Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 36 от 80 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно
Резултати от 526 до 540 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Jan 2013

Отговор: DLNA / FAQ - проблеми, мнения, обсъждане

Колега моля за помощ.С Panasonic TX-L42ET5E съм и както сигурно се досещаш вече, имам проблеми със субтитрите в 3D.По принцип съм с Домашний медия -сервер,направил съм настройките ,оставил съм само srt.фаила в папката с филма Ама пак ми излизат от ляво и дясно на екрана ,сигурно някъде не съм доизкосурил нещо.Ако ти се занимава удари едно рамо.

2.  

3. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

За 3Dфилм ви трябват 3D субтитри. srt-to не са такива. 3д сутитрите се състоят от 3 файла "sub", "idx" и "xml" - обикновено ги има в отделана папка "3D" заедно с филма. Ако ги няма може да си ги направите сами с програма "3DSubtitler" (прочетете внимателно ръководството за работа с програмата) - всичко необходимо е написано, стига да има кой да чете!

4. Тук е от
    Sep 2012

То е написано, ама субтитрите Домашний медиа-сервер не ги конвертира в 3D и си седят на два реда или едни до други. Как трябва да се оправи?

5. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Inilot,

Ако субтитрите са с бял цвят, значи ДМП ги чете от srt файла. Ако са жълти, чете от някъде графичен формат. При транскодиране програмата има възможност да показва обикновени (текстови) субтитри като 3D такива.По подразбиране стойността за "3D смещение" е 2%, но пр и мен излизат много напред и съм задал 1%.
    2.jpg

Провери в списъка с филми на програмата какви субтитри е открил ДМП. В картинката по-долу съм задал звук "Английски" и субтитри от външен файл (който е с различно от това на филма име и се намира в друга папка). Това става с десен бутон върху името на филма от каталога и от контекстното меню си избираш да махнеш или добавиш пътечка, да укажеш по подразбиране и др.

1.jpg

Като правиш настройките, сиугрен ли си че си задал настройки точно на телевизора а не на друго устройство? Аз имах такъв проблем
    Този пост е редактиран от dddinev; 16-01-13 в 11:11.

6. Тук е от
    Sep 2012

Значи като пусна да гледам някой 3D филм SBS или Under Over и субтитрите и филма са SBS или Under Over, но на телевизора субтитрите излизат сини и 4 пъти Under Over(илзлизат 4 пъти едни върху други разпределени през определено разстояние като последните се виждат половината букви) или 4 пъти SBS(4 пъти едни до други), а на компютъра излизат жълти SBS или Under Over и като му дам да се направи от Under Over или SBS в 3D и субтитрите или стават 2-пъти и много размазании или си остават не конвертирани, но филма става 3D. На компютъра субтитрите излизат 2 пъти в жълто. От какво се получава така и как да ги оправя тези субтитри(като пусна да гледам 2D филм субтитрите са ОК)?
    ПП:
    inilot за да стане най-лесно субтитрите трябва да са в същата папка в която е и филма и да са със същото име като на филма. След това влизаш във Настройки/Устройства избираш телевизора и щракаш на бутона Настройки в втората табличка в дясно. След това слагаш отметка на подчертаното: img.png и като пуснеш да гледаш филм би трябвало да имаш субтитри.
    Този пост е редактиран от radibg2; 16-01-13 в 16:23.

7. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Ако филма е в mkv е възможно да има вградени субтитри в самия mkv контейнер.
    Опитай да изключиш субтитрите от менюто на телевизора

8.  

9. Тук е от
    Sep 2012

Е възможно ли е всички филми да имат вградени субтитри и то на БГ и да съвпадат с тези от .sub файла? Също да кажа, че когато ги отворя с GOM субтитрите си излизат както трябва(SBS или Under Over), а когато дам следващ език и GOM Player ми казва, че неможе да намери субтитри. Така, че мисля, че няма вградени субтитри.

10. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

ДМП показва наличните аудио и субтитри за всеки филм в каталога, включително и външните субтитри (ако са открити или указани допълнително). Виж най-добре там какво има към филма.
    Ако има sub файлове, това е графичен формат за субтитри за DVD. Възможно е да се наслагват sub и srt. Опитай да махнеш едните.

11. Тук е от
    Sep 2012

Има само sub субтитри(sub + idx).

12. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Опитай да конвертираш субтотрите в srt и остави в папката само филма и текстовите субтитри

13. Тук е от
    Sep 2012

Аз ги имам в .srt и като пусна филма с .srt субтитрите през DLNA на телевизора и излизат все едно са sub, но както трябва да излизат. Как да оправя .sub формата?

14.  

15. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Можеш ли да постнеш един screenshot на основноя прозорец на ДМП? Ако имаш няколко файла за субтитри в каталога, просто махни ненужните (десен бутон -> "удалить из списка")

16. Тук е от
    Sep 2012

Ето това е като съм сложил .sub субтитрите:
    img.jpg
    ПП:
    Когато сложих .srt субтитрите на компютъра излизат като нормални, а на телевизора през Домашний медиа сервер като SBS. Когато натиснах 3D бутона на дистанционното всичко стана 3D, но субтитрите просто се сляха и не станаха 3D, а на всяка буква М горната и част беше черна а долната бяла.
    Този пост е редактиран от radibg2; 16-01-13 в 18:43.

17. Тук е от
    Nov 2012
    Живее в
    Стара Загора

Ако в папката има и един xml файл, това са 3D субтитри. А филма е в SBS формат и веднъж субтитри за лава картина, втори път за дясна - наистина стават много.
    Щом казваш, че имаш и srt файл, махни idx и sub от каталога на ДМП, а добави текстовия файл

18. Тук е от
    Sep 2012

Аз към 3D субтитрите имам и .xml файл. Него да го добавя ли в домашний медиа сервер? SRT субтитрите не са 3D и за въпросният бъг с буквата M как мога да го оправя?
    ПП:
    Добавих го ама субтитрите пак излизат 4 пъти.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 36 от 80 ПърваПърва ... 26343536373846 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе