Страница 11 от 96 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно
Резултати от 151 до 165 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    691
    #151

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    5) LG 42LX6500 - какво е това животно и защо никой почти не споменава за него? Спрямо останалите изброени модели къде се класира? Техн. информация за него на сайта на ТМ е мн. оскъдна.
    Здравей
    Моделът е с активно 3D от /ако не греша/ 2010г.
    Това са характеристиките му

    http://www.lg.com/au/tv-audio-video/...v-42LX6500.jsp

  2.  
     
  3. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #152

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    [img width=800 height=552]http://s41.radikal.ru/i093/1110/cc/c0d2082e3455.png[/img]

    LG SP820 Smart TV Upgrader /замества остарелият LG ST600/
    http://www.fullhd.gr/hd-players/medi...upgrader-.html


    Новите LG 2012 Borderless Nano & plasma TVs
    http://www.flatpanelshd.com/news.php...&id=1320827915

    http://www.prnewswire.com/news-relea...133485438.html

  4. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2010
    Мнения
    31
    #153

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Момчета доколкото съм запознат модела на LG 42LW4500 НЕ може да възпроизвежда 3Д от външен хард .Пробвано е с няколко филма

  5. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    99
    #154

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Цитат Първоначално публикувано от pandox
    как от харда на компа- не трябва ли да имаш 3Д видеокарта за да гледаш файлове от компа..?? Нещо не ми е ясно дай пример кои филми могат да се гледат като рипове в 3Д формат -тези от замунда стават ли като ги кача на лаптоп и и свържа телевизорът..?
    Видеокартата няма значение каква е ,важно е да има ресурс да подкара филма, но това в случай ако ползваш HDMI кабел и стартираш самия филм от компа приемрно с Kmplayer.
    Ето примерен филм който е заснет Side By Side https://forum.setcombg.com/********************/details.php?id=256680&hit=1 , при тези филми може да видиш скрииншота в замунда картината е разделена на 2 части една за ляво, другата за дясно око.Като го пуснеш с Kmplayer от компютъра и прехвирлиш изображението на 3Д телевизора, хващаш дистанционното на ТВ-то натискаш бутона "3д", и ти излизат опциите за 3Д нарисувани като картинки , избираш тази на която са дадени два вертикално разделени екрана(както е заснет филма) и се наслаждаваш.Недостатъка при този вариант е че ако субтитрите не са конвертирани за 3Д филм не може да се четат, за целта си свалям обикновени субтитри и ги конвертирам с програмката "3D Subtitler".
    В моя случай пускам филмите по два начина, този е първият, но когато жена ми иска да прави нещо на компютъра и е нужен повечко ресурс(примерно да играе Crysis малко не ме устройва този вариант, понеже самите филми са големи по обем и заемат доста голяма част от ресурсите на процесора и видеокартата, и спъвам нейната работа.
    За такива случай ползвам и втори вариант.Свързвам ТВ-то посредством RJ-45 букса с кабел (както при PC) към рутера.След като го свържа и пусна ТВ-то ме пита за мрежови настройки IP adress и т.н., които в повечето случаи са автоматични, тоест само цъкаш ОК.И тв-то ти е в мрежа с компа.След това си теглиш програмката Plex Media Server http://www.plexapp.com/getplex/index.php и я инсталираш на компа.Като я пуснеш трябва да си аднеш(добавиш), в нея папката с филми от компа.След като си направил това, влизаш в ТВ-то в Home менюто и там има опция "Добави Мултимедия" или нещо такова беше.Като кликнеш на него ти излиза папката с филмите и като я отвориш ти ги дава подредени по азбучен ред и всеки един филм с описание година актьори и т.н. като библиотека, много удобно.Избираш филма който искаш да гледаш и си го пускаш.В този случай целия обем от данни минава през рутера, самия филм се плейва през вградения плеър на ТВ-то и компютъра остава на разположение с пълната си мощ.Като изключим че харда работи за да чете ТВ-то филма от него.
    Дано си ме разбрал, малко бързам и не можах да го смеля по-разбираемо.Ако има нещо насреща съм.
    Виж втория вариант в действие https://www.youtube.com/watch?v=q5t1Ex0b_RY#ws

    https://www.youtube.com/watch?v=BfbNwnS84P4#ws


    Към "bi0t" за LAN свързване говоря с WLAN забрави да гледаш Full HD филми.
    BTW модела LW5500 го продават също със 7 чифта очила, както и всички останали 3д модели, както и 5год. гаранция.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1320853500[/time]_________________________________________________

    Цитат Първоначално публикувано от pandox
    от лаптопа посредством HDMI кабел ще стане ли възпроизвеждане на 3Д или трябва да е WI-FI или през USB..?
    Ще стане.

  6. Junior Member
    Тук е от
    Jul 2009
    Мнения
    131
    #155

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Аз лично имам 42LW5500 от две седмици и съм доволен.Доста си играх с настройките на картината докато постигна желания резултат,нещо черното не е така черно както очаквах.
    Иначе:
    SMART TV е пълна глупост,мудно и нескопосано се навигира,90% от програмите са абсолютно не безсмислени!
    DLNA е полезно но за full HD 3D задължително с кабел. Лично DLNA го ползвам да показвам снимки от телефона си на TV.
    Хареса ми че телевизора се ъпдейтва директно от Интернет,макар че няма инфо за промените който идват с новия FW!
    Ако LG 42LW4500 пуска 3D то USB е страхотен избор за 1300ЛВ. плюс 1TB USB за 150лв HDD.
    Аз бях се насочил към него на имаха само мостри в Пловдив и бях принуден да взема 42LW5500 за 1759лв.с подарък още 5 чифта очила .
    Комплекта с 5те очила се продават за 100лв ако ти трябват.

    Обърна ли внимание на минусите на този технология !

    Предимства
    Пасивно поляризираните дисплеи предоставят отлично предаване на цветовете и са добри при премахване на ghosting, което се дължи на отличното отхвърляне между лявото и дясното око. Освен това, тъй като не разчита на техниката на активен затвор, гарантира свободно от трептене 3D изживяване. Очилата са много леки и не се нуждаят от презареждане или подмяна на батерия - така може да гледате колкото дълго поискате. Понеже в очилата няма електронни компоненти ,няма да се притеснявате от електромагнитно излъчване. И накрая, тъй като очилата са пасивни по природа, те са много евтини, което е значително предимство пред очилата с активен затвор.
    + няма замъгляване на образа
    + леки евтини очила без батерии
    + няма вредни вълни
    + Качество на картината - Смущения 1%
    + Ъгъл на виждане - Вертикално 26
    + Ъгъл на виждане - Хоризонтално free

    Недостатъци
    Не изобразява Full HD 1920 х 1080, а на половината (1920 х 540). Работата е в това, че поляризацията е презредова по хоризонтала, затова и резолюцията пада 2 пъти, когато гледате през очилата има много ясно видими малки черни междуредови полоси.
    В момента тази технология я прилагат само LG, Philips и Тoshibа в телевизорите си и е по-евтина в сравнение с базираните на очила с активен затвор дисплеи. Въпреки, че все още има работа по създаването на масови 3D телевизори, включващи техниката на пасивна поляризация, тя се нуждае от някои основни промени в начина, по който изображението се показва на екрана на телевизора. Това означава, че технологията все още е необходимо известно време за да се развие напълно, преди да е готова да се конкурира с базираните на активен затвора LCD и плазмени дисплеи. В същото време тя вероятно ще бъде ограничена до твърдите 3D фенове, които могат да похарчат един куп пари за скъпи 3D прожектори/дисплеи за своите системи за домашно кино.
    - по-ниска резолюция на триизмернният образ 1080x540
    пс:
    42LW5500ми е крашвал и рестартирал 3 пъти за две седмици при превключване към 3D и при вас ли е така ?

  7. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    21
    #156

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Със същият телевизор съм - никакви проблеми. Предпочитам да си гледам 3д филмите през DLNA, чисто и просто вграденият в телевизора плеър ми дава по-добър 3д ефект, от всеки плеър на компютъра, който пробвах. (да не говорим, че от компютъра е малко кофти със субтитрите, докато при хоризонталното разделяне си има решение, за вертикално разделените 3д филми май няма. За 3д филмите през рутера става проблем само, ако са DTS, дори Plex-а да ми конвертира софтуерно аудиото - пак накъсва, тогава си конвертирам ръчно звука в AC3 и го вграждам наново към видеото, Макар че последната операция гледам да я избягвам, просто всеки 3д филм го има в няколко релийза. Като погледне човек реално - минусите на 3д пасивната технология са много по-малко от активната. Сега, не знам моя модел доколко е с орязано 3д, но когато гледам такива филми изобщо не се усеща, а и доста си играх да го сравнявам в магазина, преди да го купя със всичкИ останали налични 3д тв. Ми честно казано не отстъпваше на никой, а цената е по-добра, да не говорим, че откъм функционалност и екстри (повечето безполезни - вярно) най-малкото не отстъпва на другите марки в своя клас. Браузването из менютата вярвам, че вече няма да е проблем с Меджик моушъна.

    Така и не получихме отговор от шефчето на LG за България, кога ще пуснат Apps-те. Яд ме е само, че нямам PVR функция. Интересно ми е дали има възможност да се отключи на този модел и има ли някакъв начин да си записвам примерно предаване от кабелната на някакъв външен носител?

  8.  
     
  9. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    99
    #157

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Цитат Първоначално публикувано от chitalov
    42LW5500ми е крашвал и рестартирал 3 пъти за две седмици при превключване към 3D и при вас ли е така ?
    На мен не ми е крашвал никога от месец го имам.

  10. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    35
    #158

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    И как е при теб доволен ли си ? А някой има ли впечатления от 42lW5590 освен PVR има ли други разлики с 42lW5500! И ако може още един въпрос. Това ли са най бюджетните решения на LG като функции, цена, качество? гледах няколко ревюта на 42lW5500 и 42lW5590 и графиките на цветовете бяха на 7000 и отгоре келвина и черното е доста зле (мнлко тонове в тамните сцени заради лошото черно).

  11. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,377
    #159

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/


  12. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    1
    #160

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Имам lw 4500 искам да помоля някой ако може да ми прати настойки за възможно най добра картина.Мерси предварително

  13. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2007
    Мнения
    13
    #161

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Някой би ли споделил къде може да се види кои модели поддържат флаш.

  14.  
     
  15. Member Аватара на antovasilev
    Тук е от
    Sep 2011
    Живее в
    Плевен
    Мнения
    299
    #162

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Цитат Първоначално публикувано от vesmitev
    Имам lw 4500 искам да помоля някой ако може да ми прати настойки за възможно най добра картина.Мерси предварително
    Какво разбираш под наи добра картина и от какъв сигнал искаш да я изкараш.Съветника вграден в тв е достатъчен.

  16. Novice
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    5
    #163

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Цитат Първоначално публикувано от bobitovn
    https://www.youtube.com/watch?v=BfbNwnS84P4#ws


    Към "bi0t" за LAN свързване говоря с WLAN забрави да гледаш Full HD филми.
    BTW модела LW5500 го продават също със 7 чифта очила, както и всички останали 3д модели, както и 5год. гаранция.
    Горното видео малко ме озадачава...през wi-fi директно от рутера цепи като за световно, а Apple TV как пръска сигнала - пак през wi-fi или е възан с HDMI? Ако е 1вия вариант не мога да си го обясня, ако е 2рия явно донгъла на TV-то е пълен мармалад. В този ред на мисли ако се сложи др. донгъл с Broadcom чипсет ще има ли някакво подобрение на цялостната ситуация или просто безжичните донгъли не са стигнали още гигабитовата технология?
    Иначе комплектите с 3D очила погледни линковете в 1вия ми пост от ТМ, както скрийншота, който е дал LanceLink малко по-нагоре от промоцията в Метро - всичките са с по 2 чифта, а не 7.

  17. Junior Member
    Тук е от
    Sep 2011
    Мнения
    21
    #164

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Днес ходих до един от техно магазините да изпробвам Меджик моушъна - останах доволен - лек, с него браузването из менютата е вече друга бира. Обаче имам проблем - TES V: Skyrim ще е по магазините в събота, ще ми трябва и нова видеокарта, а и безжичната ми клавиатура се спомина и сега ще ми трябва нова (що-годе прилична е колкото Skyrim), а ми се ще да си взема и проклетото дистанционно. Просто не е честно, а и за капак отпуската свърша....

  18. Junior Member
    Тук е от
    Oct 2011
    Мнения
    99
    #165

    Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

    Цитат Първоначално публикувано от bi0t
    Горното видео малко ме озадачава...през wi-fi директно от рутера цепи като за световно, а Apple TV как пръска сигнала - пак през wi-fi или е възан с HDMI? Ако е 1вия вариант не мога да си го обясня, ако е 2рия явно донгъла на TV-то е пълен мармалад. В този ред на мисли ако се сложи др. донгъл с Broadcom чипсет ще има ли някакво подобрение на цялостната ситуация или просто безжичните донгъли не са стигнали още гигабитовата технология?
    Иначе комплектите с 3D очила погледни линковете в 1вия ми пост от ТМ, както скрийншота, който е дал LanceLink малко по-нагоре от промоцията в Метро - всичките са с по 2 чифта, а не 7.
    Аз на това видео виждам два кабела към ТВ-то, единия е захранването другия е UTP (HDMI не видях) в този случай той си е вързал ТВ-то към рутера който е поне 150Mbs, и си е инсталирал Plex Media Server, Тв-то му разпознава папката с филмите и човека си ги пуска.Така правя и аз.Вчера гледах 15Gb 3д филм и ми засече само 2 пъти за няколко секунди, но жена ми ползваше компа и рутера съответно и трафика ставаше непосилен за скромния ми рутер.Сигнала и на Apple TV минава през UTP кабел или през Wifi-донгъл, както си го направиш.Само че с донгъла няма начин да гледаш FullHD филми, много ще насича.
    Грешката е моя, в Технополис върви със 7 чифта очила не в Техномаркет.2 чифта бяха оригинални с тв-то, а другия комплект 5бр.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 11 от 96 ПърваПърва ... 9101112132161 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема


SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе