Интересно значи при настройка Унгария -тунерът има по-разширен обхват отколкото при настройка Финландия....Първоначално публикувано от Shipcov_BG
До всички собственици на LG- пробвайте и пишете какви са резултатите.
Интересно значи при настройка Унгария -тунерът има по-разширен обхват отколкото при настройка Финландия....Първоначално публикувано от Shipcov_BG
До всички собственици на LG- пробвайте и пишете какви са резултатите.
След много четене се престраших да активирам DIVX, MP3 и снимки на LG 26LD320. Телевизорът е произведен юни 2010г. и с DOWNGRADE на софтуера 3.15 на серията LG LH2000,3000,4000 се получи. Как става
1.Сваляте си това: http://4storing.com/8ehjz9/3baed4f22...2da11f84f.html
2.Записвате на USB Flash drive папката LG_DTV
3.Включвате флашката в USB входа на телевизора и натискате MENU от дистанционното след това поставяте курсора на иконата OPTIONS -БЕЗ ДА ВЛИЗАТЕ В ПОДМЕНЮТО и натискате СЕДЕМ пъти бутона FAV(най-долния десен).
4.Ще ви излезе меню с версията на софтуера за флашване (в случая 3.15.00).
5.Натискате бутона ОК - телевизора започва инсталация и като достигне 100% се саморестартира и готово. Вече имате достъп до сервизното меню.
6.След вход в сервизното меню (с натискането на бутоните ОК на ДУ и ТВ заедно) отивате САМО на Tool Option 3
и задавате на JPEG/MP3 стойност 1 а на DIVX стойност HD.
Кодът, с който се отвори сервизното меню беше 0000. После върнах 3,65 чрез следният способ - натискаме бутона "меню", поставяте курсора на подменю "Опция" (БЕЗ ДА ВЛИЗАТЕ В НЕГО !) След това от дистанционното натискате 7 пъти "9". На екрана ще се изпише "възстановяване завършено". Трябва да се изключи ТВ от ДУ и след повторно включване, той ще си е заредил сам началната версия 3,65, която е в него, но вече с отключен плеър.Телевизора ще ви предложи да пресканирате каналите, фърмуера ще е резервният.
Благодаря на всички, които помагат с информация.
Едва ли!Първоначално публикувано от hristoslav2
Вероятно сканирането започва от различна честота.
Така или иначе, за най-добри резултати е добре да има списъка с честотите/модулацията/скоростта
Честито anatoliasПървоначално публикувано от anatolias
Нищо не пречи да пробваш и да видиш от какава честота започва да сканираПървоначално публикувано от koko5
Само не разбрах защо описваш нещо, което сме го дъвкали поне 20 страници в тази тема. Още повече, че го има синтезирано на първа страница.Първоначално публикувано от anatolias
При мен е от 112МHz. На друга държава, не помня коя беше 114... ако не ме лъже паметта.Първоначално публикувано от hristoslav2
Мерси.Първоначално публикувано от nkd
Вече имам и донгъл - всичко работи (NETCAST, проиграване на филми/музика/видео чрез NERO от PC).
Wireless AV link е нещо съвсем друго и няма общо към безжичната мрежа, има си го но изисква допълнително външно устройство а телевизора има само интерфейс (може да го видиш на задния панел). За Wi-Fi се иска специален USB адаптер, който се продава отделно и е доста скъп... но един обикновен мрежов кабел върши дори по-добра работа.Първоначално публикувано от ivo2010
За нерото - предполагам че имаш предвид Nero Media Home - та там идеята е не компютъра да вижда телевизора, а телевизора да вижда компютрите (ако имаш повече от един) и да може да "свири" файлове от тях... шерват се през нерото определени папки, пуска се сървъра и телевизора ако е закачен в мрежата вече може да вижда тези файлове... ако всичк е настроено както трябва разбира се.
Мерси, но NKD вече ми обясни. От предната ми публикация може да видиш, че вече имам специалния WI-FI адаптер (aka USB dongle). Въпросът е, че рекламата на ТВ-то е подвеждаща - никъде не пише "Поддържа Wireless AV link", а го рекламират че има такава. Има малко разлика нали. С кабел става, но не е моя случай, тъй като трябва да прекарвам такъв, а не е много удачно сега. Иначе НЕРО-то да вижда ТВ то имам предвид че все пак донгъла се вижда в списъка устройства.Първоначално публикувано от dsp
Поздрави
Здравейте
До сега не съм писал в този форум но ето че дойде време
Изчел съм го на 100%
Имам телевизор 37lh3000 и да съм честен съм супер доволен.Префлашван е поне 20 пъти до сега.Искам обаче да му пусна и интернет.Инсталирал съм и LGMOD 1.4.До тук всичко е добре.Използвам един usb-lan адаптер с чип dm9601.Имам инсталирани драйвери за него.Дъното го засича но не иска да го стартира.Пробвах и с wifi карта едимакс но за нея не мога да инсталирам драйверите rt73.ko.Моля ако някой има наблюдения да сподели.И още един въпрос.
При инсталиран lgmod трябва ли да се появи в менюто на телевизора.Може ли да се смени и софтуера с американските модели защото при тях има и функция за NETCAST.
Благодаря предварително на по-компетентните от мен.
П.С.
Искам само да споделя че има много лесен начин за влизане в сервизното меню без дистанционно и префлашване
Трябва ви само кабел и една програма (teraterm)
Ако има интерес ще опиша по-подробно как става
Лек ден на всички
Не! Шаситата им са различни /други процесори/-съответно и драйвъра/фърмуера/ е различен. Ако го направиш -телевизорът ти ще блокира и няма да имаш картина и звук. Ще се наложи препрограмиране на ЕЕPROM /това се прави само в София/.Първоначално публикувано от gstaykov
Според мен няма как да му пуснеш интернет понеже телевизорът ти няма драйвър за Wi-Fi донгъл. Обикновенно всеки производител ,вкарва драйвъри /в моделите телевизори/само за собствените си донгъли и затова не стават модели от други производители.
За префлашването добре
Но как са се справили тук
http://www.lg-hack.info/cgi-bin/sn_f...=2679&tid=2844
Аз и тук ударих на камък
Пишат че е тествано с f5d5050.
Сега съм си поръчал и такъв адаптер но се мъчех или да го пусна с dm9601 или с вифи донгъла EDIMAX EW-7318USg
Благодаря
За http://www.lg-hack.info/ не мога да ги коментирам.Въпреки ,че двама от членовете му ,ме поканиха при тях ,не разбирам от това което пишат /не съм специалист/-все едно ми говорят на китайски. Там всичко правиш на свой риск.
Може ли да ми кажете как да отключа DIVX плеъра на LG LD 420.Четох на първата страница но нищо не разбрах.А колегата по горе който е дал линк със софтуер не се отваря.Благодаря ви предварително.
@ gstaykov
Този метод мисля, че го няма тук описан. А и най цените уроци са тези, които някой описва лично как нещо е направил. Между другото да попитам за какво служи този LGMOD? До колкото подразбирам за LAN свързване или и за още нещо?Първоначално публикувано от gstaykov
Ето ти фърмуера /има и версия 3,15/Първоначално публикувано от ico_3
http://lgusb.wikispaces.com/
Шасито в моделите 26 LD 420 и 32 LD 420 е като на миналогодишните LH3000 /тоест Saturn6/