Здравей!Много мъка с този сървър!Последно си инсталирах HMS версия 1.16.Телевизорът ми е Toшиба32TL 838. Избрал съм за устройство Телевизор Philips 2008 (DLNA, 16:9, 1920x1080). Поставих субтитрите на две места-в папката на самия филм-двата файла,на субтитрите и на филма да са изписани еднакво!Отделно същите субтитри ги поставих в отделна папка,само тях.Събрах си няколко филма и им събрах субтитрите в тази папка,както и в папката ,където е филма също си ги оставих...Така...След това "Настройки"-"Транскодер",отваряме "Субтитры,индикатор скорости" и правим отметка в квадратчето пред "Субтитри".Активира се и в полето "Каталог субтитров" съм посочил пътя на папката в която съм поставил само! субтитрите! В долната част на прозореца има две полета -за език на субтитрите и за звук-на двете места съм махнал "rus" и съм поставил "bul"!Ами това е-пробвай,дано да ти тръгнат.Между другото версията ми е 1.16,по-стара,при нея ми тръгват.С по-нови версии не става,поне при мен!Преди да ти напиша това,пробвах да оставя субтитрите на едно от двете места-или само при папката с филми или само в другата папка-не тръгват,трябва да ги има и на двете места!Успех!Първоначално публикувано от Dominator