Наистина е 77, объркал съм при преписването. И компютъра и телевизора си получават адресите автоматично. А защо маската на компютъра е различна не мога да кажа. Оператора е Близу, а модема е CiscoEPC3208.
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Наистина е 77, объркал съм при преписването. И компютъра и телевизора си получават адресите автоматично. А защо маската на компютъра е различна не мога да кажа. Оператора е Близу, а модема е CiscoEPC3208.
Имаш 3 варианта:
1. Обаждаш се на оператора обясняваш проблема и те ти конфигурират рутера. (понеже е техен и може ти да нямаш достъп до него)
2. Ако все пак имаш достъп - влизаш в настройките и конфигурираш рутера така че да дава адреси от една мрежа. (ако е възможно, защото гледам че раздава реални IP-та.)
3. Може би най-"тъпия", но пък работеш на 100% и без да си зависим от други, вземаш твой рутер и го вързваш след този на оператора. Той ще взема един реален адрес от първия рутер, а подмрежата ще си я конфигурираш както на теб ти е удобно.
Пат, на Близу джаджата е само модем с два телефонни и с един ЛАН порт, в който питащия е вкл суич. Решението наистина е само рутер след модема.
Значи и от близу няма да могат да ми помогнат...? Сега видях, че другият компютър си е в мрежата... Вариант остава само рутер?
PC 1
IP Address. . . . . . . . . . . . : xx.252.xx.100
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.252.0
Default Gateway . . . . . . . . . : xx.252.xx.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : xx.236.xx.101
PC 2
IP Address. . . . . . . . . . . . : xx.252.xx.76
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.252.0
Default Gateway . . . . . . . . . : xx.252.xx.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : xx.236.xx.101
TV
IP Address. . . . . . . . . . . . : yy.236.yy.84
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.254.0
Default Gateway . . . . . . . . . : yy.236.yy.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : yy.236.yy.101
Този пост е редактиран от imanqma300; 20-11-13 в 16:02.
Вчера исталирах и подкарах сървъра за 10 мин.след четане тук обаче ,няма никви проблеми върви всичко на пушка чете субтитри и така,тия дни ще пробвам нещо и на 3Д![]()
Незнам каква е тази политика на близу и как раздават адреси, но имай в предвид че това са реални адреси които се виждат в интернет. Пат ти е казал как се прави - рутер на местото на ПЦ1 например, настройваш му WAN порта да получава автоматични настройки от близу, през LAN портовете връзваш всичката домашна техника, която вече ще е в една мрежа и ще има частни адреси от сорта 192.168.0.х.
Благодаря за помощта. Явно ще се купува и рутер![]()
Здравейте!
Но как се получава при вас..??Бихте ли казали кой сървър инсталирахте и какви ти са връзките между PC и рутер и между рутер и ТВ.
Тъй като аз от една седмица та и повече се мъча да подкарам филми до 2-3 гб и въпреки това пак насича ,а при теб до 10 гб викаш ,че нямаш проблеми даже и 3Д си подкарал.Моля те дай малко инфо за настройки ,както споменах горе за връзки и т.нат...
Благодаря ти предварително!
рутера е някъв ТП-Линк който ми го дадоха от Булсаткома -фри,връзката с компа-настолен е жична,а от рутера към ТВ-то с Wi-Fi,исталирах руската програмка и там съм сложил нормалните настройки,като е важно според мен да се даде отметка да търси само в локалния диск
,не насич никъде таз вечер ще пусна Гладиатора който е 14ГБ и ще видя как е,но вчера нямаше никви ядове
Все пак ще каже ли някой какви дюбели да използвам за стойката?Мерси предварително.
Искам да попитам до настройка ли е или си е от самия филм:
Пуснах гладиатора който е 15ГБ и картината е супер аудиото също,само че субтитрите(филма е SBS)ми излизат на две места в случая едни до други,така е картината,може ли да каже някой до настройка ли е или не,отделно да кажа че субтитрите са вградени!!!
Иначе към колега с дюбелите:,ако си от София в района на Младост можеш да ми се обадиш и ще ти дам-подаря каквито трябва
П.С.май е това
3D субтитрите излизат от двете страни - субтитрите са два пъти, в ляво и дясно.
След като стартирате програмата Домашен медиен сървър, цъкте с десния бутон на мишката върху филма, избирате второто поле "Редактирование информации", и на показалият се прозорец полето "3D-видео" избирате "нет".
https://forum.setcombg.com/attachment...%D1%80-hms.jpg
- - - - - - - - - -
за съжаление направих това и пак си е същата работа,някой някво инфо ?
Този пост е редактиран от mitko_dvd; 22-11-13 в 09:32.
При мен пък с каквито и DLNA сървъри да гледам след 20-ина минути се разпада връзката. После трябва да задам на телевизора да намери отново сървъра и продължавам с гледането, страшно изнервящо е! Връзката осъществявам с кабел от рутера към телевизора ако има значение! При вас има ли ги тези проблеми? Говорим когато DLNA e безжично.
така,е щото връзката е ад хок-мен ме реже на първата минута и търся лек..