Ако си с Win XP -> Control Panel -> Regional and language option -> Advanced -> И в прозорчето за Non Unicode програми задай Bilgarian. Друго не се сещам.Първоначално публикувано от Adel
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Ако си с Win XP -> Control Panel -> Regional and language option -> Advanced -> И в прозорчето за Non Unicode програми задай Bilgarian. Друго не се сещам.Първоначално публикувано от Adel
Така... От Nero ми дадоха отговор, че са запознати с проблема, относно постоянното крашване на сървъра Nero Media Home 4 и си признаха, че не знаят кога, ако изобщо ще го отстранят.
Следователно си търся някой подобен сървър, който да изкарва събтитри. Пробвах с Mezzmo, Serviio, Twonky, Plex - изобщо не засича плеъра, HMS, Tversity, TVmobily, но никои от изброените не показват субтитри...
PS3 и той не ми разпознава телевизора - знам че се прави някакъв специален профил, който се зарежда, но аз не знам как става това.
thank you for your e-mail.
Please excuse the delay in our reply.
Unfortunately we have to inform you that this is a know issue but we are not able to find a solution yet and at the moment we are not sure if or when we can solve this issue.
Plase accept our apology for your inconvenience.
Should you have any further queries, please do not hesitate to contact us again.
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1334911908[/time]_________________________________________________
Да му се невиди, свалих си WMS, което е Английската версия на вървъра, следвах инструкциите и пак нищо...
Между другото, във форума им да няма хора от Федерална сигурност, че каквото и да публикувам, иска одобрение от админ и никога не се показва темата, каквато и да е тя, дори отговор в съществуваща тема не мога да пусна вече...
https://www.wildmediaserver.com/foru...&t=27&start=70
Ето линк с видео, което направих да видите настройките.
http://youtu.be/zXALYmoi3t8
Моля помогнете ! Дори и с тези видеонастройки филмите пак ми секат и се виждат или по разтеглени от реалния си размер или по свити. Какво по-точно трябва да направя за да мога да изгледам поне един филм в нормален размер с нормален звук и без да сече ???? Благодаря предварително !
Нещо сте се объркали. Тези настройки ги пуснах, за да видят другите потребители, дали техните са същите, понеже при мен с тях, не ми излизат субтитри.Първоначално публикувано от spark33
Но решението поне при мен е да вграждам субтитрите в контейнера на видеото.
Нееее.. аз нямам проблем със субтитрите. При мен проблема е, че филмите ми секат здравоПървоначално публикувано от Dominator
Аз знам, че нямате, въпроса беше, че написахте, "Дори и с тези видеонастройки" филмите ми секат...Първоначално публикувано от spark33
С кои настройки?!?
Добре де мили хора, няма ли кой да ми помогне да мога и аз да гледам едно 3Д като нормален човек ?
Здравейте. Темата е доста голяма, може би има отговор на проблема вътре, но да попитам.
От доста време използвам HMS на братята руснаци, като реша да гледам нещо на ТВ от компютъра. Тези дни свалих сериал, който е на 1280х720 да гледаме двамата с жената. Първоначално не искаше да захапе субтитрите - mkv файлове и вътре имаше някаква информация за английски субтитри. Този проблем и преди съм го имал с единични филми - като влезнах в детайлите за всеки файл на реда с бг субтитрите въведох на ръка език bg и излизат. Обаче. Като почнаха да излизат субтитрите и започна да се наблюдава и проблема, който ми седи нерешен, и за който пиша. А именно - картината на телевизора от такава на цял екран се сплеска от горе и долу с по една черна лента и сега хората изглеждат като дебели трътки. Махна ли субтитрите, картината пак става на цял екран и е ок. Телевизора е 40" Bravia (EX700) Има ли лечение на тази болка - някаква настройка в транскодирането и т.н, че картината да излиза на цял екран със субтитри или ако с HMS не може, то поне предложете друг софтуер, който да ги вгражда в картината и да излизат наред. Че такива трътлести като ги гледам и направо....
Сега докато пиша, се сещам, че май и на филми с FullHD май ако сложа субтитри нещо изкарваше други пропорции. Не гледам често на ТВ-ра, че става война и затова нямам пресни спомени. Но сега този сериал понеже ще го гледаме двамата с жената и е по-удобно на ТВ, като тръгна първоначално добре и после се прецака ми направи впечатление. И вече е много дразнещо. А не е, да речеш един филм да мине и замине, ами са си серии и ще е доста време.
@spark33 може да пробваш 2-3 неща ако си HMS. Поиграй си с настройките на буфера - на какви отрязъци да праща информацията. В настройките към телевизора мисля имаше и колко байта да е потока - има няколко места където може да пипнеш и да видиш как ще се отрази. Пробвай да увеличаваш или намаляваш тези стойности. По една на проба, че да знаеш как точно се отразява. Не помня дали имаше и настройка самия сървър с какъв приоритет върви като процес - ако има такава настройка пробвай да дадеш по-висок приоритет. Така Win ще заделя повече ресурси за програмата. Също виж да не би някоя антивирусна или firewall ти прави проблем - може да опитват да сканират файла, който пускаш и това да води до ползване на процесора за други работи вместо да ти декодира файла. А и винаги ползвайте последната версия на програмата, макар в послендата - изплзване на руски имена за папките да не може да се изключи и вече всичко ми е Filmy и т.н имена
ПП
Дължа извинение на колега с ник Darzalas - мислех, че това е ника с който съм се регнал тук и задействах процеса за възстановяване на парола. Но след като не получих писмо успях да изровя някакво архивно в една поща и да видя, че тук съм с този ник. Явно при регистрацията е бил вече зает.
Аз така и не намерих решение да се показват субтитрите директно. Решението за мен е да ги вграждам в контейнера, което според големината на филма, отнема различно време.
Пробвайте и Вие. Друг вариант е да изтеглите Nero Media Home - за целта телевизора трябва да поддържа субтитри.
Бе то моята бравия показва субтитри, но са с един шрифт, който опитва да ти изпише текста от вътрешната страна на черепа без упойка. Сигурно е 2-я или 3-я шрифт за компютри измислен някога и е толкова дървен... Точно той ме отказа да ползвам каквито и да е флашки към т.в освен за снимки.Първоначално публикувано от Dominator
Благодаря за отговора ! В момента съм със ПЦ шер менаджер на Самсунг... бива, обаче за да добавя нов филм ми сканира всичките папки наново Май пак ще се пробвам с настройките на HMSПървоначално публикувано от BugMaker
Някой знае ли как се пускат субтутрите на PS3 Media server ?
Щом не ти излизат, значи няма как...Първоначално публикувано от spark33
Мисля че проблема ви и на двамата не е в никой медия сървър, ползвал съм 3 - AllShare, HMS, PS3, и при трите никога не съм имал проблем със субтитрите. Никога не съм си играл да пускам суб, всички програми са по дифолт. Мое мнение че ПС тата ви са не настроени / инсталирани/ както трябва. >> Тук << съм ви качил снимки какви са настройките на PS3 при мен.Първоначално публикувано от Dominator
Колкото до накъсването, много е важно на какво / колко мощно/ ПС и каква връзка ползваш между ПС и ТВ.