Честито за "новият" 42LW659SПървоначално публикувано от casss
Вероятно и в модели LW570S /LW5500 ще може да се пусне PVR от сервизното меню.
Честито за "новият" 42LW659SПървоначално публикувано от casss
Вероятно и в модели LW570S /LW5500 ще може да се пусне PVR от сервизното меню.
Гледам че в момента има оферта в технополис за 42LW5500 на изплащане без оскъпяване и се чудих дали има някакви сериозни разлики с 42LW659S.
Това което видях е липсата на DVB-S тунер, DVR и честота на която работи.
Мен ме интересува главно в картинката дали ще има някаква разлика видима, от това което видях като формати поддръжката е еднаква?
Колега, тези "изплащания без оскъпяване" в Техно-тата нарушават Закона за защита на потребителя, тъй като биват рекламирани като "0% оскъпяване", а в действителност съдържат скрита такса от 60 лева (води се застраховка "Изплащане" на посредническата фирма), за която научаваш едва при подписване в момента на получаване на гаранцията и може леко да ти стане кофти, че си се прекарал. Затова, ако ще купуваш на изплащане, цената на този модел още отсега я гледай като 1660 лева! Като прибавиш и по 2-2.50 лева банкова такса при всяка вноска (+ пътните разходи до банката), крайната цена на телевизора ще ти легне едни 1690-1700 лева.
Истинско 3D без екран
http://fakti.bg/technozone/22420-ist...3d-bez-ekran#/
Здравейте специалисти,решил съм да си купувам LG LW4500.Питането ми е дали утре да го купя от метро (малко по-негоре в коментарите видях че каталога е до 16.11. ) или да изчакам коледните намаления.Днес ходих в ТМ и видях същия модел за 1634 мисля че беше,което ме кара да мисля че колкото и да падне под 1200 едвали ще е т.е риска от голямо набутване си мисля че не е голям ,просто се чудя има ли някакъв проблем че тв е от метро понеже от толкова четене ми остана впечатлението че не всеки предпочита магазина при покупка на техника.Другото което ми направи впечатление е че тв в метро
е модел LG LW4500/c451 и панела му е лъскав а в ТМ на същия модел панела е по-различен като горната и долна част не са лъскави (голямо обяснение направих но дано да сте ме разбрали)и има ли модел LG LW4500 и друг LG LW4500/c451.Благодаря ви предварително и наистина саита и мненията ви са безценни.
botev4o интересуваше ме по-точно разликата между двата телевизора, за лизинга ще го проверя сам на място в магазина как седят нещата и колко искат да ме излъжат, но мерси все пак за отговора.
Взимай LW5500 , няма нужда да набиваш повече пари, надали ще ползваш вградения сателитен тунер, PVR функцията колегата "Casss" е описал как работи, според мен не върши работа, в къщи сигнала ми е от STB външен приемник и дори да я имам тази опция не мога да я ползвам.Картината надали има разлика, всичко опира до конкретна бройка и настройки(и двата ТВ са среден клас).Най-добре качи на флашка някой HD клип и го пусни на двата при еднакви настройки на картината, но за мен разлика няма.Аз бях пред същата дилема и си взех по-евтиния .Успех и късмет с покупката.Първоначално публикувано от anastas
И не на последно място, цената на 42LW659S=1999лв. а цената на 47LW5500=2099, вярвай ми съжалявам че не си взех 47 инча.За добро 3Д изживяване, колкото по-голям толкова по-добре.Сам си прецени коя функция от тези 3 ти е по-важна.
По-добре да сложи СД клипове на флашката -ХД и на НЕО ще изкара добра картина.
Трудно е да ти дадем такъв съвет, но според мен си заслужава и аз не вярвам да падне под 1200лв. по празниците, освен това в технополис вече го нямат наличен, имат го само в Техномаркет, което ме навежда на мисълта че до нова година, я останат на пазара такива бройки, я не.И то познай останалите дали няма да са мостри.Но пак казвам, това е мое мнение, най-малкото бих искал да те подведа.Успех с покупката и помни че винаги ще си прекаран(така е с техниката, рано или късно поевтинява драстично) !!!Това че е от Метро няма значение, само помни че имат 5 години гаранция тези модели, ако ги купиш преди нова година, да не останеш прекаран с по-малка гаранция.Това с панелите е нормално има различни видове, да не те притеснява.За справка 1-ва страница.Първоначално публикувано от airfors
_________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321304940[/time]_________________________________________________
ХАХАХАХ добре казано.Първоначално публикувано от svetlio1
До колегата "Anastas", не знам какво зрение и памет трябва да имаш за да усетиш разликите, ако двата телевизора не са един до друг и да им е псунато едно и също съдържание едновременно.А това трудно ще накараш служителите в магазина да го сторят.По-скоро ще ти дадат втория безплатно ако си купиш първия
Момчета взех си един lg32ld450 фърма му е 03.03.06. Ако може да ме насочите , към възможните хакове за него , поразгледах , че може да му се активира усб видеото ,но въпроса ми е има ли модифициран фърм да кажем с , който да си флашна телевизора и да мога лесно да си влизам в сервизното меню а не да търся универсални дистанционни или т.н. И дали като влезна в това меню и активирам wifi функцията , ако си взема донгъл, телевизора ще може пълноценно да си работи с интернетеца? Благодаря предварително.
Можеш да задействаш подкарването на видео и с една програмка, наречена "LG remote", като за целта имаш нужда от кабел RS232 (подобен на VGA кабел, но с мъжки накрайници от двете страни) за връзка между телевизора и щайгата ти. Така съм отключвал видеото на два LD450 и един LD420 - програмката си работи отлично.
http://www.lg-hack.info/cgi-bin/sn_f...pg=1&sc=20&x=0
Аз съм със 37LH3000(с отключен плеър) свалих си на флашка сериите на The Pacific 1920х1080 (5 GB едната) като Format settings, ReFrames беше 8 frames мисля, Format profile : High@L4.1 и Bit rate 12 000 Kbps. Пуснах го но не тръгна изписа невалиден файл. Пробвах и на съседския 32LK450 но се получава същото "невалиден файл".Първоначално публикувано от Lance
Свалих си друг торент The Pacific 1920х1080 (3 GB едната) със същите показатели (Format settings, ReFrames и Format profile) само че Bit rate беше 6 000 Kbps. И нямаше никакъв проблем и двата телевизора го пуснаха. И в двата случая звука беше преправен от DTS на AC-3 с програмката дадена на първа страница.
Тук http://a.imagehost.org/0067/Untitled23.jpg пише че
Max bitrate of playable movie file is 20 Mbps.
Може би всъщност е по нисък?
Не знам да ли е от bit rate-та но можеби има някакво значение неговата големина.
Здравейте,Първоначално публикувано от casss
имам LG 42LE5500 и отсервизното меню има опция PVR която промених от 0 на 1 при което в съветника на телевизора се появи и хелп за запис, но при включване на диск 80 Gb към USB 1 не се случва нищо... не предлага за формат на диска ,
моля за съвет!?
Интересуваше ме принципно дали би трябвало да има разлика м/у двата модела базирана на спецификациите иначе за гледане, много ясно че двата един до друг с едно и също съдържание... пък ако не искат в магазина просто не купувам от тях...
А пробва ли да записваш?Първоначално публикувано от ambakalov
Само предположение!!
Според мен трябва да се смени и модела в сервизното на LG 42LE7500. Всичко е на твой риск.