Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Резервира се IP-to po МАС-а.
Гледаш МАС-а и в момента на този МАС какъв адрес (IP) отговаря. Можеш да го резервираш (IP) същия или който си избереш друг свободен от мрежата, така че винаги на този MAC (телевизор или компютър) да се дава едно и също IP.
Pat,как да се оправя с "домашний" за субовете?W7 32 и 64,Toshiba 40TL933G,D-Link DIR 615-всичко е с последен ъпдейт.
Ясно, благодаря!
По принцип това са си обичайните настройки - не се променят, в случая пак ли се налага да резервирам и т.н, защото аз предварително съм настроил рутера да се свързва към основния рутер (бриджнат).
Другия рутер на другия телевизор и той е настроен, но не знам дали има същите настройки, което не е от значение, но мисълта ми е че е настроен с еднакви параметри да има достъп до основния рутер, един вид AP-устройсво.
Този пост е редактиран от Dominator; 28-04-13 в 14:59.
Благодаря на Pat,за съвета,обаче проблемът при мен се явява само на DVD BD5-формат...може би ще се яви и на BD9,но такъв филм все още не съм свалял.Всички други фидеофайлове се прочитат и отварят нормално.
С тия бриджове почти 100% съм сигурен че проблема ти с разпадането идва от връзката м/у рутерите. Но някой от по-опитните "мрежари" да каже какво може да се направи за да има постоянна връзка.
Настройките за резервация в този случай мисля че трябва да се направят на основния рутер. Пак там вместо по горния начин да ги резервираш има и един друг - в настройките търси за "IP & MAC Binding"
- - - - - - - - - -Example: If you want to use binding to assign 192.168.1.4 to PC A (MAC: 00-E0-4C-00-07-BE) and to keep other PCs from using the address. First, enable the "ARP Binding". Then add a new item in the binding table so that the table resembles the one below.
A примерно 10-15ГБ mkv файл можеш ли да изгледаш целия без проблем?
- - - - - - - - - -
За "домашний" има цяла тема че и с картинки даже като за американци - ако всичко си направил както е описано трябва да излизат защото те се вграждат в изображението по време на декодирането и стават част от него.
Този пост е редактиран от Pat; 28-04-13 в 16:18.
Да,Pat,мога-стигал съм до 36ГВ mkv.
Pat,четох,писах,брисах в темата,но не успях да ги изкарам (говоря за 2Д,3Д хич не съм пробвал).
така не мога да ти кажа нищо повече от това което вече е казано.....
Ако можеш опиши подробно всички настройки на сървъра , ако е възможно със снимки на всички табове с настройките и тогава вече ще го мислим....
- - - - - - - - - -
а това ДВД как го пускаш по мрежата - ISO файл, диск в ДВДром-а или двд свалено като папка на харда?
Този пост е редактиран от johny01; 29-04-13 в 20:30. Причина: не се вижда шотът
Я ги качи тия картинки с по-високо качество (не резолюция), че така нищо не може да се види.