И PMS и UMS поддържат idx+sub
И PMS и UMS поддържат idx+sub
Как мога да накарам сървъра да плейва само външни субтитри, когато MKV файла съдържа и вградени ? За беля ми се пускат вградените !
Мисля, че на "MEncoder Video" - "Настройка на субтитри" - "Конфигуриран шрифт/Вградени шрифтове" не трябва да е активно. За tsMuxeR i FFmpeg май не става. Untitled.jpg
P.S.
Извинявай, малко първосигнално реагирах. При активиране на тази опция размера, цвета и разположението на субтитрите са такива, каквито са конфигурирани от "Обши настройки прекодиране" - "Настройки на субтитри".
Този пост е редактиран от Frogst; 14-05-14 в 02:01.
За всички , които се интересуват, как да си направят всички филми независимо с какво аудио вървят да им тръгват български субтитри давам ви два скрийншота.
Последната версия (PS3 Media Server 1.90.1) може да изтеглите от тук. http://sourceforge.net/projects/ps3mediaserver/
![]()
![]()
Този пост е редактиран от Arkadietz; 11-07-14 в 16:58.
Здравейте,
Аз също имам роблем с големинат на субтитрите. Пробвах всякакви комбинации от тикчета и разлини стойности в кутийкие, ни нищо не се поменя.
Телевзора е Самсунг ЕН5450
Момчета помагайте, какво ли не пробвах, но не мога да пусна отделните субтитри на .mkv филм. Пускат се вградените и това е. Пробвах какво ли не включително и всичко, което пише назад в темата. На компютъра няма проблеми с отделните, но на телевизора излизат само вградените. Направил съм настройките от предходното мнение, но резултат никакъв. Телевизора е Samsung F6400 и в менюто му са заключени настройките на субтитрите докато при филм .avi с отделни субтитри настройките са активни.
Този пост е редактиран от Pavian; 18-08-14 в 02:05.
Здравейте, моля да разрешим един странен случай. Имам PS3 Media server , който работи коректно на Sony, но на Samsung от 7 серия субтитрите излизат на маймуница . Това е с един и същ лаптоп и настройки , също и файл, но на два различни телевизора. Защо се получава така? PS : Оказа се че телевизора е причината
Този пост е редактиран от ceco7; 22-08-14 в 21:09.
Направих всичко както е описано, но на някои филми(mkv) не ми тръгват субтитрите.
Телевизора е Самсунг Н6670, къде може да е проблема.
Пробва ли на тези филми където не тръгват да ги пуснеш през декодиране и от там файла с бяло флагче?
Ами влизам в папка декодиране, но там има доста файлове, но не виждам такъв с бял флаг ?
Ето какво имам в предвид -7567406c.jpg
Чак сега виждам,че някой си излизат с Българското знаме-7567441X.jpg
ПО друг начин ми го показва на мен, но аз пробвах всички файлове и не става а с някой от тях даже ми пише ,че няма връзка![]()
телевизора е панасоник-виераЕТ60.На МКВ и 3Д филми насича филма и товари процесора на 100%.мислех че е от рутера щото е 150мб на wive,но взех един 300мб за проба и пак същата работа.Отидох в комшията да пробвам на неговият телевизор с лаптопа.Самсунг е телевизора и рутера е Длинк-300мб обикновен.Там нямам проблеми с насичане и товарене на процесора.Взех му рутера в къщи включвам на моя панасоник и отново същото товарене на процесора.Това е на един и същ филм.Не пробвам на двата телевизора различни филми.Къде е проблема с този сървър.Пробвал съм и др. сървъри пак същото положениПроцеса който товари е mencoder.Намира се в WIN32.На самсунга това не го прави.Дайте някоя настройка ако има такава в този сървър.По малките файлове и субтитри вървят.
Може да опиташ с Universal Media Server - базиран е на PS3, така че няма да имаш проблем с настройките. Освен това след последния ъпдейт има профил точно за твоя модел. Благодарение на честите ъпдейти UMS става все по-добър. И при мен някои mkv-та не тръгват, или насичат на PS3, но на UMS няма проблем. За 3D обаче нещата ми се получават само с Домашний Медиа Сервер - и UMS и PS3 не могат да се справят добре. Все пак всичко зависи от конкретния случай - както от телевизора, така и от рутера и конфигурацията на компютъра.