Страница 548 от 707 ПърваПърва ... 498538546547548549550558598 ... ПоследноПоследно
Резултати от 8,206 до 8,220 от общо 10591
Like Tree5865Одобрявам

2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я
    Мнения
    6,170
    #8206

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Много шарени карти правят тези,които се занимават с ковид.
    От днес и Силистра е в "оранжевата" зона, която на картата е лилава.
    Това е според стандартите на нашето МЗ, за >100 заразени на 100 000 население за 14 дни назад.
    Според европейските фактори е >75 заразени на 100 000 население за 14 дни назад.


  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    221
    #8207

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    ...За специалистите по ваксини и конспирации. Това не са експериментални ваксини, като методика и научни принципи. Технологията с вектор не е нещо ново. ИРНК е по-нова технология, но и тя не е "открита" сега по случай Sars-CoV-2. И тя се разработва сигурно от няколко години за други вируси, борба с тумори. Първият етап от конспирации беше на тема "няма такъв вирус". Като поизмряха определена бройка хора, като се вдигна голямата врява, че падат някои пред болниците, защото се препълниха есента и не ги приемат и се мина на следващата басня - "няма такива ваксини". После бяха "чиповете във ваксините". И сега като последен етап май "ваксините са измислени специално да убиват хора". Който иска да се ваксинира, който иска да не се ваксинира. Това е въпрос на личен избор и не давам наклон на никой. Дори и на дъщеря ми не съм се мешал. Но обсъждания на тема "земята е плоска" ги водете само със себеподобни..
    Т.е., ако идния месец си сглобя, да речем бъги, триколка или подобна самоделка викаш няма проблем да го паля и да тръгвам по улиците. Няма нужда да минавам Технотест и съпътстващата бумащина, след като мога сам да си правя кочината(колата) и защото "като методика и научни принципи" то си е МПС?
    Сега, ако можеш сподели, каква е разликата на ИРНК лечение, разработвано за борба с тумори и т.нар. Ковид19 ваксини. Нека ти помогна - струва адски много, строго ИНДИВИДУАЛНО е, зависи пак ИНДИВИДУАЛНО от здравното състояние на пациента, вида рак и т.н. При "ваксините" всичко това е обърнато наопаки - безплатни(е поне 1-вите 2, за 3-та, 5-та, 6-та и т.н. ще се види), "Строго" индивидуално - давай наред всичко на опашката за банани - това, дали някой не е предразположен към страничните действия се изследва на място и задължително, нали? А, чакай, то е по-лесно да им връчим да подпишат 1 лист, че са информирани и `сичко е 6. Какво се случи със съхранението на -70 и -20 гр температура? Ваксиниране по градинки, плажове и беседки на 40 гр. някак не се връзва с предното изречение. Това твърдение вярно ли е или си измислям - изследването за разработване на ваксина преминава в четири етапа - първо върху животни(мишки, маймуни и т.н.), след това има и три етапа върху ДОБРОВОЛЦИ /като кои ще спестя да напиша/ - 1. за ефикасност 2. за безвредност и 3. за съвместимост с ВСИЧКИ медицински препарати използвани в момента, като само изследването върху хора трае 4-5 години? Изпълнено ли е всичко от предното, ако е вярно де(може да си измислям), за да се нарича ваксина. Дори пропагандата(медиите) ги наричат препарата на Файзер, препарата на Модерна и т.н.
    "Първият етап от конспирации беше на тема "няма такъв вирус"." - Не сме 1972 г., за да има само "Работническо дело" и каквото пише там - това е. През 2019 г. можеше да се информираш, по-същия начин, както и днес. Съответно, поне за мен, мога да напиша, че никога не съм твърдял подобно нещо. Също съм съгласен, че е пълно с идиоти, които дори и днес твърдят, че вирус няма.
    Иначе, да, наистина първия етап от не конспирацията беше "Ваксинирай се, предпази себе си и близките си". След като вече е ясно, че дори и ваксиниран разпространяваш и заразяваш, може да се разболееш, може и в болница да влезеш, но за сега остава не умираш (уж), тая не конспирация, в каква се превръща?
    "Който иска да се ваксинира, който иска да не се ваксинира. Това е въпрос на личен избор и не давам наклон на никой." - аз също - нека така и да си остане.
    За парично-следствените връзки нямам намерение и няма да дискутирам, защото автоматично ставам от тези, които вярват, че Земята е табла и се крепи от 4 слона или костенурки ...

    А за тези, които следят смъртността в Израел и тук да погледнат същата и до 2019 и да ми напишат, как не е в съотношение 1:3 и без пандемия. Това е сигурно, защото ние си имаме "Войната по пътищата", нищо че те не са спирали да си воюват с чалмите, около тях, от както са държава. Това няма нищо общо със здравеопазване и здравепогазване, каквото е у нас, култура, дисциплина и какво ли още не, нали?

    Аз не съм специалист по вирусология или лекар, но това не значи, че не трябва да мисля, да се информирам и следвам елементарна или не логика, а трябва сляпо да следвам заповеди и препоръки `щото така казаха по ТВ. Слагайте си, колкото искате от "ваксините", но не ми казвайте, дали да съм мнителен или не, след като толкова рЕзко и безвъзмездно се загрижиха за здравето ми.

  4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #8208

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Имало едно време едно село до река. Край реката имало комари. По принцип проблем нямало, но след появата на някаква върла мутация комар, от 5000 жители на селото умрели 3 след ухапване. Двама били старци, болни от какво ли не, имало и един младеж, дето бил здрав, ама знае ли човек...

    Хората надали биха забелязали, ако на местния аптекар не му хрумнало да се развика на мегдана, та барем си продаде лосиона срещу комари. И така се започнало!

    След безуспешни опити да оградят реката, да сложат бариери, та хората да не риболовстват в нея, комарите продължавали да обикалят из селото. Селската радиоточка не спирала да предупреждава, че ако сте старец, болен от какво ли не, или младеж, болен от незнайно какво, не трябва да излизате. Селото помръкнало, радостта изчезнала, настанили се гладът, параноята и скандалите.

    Спасението дошло от големия град отвъд реката, където на умните глави им хрумнало, че могат да защитят всички, като налепят набързо с тиксо едни латексови костюми, дето комарите да не могат да стигат през тях до човепката плът. Започнали да се правят кампании за обличане на костюмите, без да се провери аджеба дали няма пробойни в тях, дали няма хора, алергични към латекс, дали при трима умрели от 5000 население проблемът е чак толкова голям!

    Започнали да се обличат хората. Умните глави им казали, че ако 2/3 от тях си сложат костюмите, комарите ще се откажат да идват да хапят всички. Кой съгласен, кой не, кой сложил, кой не... Времето минавало, а на хората им направило впечатление, че тия латексови костюми нещо не ви вършели работата така, както било обещано. Имало хора с костюми, през чиито дупки комарите пак ги хапели. Освен това се оказало, че комарите кацали върху костюмите и така влизали в домовете на роднините на предпазилите се съвестни селяни, и хапели и тях.

    Времето си течало, следващата година от ужасяващите комари умрели още трима от 5000 жители на селото, само дето селото вече му се било таковала мамата, защото наплашените хора, било то в костюм или не, се страхували да ходят да ловят риба, да си орат нивите, изобщо да си гледат живота и да си хранят потомството.

    А ОТ ГОРАТА НАДЗЪРТАЛИ СМЪРНОНОСНИТЕ КАЛИНКИ И ПЛАНИРАЛИ СВОЕТО НАПАДНИЕ СЛЕДВАЩАТА ГОДИНА!!!
    TRENDS и Aleksandars харесват това.

  5. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,870
    #8209

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    …. а през това време селската лечебница била препълнена с ухапани от комари и всички други болни от селото чакали де у дома, де пред лечебницата, ама място - йок.Някои не дочакали….
    Пак забравяме проблема с капацитета на здравната система(не само нашата).И то не толкова с брой легла(щот имаме, но те не лекуват), а с персонал - сестри, лекари, санитари.
    Дали ще се занимавам с катастрофа или корона болен ми е все тая, даже второто е по-лесно, ама не мога да поема 10-20 наведнъж, или ако ги поема няма да е качествено за тях.Ей тъй просто обяснено.
    И мисля че във всяка сфера е така…..
    espace, podredko и emil vasilev харесват това.

  6. Member
    Тук е от
    Nov 2002
    Мнения
    221
    #8210

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Ясно, значи са виновни нахапаните с или без продупчен костюм, че са се разболели? Поне аз така тълкувам това, което си написал и както си го написал.
    А от 1-ра ръка, като ти споделя, че на познат баща му Ноември след като от 4 болници не го приеха, защото нямало места в 5-тата (1-ва градска болница) лежа 7 дена, преди да го изпишат като само 2 от тях е бил с още 1 човек в стая с 5 легла, това ще ти помогне ли да се замислиш за нещо различно от мантрата за преливащите болници?
    Пак от 1-ва ръка - бащата лежа 25 дена във ВМА(Април-Май) отново основно с още 1 в стаята, малко преди да го изпишат са станали 3-ма. Да, съгласен съм, че не можеш да обслужиш всички, но за това болните ли са виновни(ваксинирани или не)?

  7. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #8211

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    https://www.worldometers.info/corona...=homeAdvegas1?

    4,3 млн / 7 млрд = 3 / 5000

  8.  
     
  9. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,870
    #8212

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    TRENDS, аз никого не обвинявам, не търся вина, и не казвам кой виновен, и кой оправдан.
    Казвам как стоят нещата - системата си има някакъв краен капацитет, проста математика.
    Но нито болния е виновен, че се е разболял, нито лекаря/сестрата са виновни, че са определен/ограничен брой…

    Ако да речем може да се търси вина, те по - скоро би била на тези, които са направили и Подържат този модел здравна система с Каса монополист,
    ”смучещи” частни структури(не само болници) и т.н. Тези държащи ниско заплащането във сферата - Автоматично водещо до отлив на кадри към чужбина.
    Да ги наречем Управляващи. Ии… всички, които им го позволяват, т.е. ние..
    Ако имаше повече пари(ама не за нашите хора) в системата и повече кадри дали щеше да е такова положението, не само с Короната.Ама тя тука темата става….обширна.
    Та пазете я тая система, или каквото е останало от нея, тя си е за всички нас.

    п.с. мисля, че всички видяха вече поне поТВ-то какво става като се препълни навсякъде.
    И да еврейчетата имат по 6К нови на ден, но голяма част са по-млади или ваксинирани, та да речем го карат по-леко.
    Дъртите ги набодоха с трета вече.
    Не ми се мисли ако и ние чукнем 6-7К на ден при това ниво на ваксинация(най-зле в Европа) ….
    п.с. Никого и не агитирам да се/ или да не се ваксинира! Големи хора сме все пак.
    VanDan и svetlio1 харесват това.

  10. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001
    Мнения
    17,616
    #8213

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от ccankov73 Виж публикацията
    Не ми се мисли ако и ние чукнем 6-7К на ден при това ниво на ваксинация(най-зле в Европа) ….
    ама именно! те са най-добре, ние сме най-зле с ваксинациите, и пак те са по-зле откъм разпространение, заболели и умрели

    ние нямаме работещи мерки, имаме влизащи туристи на кило, дето кой ваксиниран, кой не, оказа, се, че все тая...

    тезата ми е, че ваксините може да имат САМО една положителна страна, и че тя е евентуално по-лекото изкарване на повторно заболяване, което ще рече, че са далеч от панацеята "спаси роднините си", далеч са от крайното решение на проблема и са съвсем далеч от онова, което ни тикаха в лицето с рекламните си брошури

    ето ТОВА ме ядосва около тях, а не защото съм против пеницилина

    и понеже наскоро бе качен такъв саркастичен анти-антиваксърски виц, държа да отбележа, че пеницилинът не се ръга задължително на всеки, за да бъде добра аналогия на ваксините...
    Aleksandars одобрява това.

  11. Senior Member Аватара на ccankov73
    Тук е от
    Apr 2013
    Живее в
    Разград
    Мнения
    4,870
    #8214

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    тезата ми е, че ваксините може да имат САМО една положителна страна, и че тя е евентуално по-лекото изкарване на повторно заболяване,
    Тука може би си прав, особенно с оглед на последните данни за спада на ефективността след 1/2г.
    Но и това не е малко де(по-лекото протичане).

    А за еврейчетата… , мисля, че те просто са по-напред с 4тата вълна, т.е. при нас предстои да става…(дано, дано, дано… бъркам!).
    По-зле от към смъртност не са.
    А фактори бол - мерки имат, но и те се спазват едно към.., много по-наблъскани са - на територия 1/4 от нашата, половината от която е пустиня.
    Религиозните са още по-зле - 10-15 човека в 1 жилище, израелските арабите също, тъй че там какви мерки да им наложиш.
    Отделно горните 2 групи съставляващи над 2млн. са “коне с капаци” меко казано.

  12. Moderator
    Тук е от
    Mar 2005
    Мнения
    7,189
    #8215

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от TRENDS Виж публикацията
    Сега, ако можеш сподели, каква е разликата на ИРНК лечение, разработвано за борба с тумори и т.нар. Ковид19 ваксини. Нека ти помогна - струва адски много, строго ИНДИВИДУАЛНО е, зависи пак ИНДИВИДУАЛНО от здравното състояние на пациента, вида рак и т.н. При "ваксините" всичко това е обърнато наопаки - безплатни(е поне 1-вите 2, за 3-та, 5-та, 6-та и т.н. ще се види), "Строго" индивидуално - давай наред всичко на опашката за банани - това, дали някой не е предразположен към страничните действия се изследва на място и задължително, нали?
    С каква лекота мешаш нещата !
    При ваксините с трепе вирус еднакъв за всички.
    При антираковата терапия, се трепе уникална ракова клетка, която е уникална както за самия човек спрямо останалите хора, така още е и уникална като клетка спрямо останалите клетки на същия човек.

    Разработването/конструирането на препарата струва доста пари.
    Но при ваксината после се произвежда в стотици милиони дози и тези пари практически са нула върху крайния продукт.
    А при антираковата терапия, заради уникалността, се произвеждат нужните дози само за конкретния човек и разходите по разработването се трупат и усещат върху стойността на лекарството за този човек.
    Едното струва от 5 до 20-30$, а другото струва от 65 000 до 105 000$ и нагоре
    Този пост е редактиран от MitkoS; 14-08-21 в 01:22.
    Lupus одобрява това.

  13. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #8216

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Ваксините с иРНК технология нямаше да се появят така "бързо" ако не бяха налети в кратък срок толкова много пари в крайната разработка и технология за производство. Мащабът на събитието и последствията от всякакво естество стреснаха управляващи и бизнес. Повечето медицински разработки са много скъпоструващи и изискват много ресурси, които в нормални условия не се намират така лесно.
    espace одобрява това.

  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #8217

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    До къде стигнаха нещата с одобряването или отхвърлянето на "екзотиките" като Спутник V и кубинската ваксина, която е на съвсем различен принцип?

  16. Senior Member
    Тук е от
    Nov 2007
    Мнения
    1,224
    #8218

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Една ваксина трябва да предпазва реципиента от заразяване и да предотвратява предаването/разпространението на заразата.
    Как се връзва това с новите "препарати"?!
    Една ваксина (или лекарство) се изпитва преди да се приеме - 5-10 години.
    Как се връзва и това с "препаратите"?!
    За съжаление, с каквито и върхови технологии и неограничени средства да се разполага към момента за разработка на лекарство/ваксина - машина за пътуване в бъдещето все още няма, за да се види как те действат в дългосрочен план.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,607
    #8219

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Лупи "политиката" в това направление май вече се поизчерпа и не е толкова на мода. Акцентите се изместват към други области.
    Не рядко има лечения, които чак след много години (10-20, че и повече) се вижда, че може да имат при някои хора и някакви други ефекти. Има лекарства, които съм ги ползвал през цялото си соц.детство, че и до 30г. и след това бяха "леко" спрени. Пример - Амидофен. За някои ефекти може и да трябва да открием нещо ново, за да ги забележим. Преди да се открие Хепатит С вируса и методи за неговото откриване, с кръвни продукти (специално плазма при хемофилици) са заразени стотици пациенти. Приеми, че почти всичко, дори и одобрено след 5г. проучвания е още дълги години в "пробен период". В настоящия случай, обаче има и едно предимство. Почти няма друг препарат/ваксина да е натрупал за толкова кратко време, такава бройка хора за правене на някакви изводи. Почти винаги си трябва голяма бройка хора за проявление на някои статистически явления. А за това по принцип си трябва доста време.
    Аз за пореден път не разбирам защо е нужно толкова циклично да се философства по тази тема. Едни искат, други не искат. Модерен свят. Не виждам нищо особено. Мотивите на всички отдавна са ясни.
    Този пост е редактиран от VanDan; 14-08-21 в 09:27.
    Mig82 одобрява това.

  18. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София
    Мнения
    13,807
    #8220

    Отговор: 2019-nCoV (нов коронавирус 2019[SARS-Cov-2])

    Цитат Първоначално публикувано от VanDan Виж публикацията
    Лупи "политиката" в това направление май вече се поизчерпа и не е толкова на мода. Акцентите се изместват към други области.
    Не рядко има лечения, които чак след много години (10-20, че и повече) се вижда, че може да имат при някои хора и някакви други ефекти. Има лекарства, които съм ги ползвал през цялото си соц.детство, че и до 30г. и след това бяха "леко" спрени. Пример - Амидофен. За някои ефекти може и да трябва да открием нещо ново, за да ги забележим. Преди да се открие Хепатит С вируса и методи за неговото откриване, с кръвни продукти (специално плазма при хемофилици) са заразени стотици пациенти. Приеми, че почти всичко, дори и одобрено след 5г. проучвания е още дълги години в "пробен период". В настоящия случай, обаче има и едно предимство. Почти няма друг препарат/ваксина да е натрупал за толкова кратко време, такава бройка хора за правене на някакви изводи. Почти винаги си трябва голяма бройка хора за проявление на някои статистически явления. А за това по принцип си трябва доста време.
    Аз за пореден път не разбирам защо е нужно толкова циклично да се философства по тази тема. Едни искат, други не искат. Модерен свят. Не виждам нищо особено. Мотивите на всички отдавна са ясни.
    Мисля, че поста ти не кореспондира с моя въпрос, а той от своя страна с политиката. И тук не става дума за филоофия, а за наука.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Philips телевизори (инфо на първа страница)
    От kod във форум Philips телевизори
    Отговори: 985
    Последно: 27-04-24, 20:57
  2. SONY телевизори 2019
    От kod във форум Sony телевизори
    Отговори: 1118
    Последно: 17-03-20, 08:52
  3. LG телевизори 2019
    От kod във форум LG телевизори
    Отговори: 500
    Последно: 09-03-20, 11:33
  4. Samsung телевизори 2019
    От kod във форум Samsung телевизори
    Отговори: 493
    Последно: 29-01-20, 07:06
  5. Избор на климатик '2019
    От avenger във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3063
    Последно: 04-01-20, 10:11

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе