някой да е успял да шерне уебкамера?
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
някой да е успял да шерне уебкамера?
Подкарах медия сървъра най-накрая. Оказа се че телевизора си има вградено WI-FI и са се карали с донгъла който бях му вързал на усб-то. Много странно защо промоцията върви с донгъла при условие че телевизора си има вграден . Плейнах няколко филма без проблем , но youtub така и не ми се появи в менюто на телевизора
от както направих преинсталация на ПС-то и Лаптопа
DLNA-то върви на лаптопа но ТВ-то не засича ПС-то
а на ПС-то SAMSUNG PC Share Manager хваща ТВ-то но самото ТВ- не засича изобщо ПС-то в стаята ми следователно нямам как да вида шернатите файлове от него
използвам версия 2.33 преди нямах такър проблем
някой ще ме посъветва ли къде може да е проблема?
LilScrappy , ползвай 4.03 вече е 2010 година
dedidi, там където гледаш Exceptions в другия таб Advanced маркираш мрежовата връзка, която комуникира с ТВ (ако имаш 1 лан карта ще е само 1 връзката) . Натискаш Settings , въвеждаш някакво име отгоре (примерно ДЛНА) , въвеждаш IP на ТВ (хубаво е в рутера да зададеш запазено IP за тв - не каза с рутер ли си с кво си), проверяваш в настройките на домашний медиа сървър на къв порт работи и го въвеждаш като External и Интернал. Избираш TCP/IP.
След тва повтаряш процедурата и за UDP и би трябвало да стане.
Нямам опит с домашний медия сървър , но този на самсунг има няколко ехе файла (WiselinkPro.exe, http_ss_win_pro.exe) отговарящи за ДЛНА и трябва и те да се вкарат във файъруола чрез Add Program > Browse .
Също така в споменатия по-горе таб Advanced има Security Logging където можеш да зададеш Log dropped packets и след тва да разгледаш файла C:\WINDOWS\pfirewall.log да видиш защо блокира връзката от тв и кое ехе е блокирано.
biro, благодаря ти много.
С рутер съм и телевизора има запазено IP.
В "Advanced" на "Windows Firewall" са активни:
1. Local Area Connection
2. PPPoE neogranichen
За т.1 направих предложените от теб допълнения и рестартирах "Домашний медиа сервер".
Получи се! Вече няма нужда да изключвам "Windows Firewall".
Благодаря!!!
още един глас и от мен за homemediaserver всичко върви само с ХД 1080p на моменти насича но от настр на сървъра му намалям мааалко качестовото почти незабележимо и работи отлично. Субтитри музика клипове сичко. Дос сега не съм имал проблем с някой файл да не иска да тръгне.
Колко мегабита са необходими за интернет телевизия? През SONY 32EX500
Предполагам скороста трябва да е към чужди сървъри, локалната и българската ми са по 100мегабита а към чужди 20мегабита. Ако премина към някой пакет тв+ит. най вероятно ще ми е 10-14-16 мегабита връзката с чужди сървъри.
vancho20, ако имаш в предвид гледане на интернет тв от gledai.tv , gledai.be и разни такива щуротии няма да стане. Тма има лимит на гледачите и те реже та ако ще да имаш и 1000мегабита.
Някой успял ли е да пусне home mediа server през рутера на blizoo Cisco EPC2425? Преди бях с Д-линк 524 и всичко се получи от раз с авто настройки, без да спирам firewall-a. Сега съм някакво подобие на Cisco, което небезизвестните blizoo ми инсталираха и ситуацията е, че тв изобщо не открива длна устройство. ТВ е 40С650 с ръчни настройки за мрежа и има интернет. Друг е въпроса, че в руското програмче не виждам никаква индикация за свързано у-во, а само че сървъра е пуснат и толкова. Някакви идеи?
Мерси предварително
katlak, не го знам тоя рутер ама е много малко вероятно точно той да ти прави проблеми. Обикновено рутерските файъруоли се използват за филтриране между WAN и LAN. А компа и тв-то ти си комуникират само в LAN така, че според мен проблема е във файъруола на компютъра ти. Но има малка вероятност самия рутер да има стена и за LAN. Насочи се първо към настройка на компа.
Ами по принцип съм абонат на визионет и съм с привилегии в сайта на Нетера тв, т.е. безплатно гледам каналите от там. Мисълта ми е може ли от там да гледам или само от определени сървъри на BRAVIA InternetПървоначално публикувано от biro
Първоначално публикувано от fellows5
Имам един въпрос - когато си пусна по DLNA безжично филм с вградени субтитри, на телевизора не излизат, а като го пусна на компа няма проблеми - дори мога да си избирам какви субтитри да си заредя.Та въпроса ми е - има ли решение този проблем или трябва да си тегля само релийзи, които не са с вградени субтитри?
Съгласен съм така е, но единствената промяна е смяна на рутера, всичко друго си е така. Програмата е добавена в изключенията на Win Firewall и като дам старт на сървъра не изкарва съобщение за блокиране. Всъщност програмката е доста постна от към настройки на конекция. Не виждам какво още мога да променяПървоначално публикувано от biro
Аз ли нещо не правя като хората?!? не знам. Но не успявам никакво видео да подкарам на Toshiba WL768 с този PS3 Media Server. Всички филми ми излизат с времетраене 00:00:00.. и нищо не иска да се плейне на ТВ-то. Дава грешка. Ако някой може да ми помогне, ще съм му благодарен. Да уточня само, с Макбук съм, ако това е от значение...Първоначално публикувано от etg