Страница 11 от 123 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1837

Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re:Помогнете ми за избор на климатик - 2010 г.

Има прекрасни 100-волтови модели за твоята цел - висока мощност и висок COP, но предполагам ще са малко по-скъпи от това:
    Fujitsu General - Nocria AWHZ 14 LB
    http://www.fujitsugeneral.bg/cat_30_product_30.html
    6 kW COP 4.44 - при тази мощност е нещо отлично. Цената също е отлична според мен - 2370 лв без монтаж.
    Мисля, че е идеален за теб. Няма друг европейски модел в тази мощност, който да му се опре.

2.  

3. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от deian
    Има прекрасни 100-волтови модели за твоята цел - висока мощност и висок COP, но предполагам ще са малко по-скъпи от това:
    Fujitsu General - Nocria AWHZ 14 LB
    http://www.fujitsugeneral.bg/cat_30_product_30.html
    6 kW COP 4.44 - при тази мощност е нещо отлично. Цената също е отлична според мен - 2370 лв без монтаж.
    Мисля, че е идеален за теб. Няма друг европейски модел в тази мощност, който да му се опре.
    този модел ми харесва като цена и КОП, ще бъде ли достатъчен или да ходя на горният модел?

4. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

По моите сметки ти е напълно достатъчен.
    AWHZ 14 LB: 6,0(0,9-9,1) kW
    AWHZ 18 LB: 6,7(0,9-9,7) kW
    Не мисля, че 700 вата повече ти решават проблема. А пък разликата е почти 400 лв. Още повече, че разликата между 14 и 18 е само софтуерна - топлообменници, килограми, количество фреон - всичко им е еднакво.
    Взимай 14 Нокрия.

5. Тук е от
    Dec 2009

По моите сметки ти е напълно достатъчен.
    AWHZ 14 LB: 6,0(0,9-9,1) kW
    AWHZ 18 LB: 6,7(0,9-9,7) kW
    Не мисля, че 700 вата повече ти решават проблема. А пък разликата е почти 400 лв. Още повече, че разликата между 14 и 18 е само софтуерна - топлообменници, килограми, количество фреон - всичко им е еднакво.
    Взимай 14 Нокрия.
    Благодаря! Имам още време до на лято, но определено вече знам какво ще взема. Имам едно фуджи 9-ка от 2 години и съм много доволен от него.

6. Тук е от
    Dec 2009

Този модел Нокриа го пише че е стенно таванен тип. това означава ли че може да се монтира плътно прилепнал към тавана?

7. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006

Почти.Може да се окачи на 1-2 см от тавана.

8.  

9. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Цитат Първоначално публикувано от jovko
    Благодаря! Имам още време до на лято, но определено вече знам какво ще взема. Имам едно фуджи 9-ка от 2 години и съм много доволен от него.
    Ако взимах за мен саньото сап 56у2 което нако-бако ти е посочил или някоя от нокриите.Саньото все пак се развърта до 9.9 кв което сами по себе си доста добър резултат особено за сибиряги като сега.

10. Тук е от
    Dec 2009

Изборът за сега е ясен, ще взема нокрията поради следните причини:
    -добър КОП за тази мощност
    -сравнително добра цена
    -екстри за пречистване на въздуха
    -марката
    и най-важната:
    -височина на вътрешното тяло от 25 см което означава, че ще го монтирам почти плътно до тавана на стената на окаченият таван от гисокартон.

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Идеален си, само имай предвид, че цената на лято ще скочи. Сега е промоция - виж сивата цена каква е и си помисли добре.

12. Тук е от
    Dec 2009

Идеален си, само имай предвид, че цената на лято ще скочи. Сега е промоция - виж сивата цена каква е и си помисли добре.
    За 130 лв не мога да затворя 2400 лв при положение, че до на лятото и ако не всичко е ок дори на есен няма дори да го включа, не си заслужава.
    Инъче хиляди благодарности за съветите.
    този форум е невероятен, но това е изцяло благодарение на хората, които помагат и то с факти и знания.

13. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Добре се ориентираш! Нокрията е голям пич /нищо, че е от женски род/, да знаеш. А относно цените според мен не трябва да се притесняваш. Този модел не е съвсем нов и доста време вече се задържа на около 2500 с монтаж. Може до някой и друг месец дори да поевтинее. Особено предвид перспективите за задълбочаваща се криза.

14.  

15. Тук е от
    Dec 2009

Така и така стана на въпрос ето за следната ситуация ще ми трябва климатик доста по скоро.
    Става въпрос за 36 квадрата Бар(кафетерия) с височина 4 метра, северно разположен. също само с две стени, другото е прозорци.
    Сега тъй като е бар и ще го давам под наем искам нещо евтино, но зимата да може да стопля.
    Мисля си за конвенционален дайкин. Какво ще предложите?
    И още нещо на гърба на климатика имам гараж, който ще бъде автомивка, дали няма да е хитро да сложа външното тяло вътре в гаража. гаража е голям 6 на 6 и е висока 4,5. ако е вътре зимата няма да замръзва и ще топли много по добре.

16. Member
    Тук е от
    Oct 2008

Тук нещата станаха много сложни.
    1. Климатикът си е климатик и ако ще си остава твой е най-добре пак да е качествен инвертор. Особено ако ще трябва да топли все пак. Дайкин като марка е идеално, но дали да е инвертор ти си прецени. При по- ниски температури конвенционалката може и да се предаде. Ето ти един нелош вариант: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn60f_ryn60e Води се конвеционален, но работата му е почти като на инвертор /има многостепенен контрол на оборотите/. И топлли добре до около -10. По-надолу не знам.
    2. Не слагай външното тяло в затворено помещение! Това би било направо кретенизъм! Външното е външно, понеже е ВЪНШНО!

17. Тук е от
    Dec 2009

Цитат Първоначално публикувано от nako-bako
    Ето ти един нелош вариант: http://v-clima.com/prod.php?id=klima...ftyn60f_ryn60e Води се конвеционален, но работата му е почти като на инвертор /има многостепенен контрол на оборотите/. И топлли добре до около -10. По-надолу не знам.
    точно този модел имам впредвид, препоръча ми го един търговец и аз малко се изненадах като ми каза че е конвенционален, ама е като инверотрен. много ми прозвуча като тъпа зарибявка. Явно е качествен.

18. Senior Member
    Тук е от
    Jan 2008

Да ама за тази кубатура пък и с тези топлозагуби ще е твърде недостатъчен!Предполагам и вентилация има кафенето?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 123 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. моля помогнете при избор на климатик за хол
    От marianski във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 12
    Последно: 12-08-14, 23:02
  2. Помогнете за избор на инверторен климатик
    От lpm във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 20
    Последно: 21-04-12, 17:05
  3. Помогнете ми за избор на климатик - 2011 г.
    От valen1 във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 3559
    Последно: 03-01-12, 18:02
  4. Помогнете ми за избор на климатик!
    От Stan_80 във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 39
    Последно: 12-02-10, 14:34
  5. Помогнете ми за избор на климатик - 2008 г.
    От Weezy във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 1410
    Последно: 30-12-08, 23:02

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе