Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
225. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.00%
  • PS3 Media server

33 14.67%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.11%
  • Serviio

42 18.67%
  • Plex

22 9.78%
  • Twonky

6 2.67%
  • Mezzmo

7 3.11%
  • Друг

39 17.33%
Отговори на анкетата
Страница 26 от 80 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно
Резултати от 376 до 390 от общо 1193
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2012

Re:DLNA / FAQ - проблеми ,мнения , обсъждане

Цитат Първоначално публикувано от Dominator
    Някой би ли качил настройки под формата на видео за медиа сървъра HMS, и ако може да разясни, как да подкарам пустите субтитри?

Благодаря!
    Здравей!Много мъка с този сървър!Последно си инсталирах HMS версия 1.16.Телевизорът ми е Toшиба32TL 838. Избрал съм за устройство Телевизор Philips 2008 (DLNA, 16:9, 1920x1080). Поставих субтитрите на две места-в папката на самия филм-двата файла,на субтитрите и на филма да са изписани еднакво!Отделно същите субтитри ги поставих в отделна папка,само тях.Събрах си няколко филма и им събрах субтитрите в тази папка,както и в папката ,където е филма също си ги оставих...Така...След това "Настройки"-"Транскодер",отваряме "Субтитры,индикатор скорости" и правим отметка в квадратчето пред "Субтитри".Активира се и в полето "Каталог субтитров" съм посочил пътя на папката в която съм поставил само! субтитрите! В долната част на прозореца има две полета -за език на субтитрите и за звук-на двете места съм махнал "rus" и съм поставил "bul"!Ами това е-пробвай,дано да ти тръгнат.Между другото версията ми е 1.16,по-стара,при нея ми тръгват.С по-нови версии не става,поне при мен!Преди да ти напиша това,пробвах да оставя субтитрите на едно от двете места-или само при папката с филми или само в другата папка-не тръгват,трябва да ги има и на двете места!Успех!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

здравейте аз съм с toshiba vl 863 и не знам от телевизора ли е или от самата версия на домашния сървър но при мен проблеми сас субтитри и каквото и да било от този род няма. тръгват без каквато и да било настроика. сами ли ги намира не знам. нямам и проблем и при HD филмите и те вървят без насичане. изобщо каквото съм пуиснал до сега всичко върви без проблем без никакви допалнителни настроики. единствения проблем обаче е че в най долния край на екрана има една тънка многоцветна трептяща линия точно под самите субтитри в самия долен край на екрана която варви по дължина от край до край. някой има ли идея как може да се премахне? чрез разширяване на екрана в друг формат изчезва но ми яде и субтитрите и не се виждат.

4. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от erik11
    здравейте аз съм с toshiba vl 863 и не знам от телевизора ли е или от самата версия на домашния сървър но при мен проблеми сас субтитри и каквото и да било от този род няма. тръгват без каквато и да било настроика. сами ли ги намира не знам. нямам и проблем и при HD филмите и те вървят без насичане. изобщо каквото съм пуиснал до сега всичко върви без проблем без никакви допалнителни настроики. единствения проблем обаче е че в най долния край на екрана има една тънка многоцветна трептяща линия точно под самите субтитри в самия долен край на екрана която варви по дължина от край до край. някой има ли идея как може да се премахне? чрез разширяване на екрана в друг формат изчезва но ми яде и субтитрите и не се виждат.
    Тошиба SL863 .Линията (тънка,зеленикава,трептяща) я има и при мен,но не е толкова дразнеща. Аз също нямам проблем със субтитрите.Но имам голямо насичане на .ts клипове в ХД формат.

5. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от boy123
    Тошиба SL863 .Линията (тънка,зеленикава,трептяща) я има и при мен,но не е толкова дразнеща. Аз също нямам проблем със субтитрите.Но имам голямо насичане на .ts клипове в ХД формат.
    Колега, при .ts изкарва ли Ви субтитри?

6. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

изпрати ми някакъв линк на нещо да сваля в този формат който имаш предвид. ще пусна и ще ти кажа какво е станало. и някой да каже има ли начин да се премахне тази линя долу на екрана че мен си ме дразни

7. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

изпрати ми някакъв линк на нещо да сваля в този формат който имаш предвид. ще пусна и ще ти кажа какво е станало. и някой да каже има ли начин да се премахне тази линя долу на екрана че мен си ме дразни
    http://www.videohelp.com/tools/tsMuxeR

Теглиш програмата и стартираш TsMuxerGUI.exe и влачиш някакъв mkv файл, и даваш start muxing. След това файла е вече .ts.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2012

аз не ги разбирам много нещата с тези формати,файлове и т.н. но направих това което ми беше обяснено по горе. намерих един филм който имам и е mkv след което чрез въпросната програма го направих да е ts . уж всичко е наред но се оказа че не със всеки плеър мога да го пусна в този формат. добре с КМ стана но на телевизора не тръгва. при теб имаш проблем със субтитрите но при мен не тръгва нищо. забравих да кажа че не съм с Windows 7 а съм с HP. може това да е причината не знам
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1333724400[/time]_________________________________________________

успях да пусна този филм в ts файл обаче тръгна на PS3 Media Server а с руската не тръгва. тръгна обаче без звук. излиза ми обаче някаква папка само със звук без картина на която също пише ts. явно някак си е разделило звука и картината в различни папки. тук не знам какво да правя

10. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Колега, при .ts изкарва ли Ви субтитри?
    Аз гледам само DivX филми със субтитри. Във формат .ts съм си записал от сателита във формат HD концерта на Металика,Мегадет и др. на ст.В.Левски преди 2 години,а записа няма субтитри. Впрочем,насичането е само през медиа сървъра,от флашка си върви ОК.

11. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

аз не ги разбирам много нещата с тези формати,файлове и т.н. но направих това което ми беше обяснено по горе. намерих един филм който имам и е mkv след което чрез въпросната програма го направих да е ts . уж всичко е наред но се оказа че не със всеки плеър мога да го пусна в този формат. добре с КМ стана но на телевизора не тръгва. при теб имаш проблем със субтитрите но при мен не тръгва нищо. забравих да кажа че не съм с Windows 7 а съм с HP. може това да е причината не знам
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1333731600[/time]_________________________________________________

Благодаря все пак! При мен няма никакви проблеми възпроизвеждането на m2ts/ts на плеъра, но няма субтитри. Причината да искам да имам субс на тези файлове е, че само така мога да се възползвам от DTS HD MA, през mkv контейнера се плейва само DTS.

успях да пусна този филм в ts файл обаче тръгна на PS3 Media Server а с руската не тръгва. тръгна обаче без звук. излиза ми обаче някаква папка само със звук без картина на която също пише ts. явно някак си е разделило звука и картината в различни папки. тук не знам какво да правя

12. Member Аватара на spark33
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

Благодаря все пак! При мен няма никакви проблеми възпроизвеждането на m2ts/ts на плеъра, но няма субтитри. Причината да искам да имам субс на тези файлове е, че само така мога да се възползвам от DTS HD MA, през mkv контейнера се плейва само DTS.

Ей така е значи и при мен Кажете моля ви се какво да направя, че да си пусна DTS музиката през руската машинка.

13. Infraction Users
    Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от spark33
    Ей така е значи и при мен Кажете моля ви се какво да направя, че да си пусна DTS музиката през руската машинка.
    За музика или за филми става въпрос?

14.  

15. Member Аватара на spark33
    Тук е от
    Feb 2012
    Живее в
    Варна

За музика или за филми става въпрос?
    За музика. Странното е, че когато пускам филми с DTS звук, нямам проблем, но когато пусна само муз. файл се чува само съскане

16. Тук е от
    Feb 2012

Здравейте,
    имам телевизор panasonic VT30 и за сървър използвам Домашний медиа-сервер.доволна съм как работи и го ползвам от доста верме. само че се наложи да с и преинсталирам лаптопа и на ново да инст.програмата.Сега обаче субтиттрите ми излизат на маймунки.
    Някои да знае как мога да ги оптавя ? предварително благодаря

17. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2011

Цитат Първоначално публикувано от Adel
    Здравейте,
    имам телевизор panasonic VT30 и за сървър използвам Домашний медиа-сервер.доволна съм как работи и го ползвам от доста верме. само че се наложи да с и преинсталирам лаптопа и на ново да инст.програмата.Сега обаче субтиттрите ми излизат на маймунки.
    Някои да знае как мога да ги оптавя ? предварително благодаря
    Настройки -> Устройства -> в дясната част иконата Настройки -> Файли,субтитри -> отметка на Субтитри .
    Задай шрифт на кирилица (например Tahoma).

18. Тук е от
    Feb 2012

boy123 благодаря за бързия отговор, пробвах и не става

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 26 от 80 ПърваПърва ... 1624252627283676 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 13:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 20:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 15:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 14:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 19:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе