Инсталирах този сървър но не тръгва,изписва пор блокиран.Chenge it on the general configuration tab.
Инсталирах този сървър но не тръгва,изписва пор блокиран.Chenge it on the general configuration tab.
Този пост е редактиран от loshiat; 28-11-14 в 22:01.
Не съм много сигурен, но виж настройките на Windows Firewall-а, или настройките на рутера. Или преинсталирай UMS.
.Тръгна от само себе си не знам как стана,но не виждам настройки на субтитри и др. неща опция да имат.
Всичко е абсолютно същото катo при PS3. Но се сещам, че един приятел беше дръпнал отнякъде UMS и половината опции не му бяха активни. Нали го дърпаш оттук:Universal Media Server
P.S.: Съжалявам за off topic-а.
точно оттам но, ги няма всички опции като при РС3.рових рових но не виждам.
В "Главни настройки" има "Hide advanced options" - не трябва да е активно и ще имаш достъп до всички настройки.
Защо при мен, на видео настройките, с приоритет е FFmpeg, а при вас MEncoder?
Без име.jpg
Този пост е редактиран от tony34al; 29-11-14 в 14:20.
След някой от ъпдейтите (от преди около три месеца) FFmpeg стана основен инструмент. При мен работи по-добре и по-бързо от MEncoder. Иначе от зелените стрелки долу можеш да задаваш приоритет на инструментите.
tsMuxer като е първи за прекодиране не товари компютъра,но разширява екрана и няма субтитри.
Да, при tsMuxer няма субтитри.
Здравейте,
Вчера инсталирах на лаптопа (Windows 7) последната версия на PS3 Media Server(1.90.1), като следвах стриктно инструкциите за setup, но за съжаление явно пропускам нещо, защото не може да се свърже с телевизора (Sony 50W829B). Имам някакви съмнения, че проблемът идва от IP адреса на Wi-Fi мрежата, защото на различни устройства ми го дава различен (192.168.0.1 като вляза в менюто на рутера, или пък 192.168.0.100 в менюто на самия телевизор, или .103 на телефона и т.н.) Единственото нещо, което намира е XBMC-програмата, която е инсталирана на лаптоп-а, и то не при всяко IP, мисля чекато избера .100 или .104 накрая.
Разбира се може и да е нещо друго, като настройките на самия телевизор, портова на рутера или нещо друго, затова предложения от ваша страна ще са изключително полезни. Благодаря предварително!!
Реших да пробвам този сървър, но искам да изключа транскодинга напълно, защото телевизора ми поддържа нужните формати и битрейт.
Намерих иконката с вид на щепсел. Натискам я, след това записвам, рестартирам и нищо. Сървъра продължава да прекодира и съответно да товари компютъра.
Та въпроса ми е има ли такава възможност или не?
Може би варианта е да опиташ Windows Media Player, или XBMC - те не транскодират и вървят гладко, но май ще имаш проблем със субтитрите.