Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
raziel66 не четеш. Виш сега пак ще напиша каквото написах в предния пост:
От лаптопа с HDMI кабел към телевизора подкарах субтитрите да вървят както трябва като ги конвертирах от .srt чрез 3D Subtitler(като не си чувал за нея да си) в .sub + .idx файл. И така субтитрите стават SBS като филма, но когато пусна филма през DLNA сървъра и субтитрите не се конвертират в 3D.
Shiena какъв друг DLNA сървър можеш да ми предложиш?
Извинявай radibg2, наистина не съм чувал за такава чудесия - субтитрите веднъж конвертирани в нужният формат за видео в SBS или Over/Under, да трябва да се конвертират пак при четенето им от съответният плеър.
Голямо конвертиране ще падне.
Сетих се как ще си оправя субтитрите. Просто ще сложа да се пускат тези нормалните в .srt формат които не са SBS, но сега се появи друг проблем. Субтитрите не излизат. Защо така? Ето снимки на настройките ми:
http://prikachi.com/images/943/5455943F.png
Не смятам, че не съм те разбрала. Говоря точно за 3D SBS филми и субтритри. Смених няколко сървъра. Докато уцеля точния за мен. Домашний медиа-сервер е най-добър. Лично мен ме дразни само руското меню. Ghost Rider Spirit of Vengeance 2012 3D Half-SBS Bluray x264 - с този филм пробвах. Субтитрите си ги слагам в папката на филма. Като ми стояха четирите файла за субтитри в папката ми излизаха сини на цвят субтитри, не 3D и се потваряха вляво и вдясно на екрана. Махнах трите и оставих в папката само тези с разширение . srt и ми тръгна филма с 3D субтитри в бял цвят. По настройките на Домашний медиа-сервер не съм променяла нищо. Само махнах другите субтитри.
Този пост е редактиран от bubynka; 06-11-12 в 02:37.
Благодаря bubynka,
Изтеглих цитирания 3D филм, изпълних и казаното за субтитрите и voila:
гледам си филма с 3D български субтитри и всичко е точно. Руският медиа
сървър наистина работи твърде добре, както по отношение на видеото, така и
по отношение на субтитрите на кирилица. Въобще на Панасоника, откакто го имам
от около една седмица, всичко тръгна през WiFi DLNA мрежата без забележки.
Доволен съм на този етап!
Поздрави
Здравейте имам въпрос относно домашний медия сервер-а.
Свързал съм компютъра към телевизора(PANASONIC TX-P42GT50) със lAN кабел.Инсталирах домашний медия сервер и 1вия път успях да пусна blu-ray филм,но от тогава ми позволява да пускам само някакви малки клипчета.Когато опитам някои филм на телевизора изписва "файилът не се чете".Въпросът ми е-какви настройки трябва да направя с сървъра и на телевизора,за да гледам всякакви филми.
Отваряте ДМС-настройки-устройства. В случая на мен ми излизат три устройства. Компютъра, телевизора и рутера. Кликвате на телевизора и на "тип устройство по умолчанию" ви се изписва телевизора. На същия ред има икона с инструменти и кликвате върху нея. След това отивате на субтитри и си променяте шрифта.
Може ли само да изясним едно нещо - ако нищо не си барала по настройките, как Домашний медиа-сервер разбра на каква "дълбочина" да ти сложи субтитрите. В srt файла "дълбочина" няма.
Субтитрите последно имат ли "дълбочина" (виждаш ли ги пред останалите обекти) от 3d сцената?
Колко ти е мощен компютъра, защото според мен за да виждаш 3d субтитри трябва Домашний медиа-сервер да ги вгради във видеото, а това не е лесна работа.
Здравейте хора.Преди около 2 седмици писах в темата за Филипс,че се колебая между няколко модела на филипс тв и в крайна сметка си купих 40PFL5507K . Сега започват всичките ми въпроси и чуденки как да постигна крайната цел,а тя е :
ГЛЕДАНЕ НА БЪЛГАРСКИ ТВ ПРОГРАМИ ПРЕЗ ИНТЕРНЕТ на горе посочения телевизор.В кратки линии: аз съм жена и неразбирам нищо от тези техники,не живея в България и досега гледах телевизия от интернет,но монитора ми е малък и искам на голям телевизор.Прочетох цялата тема,но не открих отговор на моите въпроси.Имаше 2 подобни зададени по напред в темата,но без отговор.Сега ще ви кажа с какво разполагам и много моля някой да ми обясни какво още трябва за да постигна целта си.Имам горе посочения тв,рутер,компютър,свич(или как там се казва незнам),2-3 вида кабели и незная кое как да свържа за да изкарам интернет на телевизора.Моля помогнете ми.Обяснете ми като на жена.Благодаря предварително на всички.
Субтитрите ми "стърчат" от екрана . Не знам как да го опиша по друг начин. За мен имат дълбочина. Докато имах проблем да ги настроя да ми излизат нормално. Като ми бяха двойни и сини на цвят си личаха, че са обикновенни. Мислех да си поиграя и да слагам другите три вида субтитри и да видя с кое разширение са тези сините, но ме примързя. За компа съм с ACER в началото на година го купувах. Не смятам, че е последно чудо на техника. Довечера ще пиша модела, че не го знам и може да прецениш дали е мощен. hivo беше написал, че си е пуснал филм, както обясних. Да каже и той какви са му субтитрите. За мен не са обикновенни.
2D ли са или 3D вече не знам. Сега пуснах филма да пробвам пак. Субтитрите според мен не са обикновенни. Ако не съм с очилата са двойни. И реших все пак да изгледам филма, досега ги бях пускала само за проба дали излизат субтитрите. И на 15-та минута започнаха да ми избързват. Пробвах с другите файлове .sub и .idx, но не излизат субтитри. Утре ще потърся други субтитри за този и ще пробвам и на други 3 филми и ще пиша за резултата.
Този пост е редактиран от bubynka; 25-11-12 в 23:09.
Ако е само един файл ***.srt - това са 2D субтитри (нямат дълбочина, понякога се виждат под образите на екрана).
Ако са 3 файла ***.sub, ***.idx, и ***.xml - това са 3Д субтитри.
Мощността на компютъра няма никакво значение за субтитрите в случая, зависи от софтуера (плеара или сървара).
Включвам се по темата: субтитрите са 3D, най-отпред са и аха да ги пипнеш.
Всичко останало от картината се реди в дълбочина. Нали трябва да бъде 3D ефект.
Нещо повече попаднах на 3D предаване от канала за мода (fashion), Панасоникът
реагира на 3D предаването, на екрана излезе такова съобщение, превключих чрез
3D бутона и всичко заспа-субтитри, модели, дефиле на сцената както си му е реда.
Изглеждаше фантастично. Това е.