Продължение на темата за обща дискусия за климатици от 2009 г.
Продължение на темата за обща дискусия за климатици от 2009 г.
Търся съвет за покупка на климатик за отопление на 63 кубика (21 квадрата) тухла от 1920 година северно изложение с изолация и пвц дограма (около 4) квадрата, отгоре тавани .
PS : Препоръчайте и фирма от София за покупка и монтаж на климатици
Тавана на стаята изолиран ли е, и бетон или гредоред...?
[img width=800 height=500]http://img14.imageshack.us/img14/1411/kashta.jpg[/img]
А какво ще кажете за 2 RAS-2829D SUPER DAISEIKAI и 1 RAS-2218D SUPER DAISEIKAI детската? Доста хубави неща чета за Тошибата а аз си мислих, че Дайкина е най-добрия
Също така консумацията е в пъти по малка от Норкия-та! Какво ще кажете за тази конбинация. Мерси
П.С. С тъмно червено съм отбелязал къде евентуално мисля да ги монтирам. Със синъо е помещението което, ще трябва да се отоплява (43м2 - 112м3)
Тавана на е изолиран и е бетонПървоначално публикувано от rkk
Според мен и двата случая си искат посещение на място и много фирми ще се отзоват с охота без да Ви обвързват,а за машините-като при колите,марки и модели много т.е. въпрос на вкус и възможности.Спорна нова година!!
Арлина, при твоите условия е добре да се ориентираш към климатик 12-ка /или 35-ца по другия стандарт/. Добри модели на нашия пазар са: Тошиба 13 SAVP-E, Fujitsu 12LDC, Daikin FTXS 35 G, Mitsubishi FD 35 VA.
Разбира се тук съм изброил най-изявениете и съответно най-скъпите. Има и други възможности за избор на хубави машини от по-нисък клас, които пак ще ти вършат работа. Съветвам те да се придържаш към изброените марки /не модели/.
Имам един въпрос: сигурна ли си /предполагам си жена/, че помещението ти е високо 3 метра? Защото така излиза по прости сметки.
Само ника е женски .Височината е 3 метра
Не! Тази D-серия на Тошиба е слаба! Не е супер дайсейкай, не чети какво пишат по БГ сайтовете. Лъжат.Първоначално публикувано от jovanoty
Иначе Toshiba, Mitsubishi, Fujitsu, Daikin, Sanyo, Sharp са твоите марки + National Panasonic (но само 100-волтов).
Щом е три метра със сигурност ти казвам, че си за 12-ка, че дори и за по-голям. Твърде е високо, а височината е най-големият враг на топлото у дома. Ако не те притесняват парите вземай от изброените. Може да помислиш и за подов ако имаш място.Първоначално публикувано от arlina
Тогава кои са истинските супер дайсейкай? И какво да сложа, някой ще ми каже ли? Само някакви хвърчащи предложения давате! Също какво значи слаба? Лесно се развалят, не работят добре, или там каквото е? За енергията която консомират, и тази която ПИШЕ че отдават не е никак зле
jovanoty - Вичко зависи от това колко пари смяташ да дадеш за 3 климатика.Според мен Fuji 12 LDC 2 броя и един 9LDC найдобре цена качество.Ако искаш нещо по добро ще погледнем 100 волтови машини.
Ще използвам случая на jovanoty да попитам (пък отговора и на него ще му е полезен) да попитам: За такива помещения кои са по-удачни два ASHB09LD + един ASHB12LD на FUJITSU GENERAL, или два FTXS25GT + един FTXS35GT на Daikin?
Неведнъж във форума сме поставяли тези модели един срещу друг.Има привърженици и на единия и на другия.Ще се опитам да синтезирам преимуществата им:Първоначално публикувано от rist
- Дайкина са по-тих, по-добре се справя при минусови температури, бих казал че е и по-надежден, защото почти няма оплаквания от тези модели
- Фуджитсуто има плазмен филтър,малко по-евтино е и има по-голяма максимална мощност.
Всеки сам си преценява.Аз лично бих избрал комбинация от 2-та - Дайкин в спалнята и Фуджитсу в хола
Колегата pi0neer е прав,въпрос на избор е ...
rist - " FTXS25GT + един FTXS35GT на Daikin"- такива модели няма според мен...гледал си някой смотан сайт.