някой да е успял да шерне уебкамера?
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
някой да е успял да шерне уебкамера?
Подкарах медия сървъра най-накрая. Оказа се че телевизора си има вградено WI-FI и са се карали с донгъла който бях му вързал на усб-то. Много странно защо промоцията върви с донгъла при условие че телевизора си има вграден. Плейнах няколко филма без проблем , но youtub така и не ми се появи в менюто на телевизора
![]()
от както направих преинсталация на ПС-то и Лаптопа
DLNA-то върви на лаптопа но ТВ-то не засича ПС-то
а на ПС-то SAMSUNG PC Share Manager хваща ТВ-то но самото ТВ- не засича изобщо ПС-то в стаята ми следователно нямам как да вида шернатите файлове от него
използвам версия 2.33 преди нямах такър проблем
някой ще ме посъветва ли къде може да е проблема?
LilScrappy , ползвай 4.03 вече е 2010 година
dedidi, там където гледаш Exceptions в другия таб Advanced маркираш мрежовата връзка, която комуникира с ТВ (ако имаш 1 лан карта ще е само 1 връзката) . Натискаш Settings , въвеждаш някакво име отгоре (примерно ДЛНА) , въвеждаш IP на ТВ (хубаво е в рутера да зададеш запазено IP за тв - не каза с рутер ли си с кво си), проверяваш в настройките на домашний медиа сървър на къв порт работи и го въвеждаш като External и Интернал. Избираш TCP/IP.
След тва повтаряш процедурата и за UDP и би трябвало да стане.
Нямам опит с домашний медия сървър , но този на самсунг има няколко ехе файла (WiselinkPro.exe, http_ss_win_pro.exe) отговарящи за ДЛНА и трябва и те да се вкарат във файъруола чрез Add Program > Browse .
Също така в споменатия по-горе таб Advanced има Security Logging където можеш да зададеш Log dropped packets и след тва да разгледаш файла C:\WINDOWS\pfirewall.log да видиш защо блокира връзката от тв и кое ехе е блокирано.
biro, благодаря ти много.
С рутер съм и телевизора има запазено IP.
В "Advanced" на "Windows Firewall" са активни:
1. Local Area Connection
2. PPPoE neogranichen
За т.1 направих предложените от теб допълнения и рестартирах "Домашний медиа сервер".
Получи се! Вече няма нужда да изключвам "Windows Firewall".
Благодаря!!!
още един глас и от мен за homemediaserver всичко върви само с ХД 1080p на моменти насича но от настр на сървъра му намалям мааалко качестовото почти незабележимо и работи отлично. Субтитри музика клипове сичко. Дос сега не съм имал проблем с някой файл да не иска да тръгне.![]()
Колко мегабита са необходими за интернет телевизия? През SONY 32EX500
Предполагам скороста трябва да е към чужди сървъри, локалната и българската ми са по 100мегабита а към чужди 20мегабита. Ако премина към някой пакет тв+ит. най вероятно ще ми е 10-14-16 мегабита връзката с чужди сървъри.
vancho20, ако имаш в предвид гледане на интернет тв от gledai.tv , gledai.be и разни такива щуротии няма да стане. Тма има лимит на гледачите и те реже та ако ще да имаш и 1000мегабита.
Някой успял ли е да пусне home mediа server през рутера на blizoo Cisco EPC2425? Преди бях с Д-линк 524 и всичко се получи от раз с авто настройки, без да спирам firewall-a. Сега съм някакво подобие на Cisco, което небезизвестните blizoo ми инсталираха и ситуацията е, че тв изобщо не открива длна устройство. ТВ е 40С650 с ръчни настройки за мрежа и има интернет. Друг е въпроса, че в руското програмче не виждам никаква индикация за свързано у-во, а само че сървъра е пуснат и толкова. Някакви идеи?
Мерси предварително![]()
katlak, не го знам тоя рутер ама е много малко вероятно точно той да ти прави проблеми. Обикновено рутерските файъруоли се използват за филтриране между WAN и LAN. А компа и тв-то ти си комуникират само в LAN така, че според мен проблема е във файъруола на компютъра ти. Но има малка вероятност самия рутер да има стена и за LAN. Насочи се първо към настройка на компа.
Ами по принцип съм абонат на визионет и съм с привилегии в сайта на Нетера тв, т.е. безплатно гледам каналите от там. Мисълта ми е може ли от там да гледам или само от определени сървъри на BRAVIA InternetПървоначално публикувано от biro
Първоначално публикувано от fellows5
Имам един въпрос - когато си пусна по DLNA безжично филм с вградени субтитри, на телевизора не излизат, а като го пусна на компа няма проблеми - дори мога да си избирам какви субтитри да си заредя.Та въпроса ми е - има ли решение този проблем или трябва да си тегля само релийзи, които не са с вградени субтитри?
Съгласен съм така е, но единствената промяна е смяна на рутера, всичко друго си е така. Програмата е добавена в изключенията на Win Firewall и като дам старт на сървъра не изкарва съобщение за блокиране. Всъщност програмката е доста постна от към настройки на конекция. Не виждам какво още мога да променяПървоначално публикувано от biro
![]()
Аз ли нещо не правя като хората?!? не знам. Но не успявам никакво видео да подкарам на Toshiba WL768 с този PS3 Media Server. Всички филми ми излизат с времетраене 00:00:00.. и нищо не иска да се плейне на ТВ-то. Дава грешка. Ако някой може да ми помогне, ще съм му благодарен. Да уточня само, с Макбук съм, ако това е от значение...Първоначално публикувано от etg