Вижте резултатите от анкетата: Как е свързан компютърът към вашият телевизор ?

Гласували
288. Не можете да гласувате в тази анкета
  • HDMI - HDMI

150 52.08%
  • HDMI - DVI-D

41 14.24%
  • LAN

65 22.57%
  • не е свързан

14 4.86%
  • VGA - VGA

18 6.25%
Страница 7 от 21 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно
Резултати от 91 до 105 от общо 314
Like Tree4Одобрявам

Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Aug 2010

Re:Свързване на LCD/Plasma към компютър - част2 / FAQ - на първа страница

Radeon HD4850 е картата ми кажи откъде и кой кабел да си поръчам през нета и да тръгнат филмите без ядове. БЛАГОДАРЯ !!!

2.  

3. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Тази карта няма ли такъв преходник в комплекта / с оригинален такъв , пуска и звук / ? Такива кабели има навсякъде в подходящите магазини , не нужно да си поръчваш по интернет !

4. Тук е от
    Aug 2010

Нямам такъв преходник в комплекта . Явно ще трябва да купувам преходник DVI към HDMI и отделно кабел HDMI . При това положение ще ми трява ли кабел отделен за звука ???

5. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

http://www.ebay.co.uk/itm/Original-A...item27b69028c1

С оригинален такъв на Ati , май не ! Питай за това в някой магазин за компютри !

6. Тук е от
    Aug 2011

купих си sony kdl-32ex520...Свързах го с DVI-HDMI кабел...проблемът ми е, че като го свържа към компютъра и когато изгася TV и го пусна отново ми излиза черен екран...как да си оправя шрифта да мога да чета страници???

7. Тук е от
    Mar 2009

Привет, прочетох по-нагоре за подобен проблем като моя в пост N.80. Ситуацията е следната: при свързване на TV LG 42 inch през DVI-HDMI преходник-кабел се получава трептене на картината или по-скоро като някакви паразитни хоризонтални смущения, все едно не е добре закрепен кабела. Естествено кабела е закрепен идеално, пробвано е многократно.

Конфигурацията e следната:
    Video Card: Geforce 4 ti4200 128MB, AGPx8 (CPU AthlonXP 1800+)
    TV: LG 42LH3000, последна версия фърмуер
    Преходник: DVI-HDMI Hama (позлатени накрайници)
    Кабел: HDMI 10 m. Hama (позлатени накрайници, HDMI 1.4)

Естествено, първата реакция ще е сигурно - купи си по-ново PC, това е безнадеждно стара конфигурация.. Така е, мисля да го направя в скоро време, но едва ли във видеокартата/PC-то е проблема. На практика тези трептения ги има при резолюция на TV-то от 1920х1080@60Hz и 1920х1080@50Hz. Ако сваля честотата на 1920х1080х25Hz, картината заспива, но нещо като цяло не ми харесва и ми се иска да я подкарам на 1920х1080p@60Hz - това е препоръчителната резолюция на телевизора.
    Трептенията ги има без значение дали пробвам 1080p или 1080i (progresive/interlaced) от страна на видеокартата. От към телевизора пробвах всякакви режими на 16х9 (just scan, original и т.н.), без резултат. Отделно си поиграх и с програмката Power Strip - пробвах различни вариации и режими от сорта на 59.94 Hz и т.н. - най-доброто което постигнах е на 60 Hz да се оправи картината за момент, но да почне да гасне екрана: 3 секунди има видео, 3 няма.
    В крайна сметка започвам да се чудя дали LG-тата нямат някакъв проблем с HDMI портовете - някъде четох че принципно били предназначени за плейъри, конзоли и т.н., но не и за връзка с PC (само да вметна, че през VGA 1920х1080@60Hz работи идеално).

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Aug 2006

Направи проба с друг, по-къс кабел.

10. Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от lazarus18
    Направи проба с друг, по-къс кабел.
    Правих и тая проба.. с 1.5 метра HDMI кабел.. същата работа. Даже съм рестартирал и оставял ТВ-то като единствен основен монитор.. пак е така.

11. Member
    Тук е от
    Jul 2011

androsec, според мен трябва да свържеш кабела си с друг HDMI порт на ТВ-то, за добра картина на 60 херца. Не съм чел старият ти пост, но при един авер имахме подобни грижи при опит за свързване на стара видеокарта с преходник DVI към HDMI в HDMI ARC входа на ТВ-то. На останалите HDMI входове нямаше проблем.
    Накратко, този вход подържащ така нареченото връщане на аудио сигнала, работи добре само при свързване HDMI-HDMI 1.4 кабел между телевизора и видеокарта с такъв изход, а 24 херца на картината се изисква само при 3D сигнал. Картината при 1920х1080p@60Hz на същият вход стана идеална, едва след като сменихме видеокартата с такава имаща 1.4 HDMI изход.

12. Тук е от
    Mar 2009

Мерси за предположението.. но явно и това не моя случай. При мен няма отбелязан ARC вход при HDMI, единствено на HDMI1 е отбелязано HDMI1/DVI но и при него проблема го има. Пробвах и на трите HDMI входа - проблема е един и същ. Дори изключих и HDMI от сет топ бокса на Мегалан.. и пак така. Ще продължавам да опитвам други варианти...

13. Member
    Тук е от
    Jun 2008

Geforce 4 ti4200 128MB, AGPx8 (CPU AthlonXP 1800+) с тая карта и тоя компютър нищо няма да постигнеш.Трябва ти процесор AthlonXP 3000+ и карта Ати HD-3xxx (най евтино)за да подкараш нещо на 42" както трябва

14.  

15. Тук е от
    Aug 2011

предлагам процесор AthlonXP 3000+ ако имаш интерес пиши

16. Тук е от
    Sep 2011

Колеги, искам да свържа лаптоп Дел 6500 с LG LD750 с HDMI кабел. Проблема е че HDMI изхода на лаптопа е някакъв специален на дел(скосен е само от едната страна) и трябва специален кабел на DELL HDMI-HDMI, който от едната страна е с техния куплунг а от другата е със стандартния (и струва 65$ ). Аз намерих един преходник с HDMI куплунг на дел към DVI. И сега с кабел DVI-HDMI до тв дали ще стане? И ако въобще стане дали няма да има някакво орязване в качество и функции. И ако ви хрумва някаква друга алтернатива под 65$, моля да споделите.

ПП. Доколкото разбирам от такива неща (а то не е много) май няма да имам звук??

17. Banned
    Тук е от
    Aug 2009

Сигурен ли си , че въобще е hdmi , а не Display Port примерно ?

18. Тук е от
    Sep 2011

Да, HDMI e, познат със същия лаптоп си взе такъв кабел, миналата година, някъде в нета го поръча за 65$..

Всъщност прав си, Displey port е - http://www.dell.com/us/dfb/p/latitude-e6500/pd

И кво праим сега?! Значи така или иначе не може да изкара звук от там?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 7 от 21 ПърваПърва ... 5678917 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Panasonic Plasma телевизори - част 4
    От hristoslav2 във форум Panasonic телевизори
    Отговори: 1725
    Последно: 02-10-23, 00:58
  2. Отговори: 2279
    Последно: 04-02-15, 10:01
  3. LG Plasma TV / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум LG телевизори
    Отговори: 192
    Последно: 15-01-15, 10:36
  4. Samsung Plasma TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 332
    Последно: 18-11-14, 19:02
  5. Отговори: 0
    Последно: 11-08-11, 15:38

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе