Страница 12 от 96 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно
Резултати от 166 до 180 от общо 1430

LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Re: LG LCD & Oled TV / FAQ - на първа страница, обсъждане, мнения /част 3/

2.  

3. Тук е от
    Sep 2007

Цитат Първоначално публикувано от zloto74
    Момчета доколкото съм запознат модела на LG 42LW4500 НЕ може да възпроизвежда 3Д от външен хард .Пробвано е с няколко филма
    В крайна сметка може ли да се гледа от флашка или външен хард..? Едни казват -може ,,други -не може ..?? И за 42lw4500 през рутер с кабел може ли да се гледа или отсъства тази функция..?

4. Тук е от
    Oct 2009

Здавейте!От около 4 месеца съм с 42LW570s и съм доволен.Няма никакъв проблем с плейватето на 3Д.Пробвал съм с флашка,външен хард,компютър и сателитния тунер.Телевизора е добър,но му липсва само DTS звук и Flash player на свободния браузер.Крайно време е вносителя на марката в България да пусне в продажба и дистанционното Magic Motion,че с оригиналното е голяма мъка.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1321180140[/time]_________________________________________________

Сега видях http://www.plesio.bg/distantsionni-c...-p-289178.html
    Някой от запознатите нека сподели трябва ли някакъв донгъл за Magic Motion дистанционното.Някъде из форума прочетох,че се слага някаква лепенка приемник на честотата на рутер....

5. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна

Цитат Първоначално публикувано от palermo1202
    Здавейте! От около 4 месеца съм с 42LW570s и съм доволен. Няма никакъв проблем с плейватето на 3Д. Пробвал съм с флашка,външен хард,компютър и сателитния тунер.Телевизора е добър, но му липсва само DTS звук и Flash player на свободния браузер. Крайно време е вносителя на марката в България да пусне в продажба и дистанционното Magic Motion, че с оригиналното е голяма мъка.
    Има го от 10 дена по магазините преди 2 месеца няколко пъти питах за него продуктовият мениджър на LG....

75 лв в Технополис
    http://www.technopolis.bg/b2c/app/di...se%29/.do?rf=y

75 лв в плесио
    http://www.plesio.bg/distantsionni-c...-p-289178.html

79 лв в Техномаркет
    http://www.technomarket.bg/products/...42/lg-an-mr200

http://www.lg.com/uk/tv-audio-video/...G-AN-MR200.jsp
    http://answers.lg.com/answers/7676/p.../questions.htm

https://www.youtube.com/watch?v=9ux5QdzOvdQ#ws

6. Тук е от
    Nov 2011

Здравейте,

Колебая се между тези два модела:
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...80-LG-42LV4500
    http://www.technopolis.bg/b2c/detail...NY-KDL-40EX520

Интересува ме главно качеството на картината и на изработката, а не толкова функциите, защото така или иначе няма да сърфирам през телевизора и т.н..

Благодаря ви предварително!

7. Тук е от
    Aug 2010

Имам тв LG 42LD750.Снощи си изтеглих Avatar -HD ,преработих филма с програма за звука -от DTS на AC3,но телевизора не можа да отвори файла.Бях го качил на външен хард.Имам и друг ТВ LG 32LD465,и на него пробвах ,но и той не го отвори .Дават ми "НЕ ВАЛИДЕН ФАЙЛ".После качих на харда филма както го изтеглих,без да го преработвам за звука.Но успаха беше същия.
    Изтеглих друг торент на филма,Той си тръгна както без преработка на звука(без да има звук разбира се),така и след преработка на звука.
    Някой би ли ми обяснил защо се получава така?И не за пръв път.Имало е и други филми,които не се отварят.
    Прикачам двата инфо файла от торентите,да сравните данните им.
    Това което мен ме притеснява е,че филма който не се отвори е 1080p,а този който се отвори е 720p.А ТВ-то уж е FULL HD.
    Има ли място за притеснение?
    Благодаря предварително!!!
    Прикачени файлове Прикачени файлове

8.  

9. Member
    Тук е от
    Jun 2011

^^^ Проблемът може би произтича от твърде високия профил на формата на видеото:

Format profile : High@L4.1

10. Member
    Тук е от
    Feb 2008

High@L4.1 не е проблем, сигурен съм, но това

Format settings, ReFrames : 9 frames

е проблем.

Тоест, преди да теглиш филм гледаш в NFO този показател да не е такива високи стойности.

Можеш да тестваш и с
    Harry.Potter.and.the.Half.Blood.Prince.2009.720p.BluRay.DTS.x264-WiKi
    няма да ти казвам от кой сайт, има и семпъл в торента. Той е с параметър Format settings, ReFrames : 10 frames и смятам, че също няма да тръгне, въпреки че е само 8 гигабайта.

11. Тук е от
    Aug 2010

Да разбирам ли че с ТВ-то всичко е ОК?
    А имали решение на този проблем,в смисъл може ли този файл да го направя нещо за да го отвори плеъра?

12. Member
    Тук е от
    Jun 2011

Цитат Първоначално публикувано от Lance
    High@L4.1 не е проблем, сигурен съм, но това

Format settings, ReFrames : 9 frames

е проблем.

Тоест, преди да теглиш филм гледаш в NFO този показател да не е такива високи стойности.

Можеш да тестваш и с
    Harry.Potter.and.the.Half.Blood.Prince.2009.720p.BluRay.DTS.x264-WiKi
    няма да ти казвам от кой сайт, има и семпъл в торента. Той е с параметър Format settings, ReFrames : 10 frames и смятам, че също няма да тръгне, въпреки че е само 8 гигабайта.
    Току-що пробвах с това издание на "Хари Потър" - филмът върви отлично на 37LE4500 (като изключим липсата на DTS звука).

13. Member
    Тук е от
    Feb 2008

Ами и той е High@L4.1, значи изводът е, че не стигнахме до извод

Значи почваме да сравняваме другите параметри, май.

Може би комбинацията от 1920х1080 с висока стойност на ReFrames е проблема?
    Може би размерът на файла е проблема 13+ ГБ?
    Може би е с compressed header и това може би не се поддържа от LG?
    Програмка за преправяне на файлове с compressed header (може колегата иванвас да го тества с проблемния Аватар):
    http://www.mede8erforum.com/index.php?topic=3392.0

Video
    ID : 1
    Format : AVC
    Format/Info : Advanced Video Codec
    Format profile : High@L4.1
    Format settings, CABAC : Yes
    Format settings, ReFrames : 10 frames
    Codec ID : V_MPEG4/ISO/AVC
    Duration : 2h 33mn
    Bit rate : 5 908 Kbps
    Width : 1 280 pixels
    Height : 534 pixels
    Display aspect ratio : 2.40:1
    Frame rate : 23.976 fps
    Color space : YUV
    Chroma subsampling : 4:2:0
    Bit depth : 8 bits
    Scan type : Progressive
    Bits/(Pixel*Frame) : 0.361
    Stream size : 6.18 GiB (78%)
    Writing library : x264 core 68 r1179M 96e2229
    Encoding settings : cabac=1 / ref=10 / deblock=1:-3:-3 / analyse=0x3:0x133 / me=esa / subme=9 / psy_rd=1.0:0.1 / mixed_ref=1 / me_range=48 / chroma_me=1 / trellis=2 / 8x8dct=1 / cqm=0 / deadzone=21,11 / chroma_qp_offset=-3 / threads=12 / nr=0 / decimate=1 / mbaff=0 / bframes=6 / b_pyramid=1 / b_adapt=2 / b_bias=0 / direct=1 / wpredb=1 / keyint=250 / keyint_min=25 / scenecut=40 / rc=2pass / bitrate=5908 / ratetol=1.0 / qcomp=0.60 / qpmin=10 / qpmax=51 / qpstep=4 / cplxblur=20.0 / qblur=0.5 / vbv_maxrate=50000 / vbv_bufsize=50000 / ip_ratio=1.40 / pb_ratio=1.30 / aq=1:0.80
    Language : English

14.  

15. Тук е от
    May 2007

Здравейте, от няколко месеца имам 42LW650S и мога да кажа, че съм доволен. Успях да отключа и PVR функцията ( т.е имам си 659S макар че май от тогава не съм я ползвал.Филмите ги гледам главно на вградения плеар, от флашка или външен хард, понякога и от компютъра, медиа сървъра на WIN7 или Plex media server. Много ми харесвам как категоризира филмите и как се разглеждат на телевизора , може да се гледат и DTS филми , но за FULL HD с DTS поне при мен накъсва, явно си иска сериозен процесор. Иначе DTS си ги конвертирам за 10-15 мин и тръгва всичко.
    Бих искал да попитам , някой успял ли е вече да подкара SKYPE и с коя камера работят тези модели. Другото е на 3D филмите малко ме дразнят субтитрите(че не са 3D). Пробвах с разни 3д субтитри , примерно http://subs.sab.bz/index.php?s=ea1e5...ttach_id=55018, но или ми ги дава двойно или нормално , но не и 3D, пробвах с вграждане във филма , но нещо и там не успях. Явно вградея плеар не ги обича.Някой успял ли да е с това да напише как.

16. Member
    Тук е от
    Dec 2005

Как отключи PVR-то?

17. Тук е от
    Sep 2011

Цитат Първоначално публикувано от tweeg
    Как отключи PVR-то?
    Да, наистина - как? И ме интересува, дали в 32lw5500 има опция да се включи или изобщо няма шанс за това, защото наистина ми се налага да ползвам подобна екстра.

18. Тук е от
    May 2007

От сервизното меню имаше опция PVR , променяше се от 0 на 1. Мисля че нямаше друго особено. После като сложиш хард диска (иска поне 50 ГБ) си го форматира в някакъв негов си формат. Записва само от кабелния тунер. Другия проблем е че на дистанционното няма бутон REC за запис, може да се програмира от кога да записва или с PAUSE и PLAY се гледа със закъснение. Със софтиерните дистанционни примерно на андроид има REC. И май не можа да гледаш едно , а да записваш друго, но за това не съм много сигурен. Откакто го отключих , не съм го ползвал.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 12 от 96 ПърваПърва ... 210111213142262 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 1434
    Последно: 12-12-13, 19:18
  2. Отговори: 1599
    Последно: 30-11-13, 22:51
  3. Отговори: 1607
    Последно: 09-05-13, 19:57
  4. Отговори: 1511
    Последно: 20-10-12, 12:45
  5. Отговори: 1375
    Последно: 30-09-11, 17:31

Тагове за тази тема

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе