Първоначално публикувано от
chasere Постарах се да прочета всички коментари по темата, но не открих никой да е писал за подобен или поне сходен проблем. Телевизорът ми е Тошиба 40RL938 и използвам "Домашний медиа сървър". Връзката между компютъра и телевизора се осъществява по следния начин: лаптоп чрез WiFi е свързан с рутер, а рутера с кабел към телевизора. Успях да пусна всички филми на телевизора с "Домашний медиа сървър", субтитри, дори и Сопкаст. Проблемът е в това, че когато си пусна филм винаги след 55 минути възпроизвеждането му спира и ме връща в менюто със заглавията на филмите /каталога/. При повторното пускане на същият филм започва винаги от начало. Изписва ми съобщение на екрана: "да продължа ли възпроизвеждането да/не" и дори при избор на "да" филмът си започва от начало. В същото време плеърът на телевизора не изписва общата дължина на филма в часове и минути и не позволява преместване/превъртане/ напред или назад във видео файла. Работят единствено бутоните "стоп", "плей" и "пауза". Забелязъл съм, че това се случва само и единствено на филми, които имат субтитри . Когато видео файлът е без субтитри /субтитрите са с различно име от това на филма или изобщо ги няма/, озвучен на български, гледам спорт чрез Сопкаст този проблем го няма и сървъра си работи безотказно с часове. Разглеждах из опциите на програмата, но не видях някъде настройка или опция, която да променя за да премахна това досадно спиране. Надявам се някой, който знае как да се справя с този проблем да ми помогне. Поздрави!