ок мерси за съветите, ще отида да проверя всичко това след малко в аптеката
@Lupus
и на мен ми идва, като идея това
ок мерси за съветите, ще отида да проверя всичко това след малко в аптеката
@Lupus
и на мен ми идва, като идея това
Въпрос:
Защо хоспитализациите в България през 2020г. са с около 450 000 по-малко отколкото през 2019г. ?
Още по-любопитно е, че данните от 2015г, 2016г. 2017г., 2018г. и 2019г. са сравнително сходни по общ брой хоспитализирани, а през следващата 2020г. - годината на ковид-пандемията, когато към общата заболеваемост и хоспитализация са били включени и болните с ковид, числото е значително по-малко!
Източник: Национален център по обществено здраве и анализи
Отговор:
Хипотетичен, нямам представа дали е верен.
Защото статистиката е тъпа и отразява някаква цифра, а не човекодни в болница.
Ако престоят от Ковид е с 30% по-дълъг от средния престой поради други причини таблицата ще изглежда различно.
Важното е цифри да има като цяло. Всеки може да си ги върти както му е удобно...
Ми То и аз да се наредя на опашката с "даване на акъл"
Барабар Петко с...
Та моята препоръка е:
https://apteka.puls.bg/bg/protiv-bol...aps-h-12-25568
като спрете поотделно да взима парацетамол и останалите и взима само солпадеина.Той има три активни съставки и е комбинирано "лекарство", включително понижава температурата.
Както се казва 3 в 1.
Доколкото помня по 1 капсула на 12 часа(за жена).
То е в зависимост от килограмите де, на мен беше по 1 на 8 или на 6 часа не помня вече, но за жена по-малко.
И вместо витамин C - пресни лимони с вода и мед.Поне на мен доста повече ми помагат от витамин C и всяка зима "ги почвам лимоните" от октомври месец, та до средата или края на март според зимата и студа.
Toncy
1. Паниката наложена от медиите и щаба, накара една значителна част от хората да избягват болниците - страх да не се заразят.
2. Липсата на лечение от ковид също дистанцира хората от болниците
3. Част от болниците станаха такива за ковид, затвориха цели отделения, отложиха плановите операции - това силно ограничи посещенията от пациенти с други заболявания.
4. Като резултат от горните три , значителна част започнаха да се самолекуват...вместо да ходят на лекар.
Търсиш всякакви начини, само и само да докажеш неадекватноста и ограниченото ти мислене...
А ти с тези 4 точки обобщи основните причини за високата смъртност през последните две години.
Не е само ковид и от друго се мре, особено ако не се взимат адекватни мерки.
Истината е, че доста лекари отказаха лечение на практика, защото "диагностицираха и лекуваха по телефона". Така диагностицираха и лекуваха и 1 година след появата на Ковид в България - през месец март/април 2021г.Моята съпруга така я "диагностицираха и лекуваха".
Това не е нито диагностика нито лечение - по прилича на гадаене.
Дори повечето "се ядосваха", ако отидеш лично до кабинета им да те прегледат...
Та паниката бе не само сред болни и население, но и сред лекарите.А за някои лекари това беше просто оправдание...
Та според мен зачеркнете всички точки касаещи "самолекуването" като повишена смъртност резултат на заболявания различни от Ковид и ги заменете с "дистанционно лекарско гадаене по телефона" ...и към него може да прибавите "изяждането на грип и останалите респираторни заболявания от Ковид " и лечението им по здравна пътека за Ковид.
И за всичко това и създадената паника и липса на адекватна реакция са отговорни управляващите към онзи момент.
Към сегашния момент не зная как е, не съм ползвал лекарска помощ, щото предпоследния ми контакт с личната лекарка бе да ми бие ваксина против тетанус, която тя отложи "за след 2 дни" и аз ща не ща сам си я бих май месец 2021г. ваксината против тетанус.Добре че поне не е сложно мускулното и подкожното биене на такива ваксини и лекарства...
Като цяло цялостната организация на здравната система е "отговорна" за тази ситуация, включително и келявата законова уредба...
Този пост е редактиран от justify; 11-01-22 в 23:06.
Хе, не малка част от хронично болните си заминаха заради/от (нарочно го пиша така, че да няма спорове) Ковида.
Всеки от тях е с няколко хоспитализации на година. Та ако са 10000 (примерно) то брой Х 3+ хоспитализациите.
Оживялата част от тези болни пък не идват в болница за техните заболявания щот ги е страх и/или отделенията в които лежат са транформирани в ковидни, и когато дойдат понякога е късно.Съответно и част от тях “отпада” Х 2-3.
Следват и болните от друго(а те никъде не са се дянали - има си ги), които по същите причини не търсят мед. помощ навреме, и… .Както ракеем пише - мре се и от друго.
Следват многото хоспитализации чрез познати/плащане под масата тип - “ще те приемем сега да ти направим изследвания по пътека, да
не се занимаваш с Джи Пито и направления”.
И т.н. …
п.с. И това с Джи Питата дето джъсти го е писал - пълен ташак са - ще ме извиняват ама им писна да им оправяме бакиите забъркани по телефона!
по точка 1 - страхът от зараза, може да влоши, а не да подобри състоянието на нуждаещите се, което да доведе и до съответно повишена нужда от хоспитализация
по точка 2 - дистанцирането на хората заради липсата на адекватно болнично лечение, също може да влоши състоянието на болни, което да доведе и до съответно повишена нужда от хоспитализация
по точка 3 - а защо СЕ НАЛОЖИ някои болници да станат само за ковид? дали, защото е имало малък брой ковид болни, нуждаещи се от хоспитализация, или... недостигът на легла и персонал, заради ГОЛЕМИЯТ БРОЙ нуждаещи се, Е НАЛАГАЛО това преструктуриране? Тоест, болниците или са били пълни, което значи, че бройката от реално хоспитализирани заради ковид, е компенсирала в пъти онези с отложените планови операции... или онези от НОЩ са лъгали за състоянието в болничните отделения.
по точка 4 - не ходенето на лекар, също може да доведе до влошаване и съответно до повишена нужда от хоспитализация
така погледнато по горните 4 - не е чудно, че смъртните случаи у нас са толкова много.
---
Христославе, хайде ако обичаш да не правиш квалификации на колегите си, за да не нарушаваш добрия тон и правилата!
Да го обобщим
1. Паниката наложена от медиите и щаба, накара една значителна част от хората да избягват болниците - страх да не се заразят.
2. Част от болниците станаха такива за ковид, затвориха цели отделения, като ги трансформираха в ковидни - в резултат на това хронично болните си останаха по домовете и така влошиха състоянието им.
3. Отложиха плановите операции - това силно ограничи посещенията от пациенти.
4. Хаоса по ред причини - недостига на легла, липсата на адекватен протокол за лечение, недостига на някои лекарства, лошата организация по прием на заболели + вкарването за лечение с връзки на известни личности...предизвика недоволство, гняв, а също така дистанцира хората от болниците.
5. Като резултат от горните ,
- значителна част от пациентите отказаха, да ходят при личните лекари и те ги диагностицираха по телефона, последиците - грешни диагнози и влошаване здравният статус на част от тези пациенти
- други, решиха да се самолекуват, вместо да ходят на лекар - погрешно лечение и влошаване...
7. Неадекватните действия на правителството, срещу разпространяването на фалшиви новини, теории на конспирацията в социалните медии, доведе до масово отхвърляне на ваксинацията, в резултат - починаха хора, които можеха да бъдат спасени
8. Отричането и неизпълнението на мерките наложени (от щаба) от мнозинството дебили, увеличи разпространението и смъртността
https://www.24chasa.bg/novini/article/10623637
https://twitter.com/mvankerkhove/sta...45415094898701
Този пост е редактиран от hristoslav2; 11-01-22 в 19:24.
@fXOrange,
1.Bayer Aspirin C 1000mg
Аспирин + витамин C x20 ефервесцентни таблетки Bayer (sopharmacy.bg)
След храна, като най-добре да се раздели на два приема през деня по половин таблетка.
2.Трахизан
Трахизан при болки в гърлото х20 таблетки Engelhard Arzneimittel (sopharmacy.bg)
3.Чаена лъжичка качествен истински пчелен мед (по възможност български) с посипана обикновена хлебна сода отгоре.
Ако няма алергия съпругата ти, разбира се.
След 2. два часа да не се яде и пият течности, а след 3. - един.
4.Топъл (стайна температура) чай лайка, шипка, каркаде, липа, зелен с мед и лимон - между приемането на храна и лекарства.
5.Богати на витамин C плодове - портокали, грейпфрут (червен), мандарини.
6.За температурата - кърпа с оцет и студена вода на челото и под мишниците.
Добре е и ти профилактично да приемеш каквото прецениш. Медикаментите вземай само, ако вече си изтървал първия стадий, както се е получило с жена ти.
Скорошно оздравяване!
За Ковид може за разреждане на кръвта, а сега не е позволено.
Никой явно няма и малка представа (освен създателите на заразата) какво и как трябва да се приема.
Току-що по БНТ 1 казаха, че СЗО е заявила следното:
"Борбата с пандемията от корона вирус чрез бустерни дози не е работеща стратегия." Така също се обявява за разработването на по-надеждни ваксини за борба с патогена.
Забележете, не лекарства, а ваксини!
Мисля, че няма нужда да е коментират тези две изречения.