Да, така няма да има проблем.
Домашний медия сервер (HMS)
PS3 Media server
All share Play /Samsung Link
Serviio
Plex
Twonky
Mezzmo
Друг
Според мене ще има проблем, мрежата се товари на 40-50% при блу-рей, ако го чете този филм по мрежата, и после го предава пак по мрежата...на всеки му е ясно, че не можеш я натовари тази мрежа на 100%; аз даже ако не поорежа блу-рей файловете, не мога да ги предам без да насича, а ги слагах на различни хардове, на различни ОС и т.н. Най-добре този външен хард да е или на тв-то директно, или на някой компютър и да се шерва по DLNA.
Блурея може и да е на ръба, но пак трябва да се пробва. Разбира се, ще зависи от мрежата, но при най-често срещания сценарии може и наистина да засича. Това със товаренето на мрежата в % е много субективно, по-добре е да се види като скорост. Насичането на блурея не е проблем на мрежата. По-скоро е от прекалено многото пътечки в файла.
При мен без проблем си гледам blu-ray нито ми насича нито ми товари мрежата просто иска
малко да си напрегнете мозаците и да почетет руския форум (около 10 пъти да го препрочетете)
и може да ви се раздвижат мозаците да ви просветне какво трябва да правите ,
ако ли не не изрязвайте тъпи мнения да заблуждавате останалите потребите ли
кое е на ръба,кое с колко процента .. и т.н .Всичко си работи , но иска
четене не чатене.
defender359
Ти като си прочел защо не осветлиш и останалите.
До преди месец когато ти молеше за помощ, трябваше по същия начин да ти отговарят.
Благодарение на тези чАтъри си понаучил нещичко и за благодарност сега ги наричаш тъпи.
hristoslav2 и lazarus18 също са тъпи че превеждат всичко от чуждите форуми, така ли?
Да спрем с дрязгите.
defender359
Ако знаеш нещо ,което може да помогне на останалите, нещо което са пропуснали или не са прочели-напиши го. Тук сме за да споделяме опит и знания - не да набиваме канчетата на другите и да им обясняваме колко били тъпи или не знам си какви. Ако обичаш разясни подробно решението на проблема с плейването на blu-ray ,така че всички да разберат.
Напълно подкрепям Христослав. Нека си сътрудничим за да е по-леко на всички!
Е добре де вярно е помогнахтеок първото нещо за да се гледа blu-ray ,
е да имате мощно PC за пример сокет 1156 или 1366 ( процесор на 4.0гх) + HD5850 минимум
защото се изсползва Транскодиране за това първо тези който искат да гледат трябва да се снабдят
с горе посочения сокет ако ли не забравете ще накъсва и ще изписва "Подгот.изпъл. " винаги .
defender359, сега май е мой ред да ти кажа, че трябва да попрочетеш още малко...и не руския форум, а този, нашия...Христослав го е описал в темата са самсунг(аз нея следя, може и в другите), че ако насича, трябва да се махнат излишните потоци.
цитат:
Плеъра на с650 серията е напълно способен да плейва блурей. Нужно е да му се помогне леко.
В няколко стъпки. Всяка следваща е за по-закучен случай.
1. Най-елементарно - преименувате .m2ts файла в .ts намира се в папката stream най-големия хващате. Ако ползвате DLNA, което противно на очакванията ми се оказа прекрасно решение Home media server прави това вместо вас.
2. Понякога след стъпка едно файла въпреки че се стартира отвреме на време забива. Махате излишните аудио пътечки и субтитри с tsmuxer и сте готови да гледате изходния .ts
3. Ако файла продължава да ви дразни защото сега се плейва и не забива, но пък има лек разсинхрон с аудиото, то след като подобно на стъпка две извадите нужните стриймове (за аудио и видео) ги опаковате в mkv с mkvtoolnix mmg.exe. Плеъра на Самсунг наистина харесва най-много мкв.
Всичките операции не са свързани с прекодиране и стават доста бързо.
Лично аз достигнах до същия извод. И сега гледам чист блу-рей в .ts контейнер БЕЗ ТРАНСКОДИРАНЕ!!! И не, нямам нито един от тези изброени сокети, процесора ми е тъп до безбожие, Р4 на 2666 е...и гледам чист блу-рей. Така че не заблуждавай съфорумците.
Ами щом така ти харесва гледай си го така аз изскам да ги гледам без да махам нищо (аудио и субтитри...)
то по твойта логика изтегли си MKV и си го гледай.Второ аз съм казал как може да се гледа Blu-ray
никаде не споменавам за скопен филм (применуване,рязане,изваждане)така че никой не заблуждавам
всеки да си прави сметка какво иска да гледа.
Че ти като го транскодираш си го скопяваш, просто не го разбираш. С компютър за 2000 лв и баба знае, тук се обсъжда как се работи на нормален домашен компютър.
Мдам, така е, ти си скопяваш филма, аз не транскодирам нищо, гледам го със същото качество, като оригинала. И не, не е все едно да изтеглиш .mkv...
Какво искаш да кажеш, че ти искаш да гледаш блу-рей? че си си взел от магазина дискове и ги пускаш на плеара си ли???
и не виждам какво те оправя това, че има вътре вградени субтитри, като и без това телевизора ти не ги разпознава(о, да, забравих, ти ги гледаш на блу-рей плеар)
или какво искаш да кажеш, че правиш сравнение на всички аудио-та на различните езици, и тогава си избираш с кое аудио да го гледаш ли??? ми аз си избирам само мастер аудио потока с DTS-HD аудио 5.1, защото имам външна система и си го оставям само него...за какво са ми някакви гръцки, турски, албански и тъй-нататък субтитри или аудиота, като и без това не ги разбирам?(о, да, забравих, така се оказва орязан филм, а не блу-рей).
И накрая, завършвам така: с цитат от твоя пост...
цитат: то по твойта логика изтегли си MKV и си го гледай.
Точно и на място казано!Първоначално публикувано от tricki11
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1294580586[/time]_________________________________________________
Здравей, какво значи " Само че преди това трябва да се настроят субтитрите с филм от флашка или външен хард(от USB)." ? Защото не тръгват когато са в папката на филма, дори и от папка "субтитри" на HMC. Когато в настройките зададох "windows-1251" тръгват само от папка "субтитри" на HMC. Говоря за нормално пускане на филм, а не чрез транскодиране.Със "Samsung PC share manager" няма никакви проблеми относно субтитрите.Първоначално публикувано от tricki11
Здравейте,
Бих искал да Ви питам за srtreaming на windows media player.Гледат се през нея клипчета, които са в интернет.Имал ли възможност да се стриймва веднага към ТВ това клипче, което реално не се намира на компютъра.От интернет през лаптопа към ТВ-то.Без да се свалят локално?Не съм съвсем наясно с dlna....настоящия тв не го поддържа, но ако е възможно по-горното ще си купя такъв ТВ.
Благодаря предварително
Да, възможно е, но няма много места от които да гледаш качествен сигнал. HMS, руския медиен сървър има тази възможност.
По въпроса за субтитрите при HMS няма драми, аз ги оставям в папката на филма, просто ги записвам в UTF8, а не в ANSI. Това е заради телевизора, в моя случай самсунг, за него трябва да са уникод.