и вит.С 1000мг Х 2-3/д.
Упсавит трябва да имате по френско .
Като свали Т ще се изпоти, по това ще познаеш….