Няма никакъв проблем, но сигнала ще трябва да мине по HDMI до телевизора, а не по мрежата DLNA.
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Няма никакъв проблем, но сигнала ще трябва да мине по HDMI до телевизора, а не по мрежата DLNA.
Не се разбираме и това е !!!Имам Blu ray ISO на комютара,кабелна DLNA и Panasonic 50ST50,(забравя ме за HDMI).Мога ли да го гледам това исо и как?
При мен има точно такъв проблем - TX-L47ET5E и Serviio. Филмът е Аватар - 2-та 3D релийза в За**нда. При пускане на съдържанието от USB всичко се плейва нормално, 3D-то е с нормални ефекти, всичко е страхотно, с изключение на субтитрите, които са дребни и трудни за четене (това е и причината да търся друг вариант). Когато филма е пуснат от компютъра през HDMI 1.4 телевизора открива 3D сигнал, но когато го смеси се получава прекалено отдалечено застъпване на кадрите за ляво и дясно око. В резултат на това през очилата картината в краищата изглежда изкривена (като през лупа) и след 2-3 минути гледане направо ти се кръстосва погледа. Първоначално помислих, че проблема е в видеокартата и че има нужда от някакви настройки. Затова инсталирах Serviio с надеждата да използвам вградения плейър на телевизора. Ефекта беше абсолютно същият. Някакви идеи как да се избегне това?
Как се пускат субтитри на Panasonic ET5E чрез Домашний медиа-сервер? Не 3Д, а обикновени .srt...
Привет, на предната страница има малко пояснения!
Лек ден.
Има ли друга разлика между Домашний медиа-сервер и Wild Media Server освен езика?
Влизаш в настройки/устройства избираш телевизора от бутоните от дясно даваш Изменътя след това ще ти се отвори прозорец в него доло в дясно щракаш на настройки после Транскодер/Фаьлъ, Субтитрьа и слагаш отметка на Субтитрьа даваш му шрифт Thomа и аз съм избрал размер 12.
Аз имам същия телевизор, но 42 инча и нямам никакви проблеми с 3D-то. Вижда се перфектно. Няма никъкви "изкривявания" каквито казваш. Аз пускам филмите с HDMI 1.4 Hight Speed кабел от лаптопа ми. Видео картата му е Nvidia GeForce GT 320M. Филмите се виждат много добре. Да не казвам голяма дума ама е като на кино, само дето е малко по-малък екрана :D.
Можеш. Аз използвам CyberLink PowerDVD 12. Нямах никъкви проблеми с нея докато бях на Windows 7, но сега като съм на Windows 8 понякога ми крашва.
Та сега и аз да си задам въпроса:
Аз използвам Домашний медиа-сервер. Субтитрите ги има. Филмите се виждат добре. На някои 3D филми малко ми зацепва, но проблема е, че когато пусна 3D SBS филм и дам на телевизора да възпроизвежда 3D и филма става 3D, но субтитрите си стоят SBS. Как да го оправя?
Този пост е редактиран от radibg2; 01-11-12 в 19:09.
Проблемът се оказа в релийзите - не знам каква е причината, но и двата изглеждаха отвратително. С друг свален от друго място нямаше никакъв проблем.
3D Subtitler - Download 3D-Subtitler 2.7.1.0 Free - Convert srt subtitles into a readable idx / sup subtitle - Softpedia
Преконвертира 2D субтитри в 3D.
Субтитрите тръгнаха, но качеството на картината се влоши значително. Когато инсталирах програмата, качеството на картината, първия път, беше зле. Докато експериментирах по всевъзможни начини да пусна субтитрите (ровил съм единствено в менютата за субтитри), картината беше перфектна. Не мога да си обясня как при положение, че не съм правил нищо друго освен да пусна субтитри, картината може да се влоши така. Ако някой има решение на проблема, нека сподели. Субтитрите оправих по описания от Fire_Man начин в една друга тема:
Те субтитрите са си 3D аз съм ги конвертирал, но когато го пусна филма вмести да се конвертират субтитрите и те като SBS си седят като обикновенни субтитри и се отпечатват два пъти. Ако не бяха 3D половината щяка да са от единяи край на екрана, а другата половина в другия.
Та как да го оправя това?
Сега нещат да се появяват никакви субтитри. Защо така?
Този пост е редактиран от radibg2; 01-11-12 в 23:51.
bubynka ти не си ме разбрал нещо. Субтитрите на 2D филмите излизат добре, но на 3D SBS филмите SBS субтитрите не се конвертират в 3D.