Благодаря много за препоръките и файловете.Тази вечер ще се заиграя по-сериозно с картината.
А нещо по другия ми въпрос за....как е по-добре да се изключва тв-то само от ДУ или нацяло от захранването,ако не се използва през деня.
Благодаря много за препоръките и файловете.Тази вечер ще се заиграя по-сериозно с картината.
А нещо по другия ми въпрос за....как е по-добре да се изключва тв-то само от ДУ или нацяло от захранването,ако не се използва през деня.
Изцяло от захранването е по добре. В следният редПървоначално публикувано от schumisv
1. Изключване - от бутона на самият телевизор и после от копчето на разклонителя.
2. Включване - от копчето на разклонителя и после от бутона на телевизора.
Телевизорът, аудио уредбата или DVD плейърът могат да бъдат големи консуматори на ел. енергия, дори в моментите, в които не ги използвате. Те консумират ел. енергия и в състояние на покой (stand-by режим). Ако е възможно, изключвайте ги напълно от щепсела.
Благодаря ти hristoslav2.Както винаги абсолютно ясен отговор... .
М/у другото точно по твоя посочен ред на изключване го изключвам и аз ,от както съм си взел новото тв.Но просто се чудех да ли е добре това изкл.Но вече
Не съм го гасил никога моя от копчето. Включително и като ходя до морето за няколко седмици.
От някаква извратена гледна точка за спестяване може и да си заслужава. За 12 часа изгасения телевизор ще изхаби около 1 ст.
Сега платката ми е GP-DVB-EU ,нямам спомен то4но каква бе6е старата за сажаление,но сам сигурен 4е бе6е не6то друго и по далго името и!!!!!!!!Имам големи самнения 4е е от някакав друг модел ТВ с орязани функции.Дали може някои да ми каже каква би трябвало да е.???ТВ е ЛХ5000
Стига с тази паника!! Телевизора ти работи ли?? Работи!! Какво повече искаш?Първоначално публикувано от barnett
Нещо което не е предназначено за твоя телевизор няма как да му пасне.
Ето чети и търси...
Service Manual 42LH5000
http://depositfiles.com/files/6elxwck9w
******************.com/files/25355505...__42LH5000.pdf
http://www.megaupload.com/?d=J2YJ72LE
Неее... гледната ми точка не е за спестяване на 1 ст.а просто правилното експлатиране и съответно щаденето на тв-то като цяло.Звучи малко предантично,но аз съм си такъв.Въобще не съм си мислил за пестене спрямо ЕВН.Първоначално публикувано от lazarus18
При смяната с нова платка е така. Това е сервизното име на телевизора заредено в новата ти платка по точно новия фирмуер. От менюто EZ-Adjust от функцията за модел и сериен номер си вкарай оригиналните. Модела и серийния номер са отзад на капака на етикета.Първоначално публикувано от barnett
Само не си прави експерименти да въвеждаш серия и модел различни от оригинала /изписаните отзад/. Рискуваш да блокираш телевизора!Първоначално публикувано от JovaniJo
Здравейте.Може ли някой да даде мнение за LG 50PS3000 или да ме упъти ако има такова във форума.Един коледа си го е харесал .Не иска самсунг а за панасоник G10 не му стига бюджета.Та затова ме интересува LG-то как се справя с SD сигнала и как е като цяло.Човека не е претенциозен но държи да е голям.Ще гледа предимно спорт и филми.
Благодаря,JovaniJo, за то4ното обяснение!6те го променя ,но като си набавя от сервизните ДУ някое.Сега така да си стои 4е ако стане някои фал оттарвам световното.Важно бе6е да знам 4е е каквато трябва и е от модела ми?платката/.Благодаря отново.
barnett Защо не престанеш да барникаш там където не ти е работата. По-добре първо се консултирай : дали ако въведеш други данни на компоненти
различни от от монтираните на телевизораДАЛИ ТОЙ ЩЕ ПРОДЪЛЖИ ДА РАБОТИ.
ОТИДИ до сервиза и попитай дали и ако могат да ти активират заключените екстри и си плати за удоволствието без да рискуваш.
Мисля ,че приключението което преживя с "умървения" телевизор би трябвало да ти е за урок.
Именно като не го гасиш се щади повече. При всяко пускане какво прави...Първоначално публикувано от schumisv
При всяко пускане,при напълно изкл. тв от захранването му се подава първоначално напрежение и след това се пуска от ДУ.А спрян само от ДУ той е в режим stanbay т.е тв-то е в готовност т.е постоянно му се подава някакво напрежение на тв-то.И всяко колебание на напрежение и особенно при тези бури и гръмотевици..според теб кое по щадящото за тв-то.
ОК 6те отида в сервиза и там да го настроиват.