Безплатна версия на руски
Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP)
и платена версия на англииски
Wild Media Server (UPnP, DLNA, HTTP)
Форум
Домашний медиа-сервер (UPnP, DLNA, HTTP) • Главная страница
Незнайно защо автоматично разпозна телевизора като DLNA Device (версия 1.5 , 16:9 , 720x406) Това доведе до ефекта, че не сканира на пълен екран и плейва 4:3 , а като сетна Original свива картината в малко квадратче в центъра на екрана.
В "Настройки-Транскодер-Кодеки,кадр" маркирайте "Если оригиналны больше" или "Всегда"
В "Журнал сообщений" изписва това : Windows Firewall заблокировал hms.exe от входящих соединений из сети.
Преди стартиране на "Домашный медиа сервер" трябва да изключите Windows Firewall, иначе DLNA-връзката между PC и TV не става.Може ли да се направи някаква настройка във Windows Firewall, за да не се налага това?
Отивате в контрол панел -> windows firewall намирате Allowed programs.
В случай, че сте с уин7/виста може да поставите този линк в адрес бара на файл експлоръра: Control Panel\All Control Panel Items\Windows Firewall\Allowed Programs
Натискате бутона Change settings от горе (трябва ви админ акаунт). От списъка си намирате програмата и отмятате за какви мрежи да не важи файъруола.
Когато инсталирате първоначално ДМС или WMS програмата се инсталира с всички необходими настройки за да ви плейва филмите със субтитрите, но и зависи ТВ-то ви какви формати плейва и според това зависи необходимостта от транскодинга. 3Д филми можете да гледате, единствено не трябва да са ISO, а единичен медиен файл + файл със титри до него SBS или OU . След като го пуснете си превключвате ТВ на 3Д режим и гледате. Трябва да укажете на програмата къде се намират папките с филмите, снимките и музиката, останалото тя си го върши.
Субтитрите ги слагате в папката на филма. Оставете в папката само тези с разширение . srt и ще ви тръгне филма с 3D субтитри в бял цвят. По настройките на Домашний медиа-сервер не променяйте нищо. Само махнете другите субтитри.
3D субтитрите излизат от двете страни - субтитрите са два пъти, в ляво и дясно.
След като стартирате програмата Домашен медиен сървър, цъкте с десния бутон на мишката върху филма, избирате второто поле "Редактирование информации", и на показалият се прозорец полето "3D-видео" избирате "нет".
https://forum.setcombg.com/attachmen...%D1%80-hms.jpg
3D субтитрите ми не тръгват.
Ако субтитрите са графични (sub+idx), може и да не ги разпознава.
DLNA сървър, който чете графични субтитри е Playstation 3 Media server
Искам да подкарам 3D субтитри с разширение .idx но така и не успявам по никакъв начин. Също така не успявам да подкарам субтитрите от потока вградени вътре в .mkv файл.
Няма как да подкарате динамични субтитри(.idx) директно, независимо от настройките на DLNA или ТВ-то. Варианта е компютър с HDMI към ТВ-то за да имате динамични субтитри, това е вариант и за .mkv файловете с вградени субтитри или да се извадят субтитрите от MKV файла.
1. В главния прозорец на програмата цъквате бутон "Настройки". Отваря се нов прозорец за настройки.
2. В прозореца за настройки от ляво щраквате на бутон "Устройства". (От най-горната иконка "Медия-ресурси" можете да укажете къде да търси медийнии файлове)
3. В средата на прозореца се появявява списък на устройствата (с IP и MAC адресите) - цъквате върху телевизора (ако не се вижда, стартирайте сървъра и сканирайте за нови устройства)
4. Щраквате бутона "Настройки" в дясно и излиза нов прозорец - в дясно в секцията "Медия-ресурси" слагате отметка пред "всегда вьiполнят транскодирование если найденьi субтитрьi" .
В горната секция (Поддержка файлов без транскодирование) от падащото меню за филми изберету "mpeg, mpg" или "avi, mpeg, vob". Ако е "*" т.е всички типове файлове или в избраното има и mkv формат, не се изпълнява транскодиране и съответно няма субтитри.
Субтитрите трябва да са ANSI кодирани за да вървят през HMS, а UTF-8 не тръгват, докато ако се гледа през USB флашка филма е обратното.
1. За да тръгнат субтитрите, трябва да се сложат в отделна папка - там си копирате всички субтитри (името трябва да е същото като на филма!). Влизате в програмата -> настройки -> транскодер -> от табът субтитри даваш тикче на субтитри ако няма и посочвате папката където се намират. Рестарт на сървъра и готово. Има и настройка за големината на шрифта, отстояние от долу и др. При пускане на филма, програмата си намира файла със субтитри.)
2. Стига имената на филма и субтитрите да са еднакви, ако са в една папка си тръгват без никакъв проблем. След време като решите да триете филма, триете папката му и се изтриват и субтитрите заедно.
Пускането на субтитрите с "Домашний медиа сървър"
Настройки -> Устройства -> в дясната част иконата Настройки -> Файли,субтитри -> отметка на Субтитри .
За шрифт задайте Tahoma ,размер 4
(Слагате .srt файла със същото име като филма в една и съща папка и трябва да тръгнат.)
Името на файла и субититрите трябва да са с еднакви имена в една папка!
Случвало се е да не иска да зареди субтитри при много дълги имена на филм + субтитри (например:Falling.Skies.S03E05.PROPERPROPERPROPERPROPER.HDTV.XviD-AFG.avi).
В този случай преименувате филма и субтитрите например на film.avi/film.srt и пускате наново сървъра.
Има два лесни начина за пускане на субтитри.
1. Отивате на филма, с десен бутон избирате "Редактирование информации",
Прикачен файл 10759
След това, в прозореца с настройките има нещо като таблица "Список дорожек". Там са описани видео, аудио потоците и най-накрая има "Субтитръй". Ако има файл с титри в същата папка на филма и със същото име - би трябвало да имате някакви субтитри показани. Ако няма - от бутона "+ Добавить" избирате съответния файл. След като вече се появи в табличката, трябва да го "Въйбрать" (извинете за правописа). И... това е, при мен работи.
Прикачен файл 10760
2. Втори начин е от самия телевизор да си изберем субтитри, но тогава мисля че задължително филма се транскодира, което не винаги е добре.
Отивате в папката на филма, там избирате "Транскодирование" -> "Настройки" -> "Субтитрьй" и избирате файла. Появява се едно голямо зелено кръгче с отметка и след това трябва да имате вече титри.
Относно динамичните, честно казано не съм си играл много с настройки но това което съм постигал е да ми излизат по 2 пъти - едни от ляво - едни от дясно! (при SBS титри). Шашава работа. Има настройка в ДМС но не съм се задълбавал чак толкова. Някой споменаваше в предните постове, има "3Д-Видео" на прозореца от втората картинка долу в дясно с няколко опции но не съм пробвал.
Мисля да пробвам Playstation сървъра, но не съм възхитен от 3D-то на телевизора и избягвам такива филми.
Може ли да се избира звукова пътечка когато филма е с звук на няколко езика? Също да се избират субтитри когато във файла има няколко?
Ако за филма са налични няколко езика и субтитри, може да се зададат предпочитания от основния екран на програмата - цъквате на "+" вляво от името на филма - разгръща се таблица с наличните ресурси (звук, субтитри, видео и т.н.). С десен бутон върху избрания език или субтитри, след това от плаващото меню се избира "вьiбрать дорожку".
Друг вариант е: десен клик върху името на филма, от плаващото меню се избира "специальные настройки". Отваря се прозорец, в който от падащите менюта се избират предпочитанията, УКАЗВАМЕ за кое устройство са от най-горния ред (падащ списък "Устройство"), натискаме "Сохранить" и имаме запазен профил за възпроизвеждане.
Настройка на (Home media server)
http://ru.samsung.com/forum/viewtopic.php?f=1&t=107148
В зависимост от избраните настройки за телевизор , менюто на сървъра изглежда различно.
(става въпрос за менюто през телевизора - чрез което си пускате филмите, музиката, снимките), та идеята е, че независимо от изгледа след като изберете филми и си изберете съответно филмът който искате да гледате, то той се появава в папка в която има други папки и най-отдолу ви излиза филма.
Е някаде из всичките тези папки трябва да има папка с име "настройки", като влезете в нея трябва да има "субтитри" и от там като влезете си избирате да са пуснати.
След като го маркирате и то се опитва да ти възпроизведе филма, ама пак казва "грешка възпроизв. носител" не му обръщайте внимание, просто дайте назад да излезете от папката за субтитри и настройки и си пускате вече филма, като той съответно трябва да бъде вече със субтитри.
Как да си добавя интернет телевизия в сървъра ?
Ако има плейлист файл, сваляш си го и го добавяш в "Интернет телевидение"
https://forum.setcombg.com/attachmen...-online_tv.jpg
Субтитрите не излизат!
За да имате субтитри трябва имената на филма и субтитрите да са еднакви. Също така в програмата трябва да имате отметка на: Всегда въполнять транскоирование если наидень субтитрь.
https://forum.setcombg.com/attachmen...5%D1%80-tv.jpg
трябва и тези две отметки да се маркират.
https://forum.setcombg.com/attachmen...BC%D0%B5-2.jpg
Искам да подкарам 3D субтитри с разширение .idx но така и не успявам по никакъв начин. Също така не успявам да подкарам субтитрите от потока вградени вътре в .mkv файл.
Няма как да подкарате динамични субтитри(.idx) директно, независимо от настройките на DLNA или ТВ-то. Варианта е компютър с HDMI към ТВ-то за да имате динамични субтитри, това е вариант и за .mkv файловете с вградени субтитри или да се извадят субтитрите от MKV файла.
Как се подкарват субтитрите в една папка.
Като влезете в менюто, отивате на всички филми. Най-отгоре имате папка транскодиране, влизате в нея и отивате на филма, който ще гледате. Изскача ви подменю, в което стои файла със субтитрите. Зареждате го и се връщате обратно на филма. Като го пуснете субтитрите излизат. Преди това обаче трябва в основния прозорец на програмата да дадете десен бутон върху филма и да посочите, че са налични субтитри. Има опция за това.
Как да решите проблема с товаренето на процесора на компютъра и насичането на филмите.
1.Пускате филм на телевизора ,процесора на компютъра започва да се товари (при мен скачаше до 100%).
2.От клавиатурата натискате Ctrl+Alt и Del , появява ви се един екран и най-долу натискате : „стартирай диспечера на задачите“ ако Windows ви е на български , ако е на английски трябва да пише „task manager“.
3.Като стартирате „диспечера на задачите“ или „task managr|“ ,най долу натискате един бутон в синьо на който пише „монитор на ресурсите“ или на английски „resource monitor “.
4.След като отворите „resource monitor “ някъде горе ще видите този модул: „ Модуль для запуска ffmpeg “,с десен бутон на мишката цъкате върху него и от там избирате „End Process“.
При мен като направих това, процесора на компютъра заработи на 7-10% и филм 12Gb си върви без никакво насичане.
На всички които филмите им насичат ако имате парола на рутера , пробвайте след като я премахнете дали ще ви насича , при мен когато е отключена мрежата не насичат дори и по големите филми 20 - 30 гигабайта .
Пишете модела на телевизора и операционната система на компа.
Дали връзката е безжична или с кабел.
Какви видео формати и с каква големина реално сте успели да прехвърлите безжично, като се спомене качеството на картината и субтитрите.
Какви плюсове и минуси вижда всеки.
По възможност да се онагледяват настройки, да се дават линкове за изтегляне, изобщо по-разбираемо за HI-TECH неграмотните.
Здравейте,
Бихте ли ми помогнали как да настроя програмата имам телевизор Toshiba 40TL838. Нямам проблем със свързването между компютъра и телевизора (с рутер съм, телевизора ми е свързан с кабел към рутера, а компютъра ми е с wi-fi към рутера). Проблема който бих искал да споделя е свързан със засичането на филми, главно имам наблюдение към .mkv разширението. Когато стартирам филма ми дава надпис "Декодиране" след което тръгва с перфектно качество, на моменти накъсва (чак става дразнещо). Копютъра ми е 512mb Video, Core 2 Duo (Intel 2Ghz), рутера TP-link най - евтиния вариант. Готов съм да изпозвам и други препоръчани програми, както и просто да ме насочите кои филми да свалям (да не ми насичат, а съответно да задоволяват с качество). Ако пък може да ме насочите как да направя необходимите настройки за да гледам безпроблемно филми ... Ще съм Ви безкрайно благодарен.