Вижте резултатите от анкетата: Кой DLNA сървър ползвате ?

Гласували
224. Не можете да гласувате в тази анкета
  • Домашний медия сервер (HMS)

81 36.16%
  • PS3 Media server

33 14.73%
  • All share Play /Samsung Link

25 11.16%
  • Serviio

41 18.30%
  • Plex

22 9.82%
  • Twonky

6 2.68%
  • Mezzmo

7 3.13%
  • Друг

39 17.41%
Отговори на анкетата
Страница 8 от 80 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 1192
Like Tree64Одобрявам

DLNA / FAQ на първа страница - проблеми, мнения, обсъждане

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2009

Re:DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане

За много години,колеги.Един въпрос:има ли вариант с Samsung PC Share Manager да запиша програма от цифровата кабелна на компютъра,кабелната не е кодирана на някои програми и ползвам тунера на телевизора самсунг 32С6500,чрез DLNA може ли да стане,ако ли не ,как.За сега записвам от сат приемник по LAN,но за цифровата не знам как .Поздрави!

2.  

3. Тук е от
    Dec 2010

vassilp, реших проблема с медиа сървъра. Много е просто само трябва да отидеш в Домашний медиа сервер--->настойки---->устройство----> ТИП избираш Телевизор Samsung (DLNA, 16:9, 1920x1080) и пускаш ТВ/то. Всичко се показва. Сега трябва да разбера как да си пусна филма и субтитрите и кое трябва да се транскодита и кое не. Упех!

4. Тук е от
    Dec 2010

Цитат Първоначално публикувано от tinaina
    vassilp, реших проблема с медиа сървъра. Много е просто само трябва да отидеш в Домашний медиа сервер--->настойки---->устройство----> ТИП избираш Телевизор Samsung (DLNA, 16:9, 1920x1080) и пускаш ТВ/то. Всичко се показва. Сега трябва да разбера как да си пусна филма и субтитрите и кое трябва да се транскодита и кое не. Упех!
    Най-общо казано,ако нещо ти върви не е необходимо транскодинг.Но ако трябва,в Домашний медиа в "транскодер" задаваш параметри/каквито са необходими/,като в секцията "субтитри" задаваш папката,където ще поставиш и самите тях с еднакво име като филма/трябва да имаш отделна папка само! за субтитри/Вече от тв-то имаш две опции,1-папката с филма за директно гледане,2-папка транскодинг в която има пак филма,но с пускане от там ще започне транскодирането.Интересното е,че пак от тв-то има папка с настройки,от които можеш да променяш без да ходиш до рс-то.Все още и аз се боря с настройките на транскодинга....

5. Тук е от
    Dec 2010

Здравейте. Скоро взех ТВ Тошиба 40SL733G. Въпроса ми е за DLNA, задължително ли трябва Рутер? Възможно ли е да стане врътката с 2 лан карти ? От втората към ТВ-то, кабела кроснат ли трябва да е ?

@tinaina Благодаря, довечера, ще пробвам с Home Server

6. Тук е от
    Dec 2010

DLNA връзка може и без рутер направо ТВ-компютър и кабела трябва да е прав. Ще трябва да си инсталираш някоя програма-медиен сървър.

Как ги пускате тия субтитри. Аз пробвах какво ли,не и в отделна папка ги слагах и пак не става. Може ли някой със скрийншотове да ни покаже, ще ви бъда много благодарна! (Дано не пркалявам с исканията)

7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

Може ли да се осъществи връзка(DLNA) между този външен твърд диск http://www.jarcomputers.com/l_bg/?m=7&i=541557 и Тв-то през рутъра , без PC?

8.  

9. Тук е от
    May 2010

Здравейте ,
    "Домашний медиа-сервер " е доста добра програма с големи възможности , но аз ли не правя нещо като хората , или тя действително не може да "превърта" видеофайлове ???

10. Тук е от
    Dec 2010

при мен се превъртат без проблем, за разлика от PS3

11. Тук е от
    Sep 2010

Здравейте, на Samsung вървят абсолютно всички познати ми до сега видео формати; както и беше казано преди няколко поста, само се избира от домашний медия сървър телевизор самсунг 1920х1080, а долу, където са файловете формати, се ибират всички чрез онези кръгчта шарените. Всички възможни формати се превъртат, .mkv, .ts, .avi и тъй нататък....m2ts файлове(blu-ray) се преименуват единствено на .ts и тръгват. Но тези въпроси са обсъждани... Относно въпроса за външния хард закачен на рутера директно, има го и този въпрос задаван вече...няма как да стане, трябва да бъде шернат на някой комп, той да го шерва през DLNA на тв-то...по-добре да е закачен директно на комп-а, иначе рутера ще се товари и може да не му стигне скоростта за да върви.

Единственото, което не мога да подкарам както трябва е голям .ts файл(с голям битрейт заради няколкото аудио потока и субтитри).

Субтитрите не е задължително да се слагат в отделна папка, така се прави, ако ще се транскодира филма за да се вградят субтитрите вътре. Самсунг-а си ги чете без проблем, слагам ги при видео файла със същото име и всичко е ок. Само че преди това трябва да се настроят субтитрите с филм от флашка или външен хард(от USB).

Дано съм помогнал на тези със самсунг и home media server. Samsung PC share manager е с проблеми със windows 7, освен това много бавно обновява базата....добавете два блу рея и гледайте сеир...един час имате умрял комп... докато руската шерва директно дисковете... не е необходимо да се добавя постоянно нова медия.

12. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от tricki11
    Относно въпроса за външния хард закачен на рутера директно, има го и този въпрос задаван вече...няма как да стане, трябва да бъде шернат на някой комп, той да го шерва през DLNA на тв-то...по-добре да е закачен директно на комп-а, иначе рутера ще се товари и може да не му стигне скоростта за да върви.
    Как се използва DLNA на този хард диск? Като и без да има DLNA, вързан с лан е споделен с комповете в мрежата.

Stream digital media anywhere in your home.
    Watch your daughter's birthday party video or show off your vacation slideshow on your TV. The built-in media server streams music, photos and movies to any DLNA-certified multimedia device such as a WD TV Live HD media player, Blu-ray Disc player, Xbox 360, or PlayStation 3. DLNA 1.5 & UPnP certified
    До колкото разбирам , се описва за вграден медиен сървър който може да използва от всички DLNA сертифицирани мултимедийни устройства .

13. Тук е от
    Sep 2010

Ами Ванчо, и аз така разбирам, но явно в диска със софтуер, който си получил има и нещо допълнително...иначе ако е само външен хард...не става; прочети подробно инструкцията, книжката или там каквото има. В това, което си дал, пише, че има вграден вътре DLNA сървър; или не си го пуснал, или нещо рутера ти го забранява... А тази информация я няма в този вид в жар-а, това може да ме е подвело, не съм го търсил много много. Освен това не се знае и кой медиен сървър използва този диск...

14.  

15. Тук е от
    May 2010

Цитат Първоначално публикувано от tinaina
    при мен се превъртат без проблем, за разлика от PS3
    Просто никъде не виждам такава опция....със Самсунг LE40C650 съм...нито със стрелките става , нито има опция в "tools".....

16. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

Аз не съм купил такъв диск. Просто ми е интересно дали изпълнява функцията на медия сървър. И ако я изпълнява никаде не е опоменато какви възможности има, от към четене на различни файлове , субтитри и т.н.т. Ето и линк на въпросното устроиство.
    http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=280
    Идеята ми се яви от това,че мислих да взема един външен хадр и да съхраняваме семейно видео,снимки и някои друг торент. Понеже дядо Мраз ни донесе ЕХ500 който е DLNA сертифициран и много добре се предава информацията от лаптопа на ТВ-то. Но лаптопа е с ограничен хард 160гб. и винаги е на FULL. Та случайно видях че има такъв външен хард който е DLNA сертифициран.
    Хубавото е че е с лан и скороста на четене е 100мегабита.

17. Тук е от
    Aug 2010

Цитат Първоначално публикувано от vancho20
    Аз не съм купил такъв диск. Просто ми е интересно дали изпълнява функцията на медия сървър. И ако я изпълнява никаде не е опоменато какви възможности има, от към четене на различни файлове , субтитри и т.н.т. Ето и линк на въпросното устроиство.
    http://www.wdc.com/en/products/products.aspx?id=280
    Идеята ми се яви от това,че мислих да взема един външен хадр и да съхраняваме семейно видео,снимки и някои друг торент. Понеже дядо Мраз ни донесе ЕХ500 който е DLNA сертифициран и много добре се предава информацията от лаптопа на ТВ-то. Но лаптопа е с ограничен хард 160гб. и винаги е на FULL. Та случайно видях че има такъв външен хард който е DLNA сертифициран.
    Хубавото е че е с лан и скороста на четене е 100мегабита.
    DLNA устройството предава всичко, зависи вече от приемащото устройство какво може да покаже от наличното съдържание. На хартия не би трябвало да има проблем. На практика нещата понякога стоят по по-различен начин, без проба, или някой ползвал диска със Sony няма да стане. Имам много лоши впечатления от софтуера идващ с подобен диск на WD, но така или иначе не са свързани с DLNA.

18. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2007
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от di-sign
    DLNA устройството предава всичко, зависи вече от приемащото устройство какво може да покаже от наличното съдържание.
    Точно от това се съмнявах. Другия вариант е харда вързан с лан към лаптопа и използване на друг медия сървър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 80 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blaupunkt LCD Телевизори - обсъждане и мнения
    От avalon4o във форум Други телевизори
    Отговори: 224
    Последно: 01-06-21, 14:50
  2. ПРЕМЕСТЕНО: DLNA / Faq - проблеми ,мнения , обсъждане
    От hristoslav2 във форум HTPC - мултимедийни компютри
    Отговори: 0
    Последно: 29-04-11, 21:40
  3. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  4. Panasonic PDP / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 2606
    Последно: 07-12-10, 15:29
  5. LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 2262
    Последно: 06-12-10, 20:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе