Вижте резултатите от анкетата: Какъв диагонал e вашият LCD телевизор LG ?

Гласували
384. Не можете да гласувате в тази анкета
  • 26" LCD и по-малко

23 5.99%
  • 32" LCD

142 36.98%
  • 37" LCD

69 17.97%
  • 42" LCD

123 32.03%
  • 47" LCD

23 5.99%
  • 55" LCD

4 1.04%
Страница 8 от 151 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно
Резултати от 106 до 120 от общо 2263

LG LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2005

Re:LG- LCD - PDP / Faq, обсъждане,мнения

Абе това сервизно меню е на LH7000 като гледам.
    На LH4000 е по-различно - имаше го някъде из форума снимано.
    Освен ако това не е менюто в което се влиза с двата бутона MENU

2.  

3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от LilScrappy
    COSAT
    Но нека някой да каже нещо за новият firmware 3.40 ?
    Отговор от личната ми поща

Привет! Я этупрошивку уже на свой телевизор поставил и каналы стали быстрее переключаться!
    А прошивку наверно кто-то из работников сервис-центра слил втихую.

4. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    Отговор от личната ми поща

Привет! Я этупрошивку уже на свой телевизор поставил и каналы стали быстрее переключаться!
    А прошивку наверно кто-то из работников сервис-центра слил втихую.
    Бравос! Значи има голям смисъл от нея!

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Перешил вчера свой 32LH7000 на 3.40
    До этого стояла заводская 3.15

Изменения:
    1. Эфирные каналы стали переключаться быстрее (менее 1 сек)
    2. Задержка между переключением и включением звука стала меньше (около 1 сек).
    Итого полное переключение с канала на канал - до 2сек (раньше было до 5сек).

3. Щелчки на эфирных каналах пропали полностью.
    4. Заикания звука при воспроизведении с USB пропали полностью.
    5. Значительно поднят общий уровень громкости при воспроизведении с USB (раньше 80% было "почти приемлемо", сейчас 60% - "уже громко".)

Прошивку на флешке телевизор нашел сам, перешивка прошла беспроблемно (около 1 минуты).
    После перепрошивки телевизор сам сбросился на зводские настройки и перегрузился.

Огромная благодарность выложившему прошивку

6. Тук е от
    Apr 2008

нека някой да сподели за тези 200Hz как се отразяват на картината? Има ли действителна разлика със 100Хз, както и с 50 или това са само маркетингови трикове?

7. Тук е от
    Sep 2005

Цитат Първоначално публикувано от Yavor Yankov
    Абе аз или съм проЗт или кЬорав или наистина не е писано.
    Къде мога да видя отработените часов на 42LH4000 - днес капарирах такъв и поисках 'запечатка' ама и за мострата момчето ми каза че е много малко работила, а се познаваме - няма да ме лъже. Ама не можах никъде из сервизното или редовното меню да намеря UTT или нещо подобно.

Апропо - тук в Хасково ВОЛТА го пуснаха на 1549лв + подарък стойка за стена - ама нямат
    Ама в ТМ още им споменах и се оказа че и те били го намалили, ама не били сменили табелата.
    Освен това ми дадоха още 3% + 5% отстъока за една маса, която съм харесал.
    Викам че бива
    Айде, вчера се 'ожених' за 42LH4000 - и вече близо 24 часа се чоплим взаимно.
    Нещо не се справям много добре с настройките на картината ама има още да си поиграем.
    Оказа се че кабелната ми е повече от пълна боза и ще трябва да се мятам на някакъв цифров сигнал. Аз затова и не мога да го настроя като хората - понаправя го на кабелната и си пусна нещо от флашката и пак почвам да бутам. Като гледам двата експерт мода ще се сменят един друг. Лощото е че още няма щори и през деная в стаята е доста светло и дневните настройки са много ярки за вечерта. Нищо - до края на другата седмица ще сложа и щорите.

Кажете какви са ви настройките на картината - само за сравнение. При мен са:
    Задно 90
    контраст 90
    яркост 50
    острота 60
    цвят 60
    нюанс не пипам
    Цветовете са на неутрално - нито топли нито студени
    Динамичен контраст - ниско ( защо са 2?)
    Намаляване на шум - средно
    Гама - средно
    Тру моушън - ниско
    Цв. Диапазон - широк.

На цифров сигнал от флашката машината работи феноменално - като картичка е!
    Сега смятам да и кача фърмуер 3,40 и отивам да чета за сателитните телевизии щото на тая кабелна само на 21' црт в спалнята става да се гледа...

8.  

9. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Както много от вас знаят влизането в сервизното меню на по-новите LG 50PS3000 е невъзможно заради новият фърмуер.

Има няколко метода за това, но нищо не е 100% ефективно.

Този метод работи перфектно, и не включва даунлодване на Firmware и т.н.!

Поръчах една LG Remocon (трябваше да се представят доказателства, че съм сервизен инженер за да получа едно в Европа - Какъв кошмар!)

Във всеки случай този метод работи перфектно и обикновенно отнема под минута.

Започна с фърмуер 3.37 50PS3000 както по-долу:

Има бутон на дистанционното, наречена "adj", натискате го и сте направо в сервизното меню.

След това въведете "1. Tool Option"

Променете tool option на "8878". TV ще се покаже като един PS6000, отидете долу и hit "OK to Download"

Промените след това се запаметяват и TV ще може да възпроизвежда видео през USB!

Loads of people mentioned that if this worked I should rent the controller out. This isn't a problem, I think £8 per rental is fair and will hopefully soon cover my costs.

Remote will be sent 1st class recorded and I expect it to be return via the same method (£8 inc's postage to you).

http://www.avforums.com/forums/lg-ow...enu-guide.html

10. Banned
    Тук е от
    Aug 2009
    Живее в
    гр. Сопот

От два дена съм собственик на LG 32LH5000. И вече имам питане. Свързах го към старото домашно кино и когато е на телевизор си вади звук през него. Обаче когато пусна флашка с филм или MP3 звукът излиза само през телевизора, но не и през DVD-то. Някой може ли да ми каже дали е възможно звукът в този случай да се изкара през домашното кино или не може.

11. Тук е от
    Sep 2005

Ами колега - как си свързал домашното кино към телевизора?
    За да може да ти вади звук обратно трябва да го вържеш към единия от двата скарта или да му пуснеш оптичен кабел за звука ако киното ти има оптичне вход.
    Единия от двата скарта вади звук навън - виж кой беше в ръководството ти което имаш на диска предоставен с книжките при покупката. Съжалявам че ми е в къщи - иначе можеше и аз да проверя. Мисля че е скарт буксата на която пише RGB. Също ти е нужен кабел който е ПЪЛЕН скарт - т.е. на всички пинове има кабели - много от евтините готови скарт кабели са направени само за една от двете посоки.
    Ако пускаш сигнал на телевизора по компoнентен или композитен вход и звука ти е отделно - няма шанс да се върне от телевизора в киното.

12. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Здравейте съфорумци,

Не искам да прозвучи като антиреклама на фирмата ЛГ, но бих искал да кажа да го имате предвид когато купувате ТВ с марката ЛГ(и не само).
    Тъй, преди празниците, след дълго лутане и чудене си взех новия модел на ЛГ 42SL8000. Взех го в кашон, неразпечатан, и понеже беше в края на работния ден на ТМ, не го проверих на място. В къщи обаче забелязах 2 stuck(надявам се) пиксела, плюс още 3 мръсотии от вътрешната страна на стъклото( той е с огледален екран). Както прочетох на avforums.com, това за праха е срещано явление при ЛГ(независимо, плазма или ЛСД). Бих го върнал веднага, но освен моя беше само мострата(не че беше работила повече от един ден). Аз избягах от 40Б750 точно заради по-лошия имидж на Самсунг заради честите повреди, та се натресох на ЛГ. Ако не го бях взел на вноски, може би щях да го върна в тридневния срок и да чакам, или щях да взема 200Hz Toшиба, даже щяха да останат пари за Попкорн :-)

така че, моят съвет когато купувате ЛГ (и не само) - носете си лаптоп, отделете си време, и прегледайте внимателно ТВ-то милиметър по милиметър :-)

Поздрави и успех на всички!

п.с. Ако някой се интересува от нещо конкретно за този модел - да пита. Картината му е убиец :-)

13. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008

Цитат Първоначално публикувано от dimkaraganchev
    От два дена съм собственик на LG 32LH5000. И вече имам питане. Свързах го към старото домашно кино и когато е на телевизор си вади звук през него. Обаче когато пусна флашка с филм или MP3 звукът излиза само през телевизора, но не и през DVD-то. Някой може ли да ми каже дали е възможно звукът в този случай да се изкара през домашното кино или не може.
    Колега дай повече инфо за модела на киното мисля че се досещам какъв е проблема.

14.  

15. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от kek
    Здравейте съфорумци,

Не искам да прозвучи като антиреклама на фирмата ЛГ, но бих искал да кажа да го имате предвид когато купувате ТВ с марката ЛГ(и не само).
    Тъй, преди празниците, след дълго лутане и чудене си взех новия модел на ЛГ 42SL8000. Взех го в кашон, неразпечатан, и понеже беше в края на работния ден на ТМ, не го проверих на място. В къщи обаче забелязах 2 stuck(надявам се) пиксела, плюс още 3 мръсотии от вътрешната страна на стъклото( той е с огледален екран). Както прочетох на avforums.com, това за праха е срещано явление при ЛГ(независимо, плазма или ЛСД). Бих го върнал веднага, но освен моя беше само мострата(не че беше работила повече от един ден). Аз избягах от 40Б750 точно заради по-лошия имидж на Самсунг заради честите повреди, та се натресох на ЛГ. Ако не го бях взел на вноски, може би щях да го върна в тридневния срок и да чакам, или щях да взема 200Hz Toшиба, даже щяха да останат пари за Попкорн :-)

така че, моят съвет когато купувате ЛГ (и не само) - носете си лаптоп, отделете си време, и прегледайте внимателно ТВ-то милиметър по милиметър :-)

Поздрави и успех на всички!

п.с. Ако някой се интересува от нещо конкретно за този модел - да пита. Картината му е убиец :-)
    ако още не са минали 3 дни не е късно да поискаш да ти го сменят-огледай мострата и ако е наред-вземи нея.
    Ако ли не:
    Пробвай да разблокираш пикселите
    Проверка на изгорели пиксели
    http://udpix.free.fr/

https://www.pixelprotector.com/
    http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-P...an-LCD-Monitor
    http://www.behardware.com/articles/5...ad-pixels.html

http://screenfix.net/
    това е програма за оправяне на блокирали пиксели при LCD телевизори или прогорели плазмени екрани

Ако не те мързи - решението на проблема ти с праха ще ти отнеме час
    Сваляш задният капак,шасито , после демонтираш видеопанела от корпуса и забърсваш с микрофибърна кърпа екрана.Матрицата забърсваш съвсем леко без натиск-после зглобяваш по обратният ред.

16. kek
    kek е офлайн

Тук е от
    Jan 2004

Цитат Първоначално публикувано от hristoslav2
    ако още не са минали 3 дни не е късно да поискаш да ти го сменят-огледай мострата и ако е наред-вземи нея.
    Ако ли не:
    Пробвай да разблокираш пикселите
    Проверка на изгорели пиксели
    http://udpix.free.fr/

https://www.pixelprotector.com/
    http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-P...an-LCD-Monitor
    http://www.behardware.com/articles/5...ad-pixels.html

http://screenfix.net/
    това е програма за оправяне на блокирали пиксели при LCD телевизори или прогорели плазмени екрани

Ако не те мързи - решението на проблема ти с праха ще ти отнеме час
    Сваляш задният капак,шасито , после демонтираш видеопанела от корпуса и забърсваш с микрофибърна кърпа екрана.Матрицата забърсваш съвсем леко без натиск-после зглобяваш по обратният ред.
    Благодаря Христослав,

за съжаление са минали 3 дни :-(
    някои от програмите ги пробвах, ама безуспешно.
    за праха - не съм в час толкова много с технката, да не вземе да стане по-зле :-)

17. Тук е от
    Sep 2009

Поздрави на модератора за темата и съдържанието!
    Прочетох цялата тема, както и голяма част от линковете, но тъй като не можах да намеря отговор, реших да задам въпросите си тук.
    Интересувам се от следните модели на LG:
    - 32LG2100
    - 32LG2000
    - 32LG3000
    Въпросите ми са дали имат DVB-C (кабелна цифрова) и дали може да бъде активирано четенето на видео филми през USB, ако има хардуерна възможност?
    Гледах цифрова кабелна (HD канали) на 32LG2100 в Технополис, но в Техномаркет твърдят, че няма DVB-C. Възможно ли е да има модификации с едни и същи номера?

18. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от naskoxyz
    Поздрави на модератора за темата и съдържанието!
    Прочетох цялата тема, както и голяма част от линковете, но тъй като не можах да намеря отговор, реших да задам въпросите си тук.
    Интересувам се от следните модели на LG:
    - 32LG2100
    - 32LG2000
    - 32LG3000
    Въпросите ми са дали имат DVB-C (кабелна цифрова) и дали може да бъде активирано четенето на видео филми през USB, ако има хардуерна възможност?
    Гледах цифрова кабелна (HD канали) на 32LG2100 в Технополис, но в Техномаркет твърдят, че няма DVB-C. Възможно ли е да има модификации с едни и същи номера?
    Привет naskoxyz
    И трите са миналогодишни модели и нямат хардуерно възможноста да плейват филми през USB
    имам съмнения за 32LG2100 че е на шасито на 32LH2000
    http://bg.lge.com/prodmodeldetail.do...play=32LG2100#
    погледни моделите от серии LH и LF те си имат DVB-C тунер и може да се активира плейъра в сервизното меню
    Тази година има LF2510 това е LH3000 в корпус от LG3000
    LG3300 това е LH2000 в корпус от LG3000
    http://bg.lge.com/proddivergent.do?c...d=&parentId=01

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 8 от 151 ПърваПърва ... 6789101858 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Blu-Ray Player LG / FAQ - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 104
    Последно: 21-10-16, 17:49
  2. Ferguson / FAQ - на първа страница, мнения, обсъждане
    От hristoslav2 във форум Сателитни, кабелни и ефирни приемници
    Отговори: 4
    Последно: 08-07-16, 18:42
  3. Toshiba LCD TV / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Toshiba телевизори
    Отговори: 1357
    Последно: 05-05-11, 12:07
  4. Philips LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Philips телевизори
    Отговори: 1760
    Последно: 26-12-10, 16:39
  5. Samsung LCD / Faq - на първа страница ,обсъждане ,мнения
    От hristoslav2 във форум Samsung телевизори
    Отговори: 2567
    Последно: 07-12-10, 15:16

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе