Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 6 от 80 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Dec 2010

Re:DLNA / Faq, проблеми ,мнения , обсъждане

Искам да питам за следното: вързах си през рутера тв-то LG 42LD750 към мрежата и всичко е ок.Ползвам домашний медия сървър.Имам и игрова конзола (Xbox 360) и ми писна като искам да я закача към нета да разкачам кабела от тв-то и да го прехвърлям към нея, а втори не искам да пускам че и без това минава през две стаи и жената вече ще ме изгони с тия кабеляци.Питането е какво мога да сложа за да разклоня сигнала обикновен суич преди тв-то и конзолата ще свърши ли работа или трябва да сложа някакъв обикновен рутер.А ако има и друг пиниз нека който знае да каже.Обаче се чудя ако сложа суич, дали няма да стане някакъв конфликт при интернет доставчика ми.

2.  

3. Junior Member Аватара на babayaga
    Тук е от
    Feb 2006
    Живее в
    София

Слагай един суич и ще заспи работата.

4. Тук е от
    Dec 2010

Току що разбрах, че всъщност има и трети вариянт, който е:
    На кабела на интернета за да работи всичко са необходими четири жици, а в самия кабел са 8.Т.е дели се все едно кабела на 4-ри и в двата края и съответно единия края разделен на две в рутера, а другия край също разделен на две в тв-то и конзолата и работата трябвало да заспи.Тея дни ще пробвам и ще докладвам, само да си намеря клещите за кримпване.

5. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от vancho20
    Лаптоп с медия сървър + лан кабел + LCD ?
    Възможна ли е тази комбинация, шерване на нет през лан картата на лаптопа и чрез DLNA на LCD-то да четат видео,снимки и музика. Също така и интернет.
    Да, може. Би трябвало да ползваш кръстосан кабел. За да можеш да шерваш интернет ще ти е нужна някаква прокси програма.

/редакция
    Eдно малко допълнение, не е задължително за да шерваш да ползваш друга програма, просто получаваш някои екстри, или заобикаляш ограниченията наложени от някои нет доставчици, чрез проксито.

6. Тук е от
    Dec 2010

Изчетох цялата тема, но не получих отговор за себе си на някой въпроси и за това ще си позволя да ги задам.
    Харесал съм си SONY KDL-40EX508AEP и до колкото разбрах вградения му плеър е доста орязан. Въпроса ми свързвайки ТВ-то към компютъра чрез DLNA ще може ли да се плейват формати, които вградения плеър на ТВ-то не позволява (т.е. самия медиа сървър свой плеър ли ползва или този на телевизора). И относно кабела за връзка (връзката е рутер - телевизор) - прав или крос трябва да е?
    Благодаря предварително.

7. Тук е от
    Aug 2010

Кабела трябва да е прав.
    Ще можеш да плейваш формати, които са неподдържани от телевизора, но ще трябва да става транскодиране в реално време, до формат който ТВ-то ти поддържа. Ако си с достатъчно мощен компютър би могло да транскодираш в реално време дори 720р. Вероятно даже и 1080р, но не съм чувал досега за такъв случай.
    Съществува и вариант транскодирането да стане предварително и да подаваш на телевизора разбираем формат.
    Според мен, ако действително толкова е орязан плеъра, не си заслужава, нито единия, нито другия вариант. Дай едни 40-50 лева за HDMI кабел и гледай нормално.

8.  

9. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от di-sign
    Кабела трябва да е прав.
    Ще можеш да плейваш формати, които са неподдържани от телевизора, но ще трябва да става транскодиране в реално време, до формат който ТВ-то ти поддържа. Ако си с достатъчно мощен компютър би могло да транскодираш в реално време дори 720р. Вероятно даже и 1080р, но не съм чувал досега за такъв случай.
    Съществува и вариант транскодирането да стане предварително и да подаваш на телевизора разбираем формат.
    Според мен, ако действително толкова е орязан плеъра, не си заслужава, нито единия, нито другия вариант. Дай едни 40-50 лева за HDMI кабел и гледай нормално.
    Благодаря за бързия отговор. С HDMI кабел е другото решение но нямам HDMI изход на компютъра и явно ще се наложи с преход и съответно още 1 кабел за звук. Как не са взели да направят 1 LCD, което да включва всички предимства Сонито си харесах но е много умряло от към плеър (надявам се че в някой следващ firmware да се оправят нещата). Другият ми фаворит Samsung 40C650 е със гланцов екран, а и масово този модел не е с матрица на Samsung.

10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2009

Цитат Първоначално публикувано от ozzimozzi
    Благодаря за бързия отговор. С HDMI кабел е другото решение но нямам HDMI изход на компютъра и явно ще се наложи с преход и съответно още 1 кабел за звук. Как не са взели да направят 1 LCD, което да включва всички предимства Сонито си харесах но е много умряло от към плеър (надявам се че в някой следващ firmware да се оправят нещата). Другият ми фаворит Samsung 40C650 е със гланцов екран, а и масово този модел не е с матрица на Samsung.
    имам подобно Сони - EX500, предполагам с еднакви възможности са като плейър. Ползваm програма DLNA сървър - PS3. Пускаш я на компютъра, и от дистанционното на телевизора си ровиш из папките, пускаш филми и т.н. Тази програма транскодира в реално време от мисля почти всички формати в подходящ за Сонито. Удобно е, има някои забележки, но плюсовете са повече.

11. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2007

От няколко дни имам Toshiba 37RV733G и в параметрите му пише че е DLNA съвместим и може да плейва музика, снимки и филми от DLNA сървър. Вързан е с кабел към един рутър, настроил съм му подходящи адреси и маска от мрежата, към същия рутер за проба съм закачил един лаптоп, на него има стартиран и правилно (така си мисля) конфигуриран Home Media Server (руския) и ... колкото и да е тъпо, след това не знам как да пусна филм на ТВ-то. От менюто на ТВ-то не виждам (или не знам откъде) да посоча медиен сървър и да избера какъв да е файл. Иначе от лаптопа си имам ping до IP-то на телевизора. В менюто на ТВ-то съм задал някакво име на ТВ-а, от едно от менютата мога (и съм избрал) точно лаптопа като сървър (интересното е че в менюто на ТВ-то ми го дава само като MAC адрес). И тук пак ми се губи нишката - по какъв начин да пусна нещо?!?
    Гледам в опциите за настройки на HomeMediaServer-а има изброени доста модели телевизори, но точно този го няма. Пробвал съм да избера няколко различни други - все същото.
    Ако може някой да каже една-две думи в правилната насока ще съм благодарен.

Edit:
    Верно съм много тъп. Хем прочетох по-горе че трябва да изключа Firewall-а на XP-то и все пак не бях ... Е, след като го изключих връзката стана от раз. В медия плеера за ТВ избрах Philips 2008 (DLNA, 16:9, 1920x1080) и всичко тръгна от раз, за няма и 2 мин. настройки. Сега остава да си наглася субтитри и да пробвам през кабел от лаптопа до рутера на кои филми накъсва. В момента връзката лаптоп-рутер е през WiFi 54MBps и нормалните BRRip.XviD.AC3 .avi-та се плейват нормално, но 720p.BluRay.DTS.x264 .mkv-та секат яко. То и лаптопа не точно лаптоп ами нетбук Asus 1000H, но колкото за проба в 1 часа през нощта става. На по-мощен компютър може и 720р да тръгнат гладко.

12. Member
    Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от di-sign
    Ако си с достатъчно мощен компютър би могло да транскодираш в реално време дори 720р. Вероятно даже и 1080р, но не съм чувал досега за такъв случай.
    Взимаш си един Intel i5-750 или i7-920 и транскодирането на 1080p в реално време вече не е проблем

13. Тук е от
    Dec 2010

Някъде тук има ли описано инсталирането на wireless рутер? Целта е да се ползва за интернет за онлайн гейминг c Sony Playstation 3.
    И въобще да се споделя интернета между плайстейшъна и компютъра. Не знам за тук ли е въпроса ...

14.  

15. Junior Member Аватара на babayaga
    Тук е от
    Feb 2006
    Живее в
    София

Има ли някоя програма, с която мога да транкодирам само аудио потока на даден филм в реално време?

16. etg
    etg е офлайн
    Administrator
    Тук е от
    Dec 2000

С mencoder, който е част от mplayer

17. Тук е от
    Dec 2010

Привет! И тук да благодаря на Лазарус, който успя да ми даде ценни съвети при избора и покупката на нов ТВ . От 3 дни съм горд собственик на плазма Панасоник 42G20 и след внимателно препрочитане на форума се захванах с основните неща:
    1. Да убедя жена ми, че (когато отсъствам и нямам пряк контрол върху ситуацията) правилната експлоатация на телевизора през първите 200 часа включва гледането му при занижени настройки 
    2. Да си удължа гаранцията
    3. Да регистрирам вградения Медия плеър
    4. Да настроя DLNA за връзка между ТВ-то и лаптопа ми
    Мислех, че най трудна ще е работата с жена ми, ама тази нощ се оказа, че съм подценил точка 4. Първоначално без проблем направих връзката между двете устройства посредством „Library”-то на WMP. След това инсталирах „Домашний медия сервер” – конфигурирах го (използвайки опцията „Поиск”, която автоматично засича параметрите на мрежата – IP-то и т.н.), влязох в „Спиксок каталози” и шернах една от папките на компа, обнових каталога, натиснах „Запуск” и ...нищо.  През Vierata на Панасоника са достъпни и двата сървъра, но виждам шернатите папки само на WMP. Влизам в руския медия сървър и – празно – няма никой и нищо?! Спрях NOD-а и Firewall-a – без успех. Каква може да е причината?
    И да питам още нещо - след „тествовия” период от 200-те часа има ли някакви универсални настройки за картината на този модел? Ясно е, че е доста субективно, но все пак...

18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2008
    Живее в
    Варна

След 200 часа слагаш на THX или Cinema и не го пипаш повече.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 80 ПърваПърва ... 456781656 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе