Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 132

Led крушки - led лампи

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2015

Отговор: Led крушки - led лампи

Цитат Първоначално публикувано от estqwerty Виж публикацията
    Икейски 5 ватови заместиха няколко икейски цфл 11 ват, светят дори малко повече за сега, докато обгорят... 15 леи за две 3.5 ЛВ бр някъде
    Колега, ще може ли някоя снимка да пуснеш. Интересува ме как са разположени диодите.

2.  

3. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

Rey нещо си бяха. Има ги на сайта а туба има ревюта къде ги разпачетосват. Светят по жълто/добре от китайците които бях купил преди.

Сега чакаля филамент крушки да изкочат от някъде на добра цена. Нещо над 100 лумена на ват и да е 3-4 вата мах

4. Junior Member Аватара на Darakchiev
    Тук е от
    Nov 2013
    Живее в
    Варна

Филаментовите май имат много пулсации, което не е добре за очите.
    За съжаление никой вносител не обозначава пулсациите на опаковката,
    а това е много важно.

5. Moderator Аватара на justify
    Тук е от
    Jun 2009

Най-доброто за у дома/жилище е ЛЕД с цвят 4000-4500.

Това е много мек и приятен за окото "цвят".Водят ги неутрален цвят.Нито топъл, нито студен.

За марка е трудно да се каже, осбено след като вече има 3-4 вида/поколения диодни и диодни лампи...

6. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Може и да е до човек или до свикване, но бях сложил лед крушки 4300К из целия апартамент, но още на втория ден ги подмених с нови с цвят 2700К или 3000К. С първите ми беше много некомфортно.

Пак казвам, сигурно е до човек или въпрос на свикване.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Дневната светлина е 6500K, докато жичните лампи имат 2500-3000K. Производителя и модела на осветлението естествено ,че имат значение. По-добре е да дадеш 400-500 лв. и да си решиш проблема с осветлението за 20-30г, ,отколкото да даваш по-малко и през няколко месеца да се занимаваш с глупости. Дал съм към 150лв. преди година и половина за CFL с 10-годишна перспектива и съм доволен. Мисля,че сега CFL са по-рентабилни от LED.

8.  

9. Senior Member
    Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Дневната светлина е 6500K, докато жичните лампи имат 2500-3000K.
    При слънчево време е в диапазона 5000-5300К, при облачно е 6500. Затова там където е неоходимо професионално осветление кто например в полиграфията се използват лампи като тези http://www.just.de/us/media/files/US...aphic_5000.pdf

10. Junior Member
    Тук е от
    Aug 2010

Здравейте! Много спекулаций, много нещо. Та да си кажа и аз. Philips, Osram, Samsung и Cree са водещите марки в целият свят. Обаче чисти погледнато от към спецификаций, които дават Osram може би е с най-добрите за разлика от своите конкуренти. Ще бъде хубаво, ако някой сподели конкреткно за тези модели, които посоча по-долу дали има наблюдения. Макар, че са нови, ако не се лъжа. Но това е може би най-доброто, което може да се вземе за парите си.

Link

Ето и линк към едно сравнение:

Link

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Първото и третото ,които си посочил мисля ,че не се продават във България.Второто го има в едното техно и прилежащата му железария.

- - - - - - - - - -

Втората я имам.Може да се определи като перфектната крушка.Взех я,защото пише че издържа до -20гр.,сложил съм я на терасата и тази зима издържа тестовете. Крушки на Samsung и Cree никъде не съм срещал наживо ,нито по сайтовете. Продава се и LED SUPERSTAR CLASSIC A 60 ADV 10 W/827 ,струва 20 лв. Иначе LED STAR CLASSIC A 60 10 W/827 E27 я купих миналата година за 20лв.,сега гледам ,че струва 17лв..Иначе оня ден във Била видях това за 22 лв.

- - - - - - - - - -

Бих пробвал и LED крушките на Toshiba, които се предлагат в krushki.com. Трудно се намират истински LED с еквивалентна мощност над 60W. Иначе всичко друго ,което се предлага във България е буламач, освен Osram, Philips, Panasonic и Toshiba.
    Този пост е редактиран от emil vasilev; 15-03-16 в 20:15.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Аз минах през доста различни марки и в началото навсякъде бях с 2700К. В къщи обаче всики се оплакваха от тази светлина - всичко изглежда адски нестествено, да не говоря че лицата на хората добиват един пепеляв цвят. От около 2,5г. минах само на Ultralux и само на 4000К - сега оплаквания няма, няма и изгорели крушки, като на всички вече гаранцията им изтече.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Аз навсякъде съм на 2700K(основно) и 2500K(тук-таме) и абсолютно никой не се е оплаквал вкъщи.

14.  

15. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

На мен всичко под 3500 ми червенее и жълтее. За това и не вземам такива па ако ще и две за лев да са... Тия от 6500 пък много ми синеят и придават мъртвешки вид на обстановката. За това и аз съм само на 3500 - 4000 К. Приятна бяла дневна светлина.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Много странни твърдения на tony34al и Pat . Изглежда китайките,които са пробвали са имали загадъчни характеристики. Най-нормалната светлина за вкъщи си е 2500K-3000K. Тя затова се нарича топла бяла светлина.

17. Moderator
    Тук е от
    Nov 2011
    Живее в
    Петрич

Мисля че, в природата няма такава или ако има то тя е в много къс отрязък от дена. Най близо до естествената дневна бяла светлина е ок. 4000К. Все пак всичко е въпрос на усещане и комфорт, а те са доста субективни.

18. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от emil vasilev Виж публикацията
    Много странни твърдения на tony34al и Pat . Изглежда китайките,които са пробвали са имали загадъчни характеристики. Най-нормалната светлина за вкъщи си е 2500K-3000K. Тя затова се нарича топла бяла светлина.
    Именно , а тази 3500 - 4500 бяла неутрална светлина "Day Light".
    https://www.google.bg/search?q=%D0%B...qxjMMZbTRXM%3A

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 9 ПърваПърва ... 6789 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DDR2 800MHz 4x2GB Kingston, Авто крушки, NOKIA 113-SAMSUNG
    От divxxx във форум Продава
    Отговори: 13
    Последно: 11-05-13, 17:00
  2. Как да защитя крушки от кражба?
    От roumen68 във форум Дъра-Бъра
    Отговори: 28
    Последно: 30-04-11, 15:55
  3. Отговори: 24
    Последно: 02-01-11, 09:51
  4. Разклонител за крушки - откъде?
    От vitoshabg във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 4
    Последно: 19-07-10, 23:53
  5. Димващи се енергоспестяващи крушки
    От drianov във форум Електро, ВиК инсталации
    Отговори: 3
    Последно: 20-02-09, 14:12

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе