Това на какъв сигнал е HD или SD ? Картината изглежда перфектна( като не броим стикерите, които не са махнати).
Това на какъв сигнал е HD или SD ? Картината изглежда перфектна( като не броим стикерите, които не са махнати).
Това е на SD-то. На HD картината на БНТ няма надписи за времето и резултата.Първоначално публикувано от nkd
Не знам защо не успяват да вкарат този надпис (горе вляво надписа е от студиото на БНТ) на HD сигнала.
П. П. Извинявам се. Това май изобщо не е БНТ.
Сори, картината наистина изглежда екстра.
Направо супер картина поне от тази снимка .Много добър модел , въобще LG се представят отлично на SD.
На всичко които се чудят коe е канала и какъв е сигнала.Това Das Erste HD или първа немска тв с HD качество или конкретно инфото което показва тв-то е 720р.Местния цифров каб.оперератор предлага в пакета и около 10 HD канала.
Някой ако иска мога да се постарая и да направя снимка така че и логото да се види на Das Erste HD да се види.Макар да е малко прозрачно,но ще се опитам.Мачовете ги гледам само там... просто сигнала е невероятен спрямо SD сигнала на Канал 1,а и това свиване на екрана от тяхна страна много ме дразни.
Здравеите,искам да попитам не6то:Днес си взех от ремонт ТВто ЛГ5000.Както някои ми каза предварително-сменили са му цялата платка.Това хаиде добре,но дали новата е за този ТВ,4е много са разли4ни настроиките ве4е.Долу горте ги понастроих каналите ,но наи ве4е ме дразни това 4е сензора за светлината ве4е не е като една детелинка и да показва в зелено колко пести енергия,а ве4е се показва в горния ляв краи на ТВто надпис" Green eye Check" и под него някакви 4исла.Това ми е адски неприятно да го гледам.Мога ли да го настроя пак както по рано да е с детелинката и да показва молко енергия пести ТВто?
Благодаря на отзовалите се!
Не се притеснявай това е от новия firmware. Така е и при старата ти платка, ако можеше да качиш нов firmware. Нама нищо ново по менютата само се активират нови функции от избора на страна. Най пълно е менюто при страна Швеция.
Честито barnett
Послушай колегата JovaniJo - прав е.
Здравейте знам, че има тема за HDV-18A 5.1 Digital audio decoder но все пак да се похваля че съм притежатал на това технологично чудо.
1. Цена 100$
2.Доставка да вкъщи по Български пощи без проблем от http://www.lunashops.com/goods.php?id=294 за около 20 дни
Най интересното е тук:
Тествано на 5.1 с оптика от LG 42LH7000 на HD и SD канали с 5.1 и 2.1 работи перфектно към система с аналогов вход LUXEON W 5.1H http://www.luxeonav.com/products/W5.htm.
Все още не съм го тествал с вградения плеър на ТВ-то и филм с AC3 - надяванм се да работи .ТЕСТВАНО РАБОТИ ПЕРФЕКТНО 5.1.
Ако остане време ще направя и ревю със снимки.
Всичко това го пиша за хората, които искат по накакъв начин да си ползват 5.1 и 2.1 звука от ТВ-то през оптика към система с аналогови входове.
Мерси!Дано е от Програмата само 4е ве4е не ми се слага нова от страх да не прецакам пак Телевизора./така и не разбрах по-рано как го затрих след като сас фла7ка вси4ко направих както трябва./Сега 6те трябва да си гледам сас една камара заклиу4ени функции и няма да имам ТНХ Кино и т.н.-гадост
Всичко може да се активира със сервизно ДУ или метода на КОКО5. Преди каквото и да правиш си направи снимки на сервизните менюта и тогава променяй настройките.Първоначално публикувано от barnett
благодаря JovaniJo!дано си намеря такова дистанционно 4е сервизно няма откаде.
Здравейте,искам да попитам тук разбиращите колко е нормалната стойност или ниво на задното фоновото осветление на панела.Някъде бях чел,че добре да е равно на стойността на яркостта.В момента при мен е 40.
И още един въпрос добре ли е да се изключва тв-то от захранването/при мен от копчето на разклонителя/ след като през деня не се използва.Имам предвид това дали е добре това вкл. от мрежата т.е пиковото подаване на ток към него,макар че все пак сигурно има някава защита на сработване на първоначално подадено напрежение.Или обобщено:как е по-добре да се изключва само от ДУ или нацяло от захранването.Благодаря ви предварително.
Няма никаква закономерност при стойностите на яркост/контраст/подсветка.
Те трябва да са направени така, че чистото черно да бъде максимално тъмно, но без да се губят близките до него по-светли нюанси. Това се регулира със Яркост. При бялото се търси същия ефект, но за някаква маскимална стойност се търси между 100-130 cd/m2 в зависимост от осветеността на стаята. Със Контраст се настройва така че чистото бяло да се слива със по-тъмните близки до него нюанси.
Със силата на подсветката се регулира образа така, че хем черното да е максимално тъмно и хем максималната яркост да не пострада и пада под горните стойности.
Може да ползваш долните схеми.
Пускаш ги от източника откъдето гледаш по принцип. Обикновено настройките са различни за различните източници и входове.